Κυριακή, 08/09/24
Κίνα

“Μυθικός” ο αριθμός των ποδοσφαιρόφιλων στην Κίνα!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Το… “αγαπημένο” σπορ των Κινέζων φαίνεται πως είναι το ποδόσφαιρο καθώς, σύμφωνα με σχετική έρευνα της “Nielsen”, το 31% του πληθυσμού της χώρας “λατρεύει” όσο τίποτα το άθλημα.

Αυτό το ποσοστό αποτυπώνει τον εντυπωσιακό αριθμό των 450.000.000 ανθρώπων που παρακολουθούν φανατικά ποδόσφαιρο στην χώρα της Άπω Ανατολής. Έτσι κατανοεί κανείς το πόσο προσοδοφόρο είναι για μία ομάδα να απευθυνθεί στη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η ομάδα που έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Κίνα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “μερένχες” βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας, έχοντας 127.000.000 φανς.

Στην θέση συναντούμε τις δύο ομάδες του Μιλάνου. Μίλαν και Ίντερ έχουν από 106.000.000 φιλάθλους η καθεμία. Το αξιοσημείωτο, πάντως, στην πρώτη πεντάδα αυτής της λίστας είναι ότι δεν συναντάμε καμία ομάδα της Πρέμιερ Λίγκ, η οποία έχει επενδύσει πάρα πολλά στην προβολή της στην “κίτρινη” ήπειρο.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως οι ειδικοί μάρκετινγκ της εν λόγω εταιρίας αναφέρθηκαν σε κάποιες ιδιαιτερότητες της αγοράς της Κίνας δηλώνοντας:

“Για εκείνους που ακολουθούν το ποδόσφαιρο στην Άπω Ανατολή συχνά οι παίκτες είναι πιο σημαντικοί από τις ομάδες. Αυτό δημιουργεί μια ταύτιση με μεμονωμένα άτομα, όπως συμβαίνει στον κινηματογράφο σε αστέρες του Χόλιγουντ. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, να βρούμε ανθρώπους που ακολουθούν διαφορετικές ομάδες να υποστηρίζουν τους ίδιους παίκτες αντίπαλων συλλόγων. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταρτίσει κάποιος ένα χάρτη με τις επιθυμίες των Κινέζων για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...