Εθνική Παίδων (U17)

Μια νίκη… μακριά από το Μουντιάλ U17 η Εθνική Παίδων!

Η Εθνική μας ομάδα αγωνίζεται αυτή την ώρα κόντρα στην Νορβηγία και χρειάζεται μία νίκη για να προκριθεί στο Μουντιάλ της U17 κατηγορίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μπορεί να μην τα κατάφερε στο EURO U17 και να μην προκρίθηκε, ωστόσο μπροστά της παίζει με την… ιστορία, κόντρα σε μια Νορβηγία που δεν δείχνει και μεγάλο φαβορί.

Η διοργάνωση αυτή θα διεξαχθεί στο Κατάρ (ακόμη δεν ειναι σίγουρο), ωστόσο από την UEFA παίρνουν εισιτήριο 11 Εθνικές ομάδες, οι επτά πρώτες και οι καλύτερες τέσσερις που πήραν την δεύτερη θέση.

Πριν λίγο η σέντρα στο μεγάλο παιχνίδι έγινε και η Εθνική Παίδων χρειάζεται τη νίκη και οι έξι βαθμοί που θα έχει λάβει θα είναι αρκετοί για την πρόκριση στο πρώτο Μουντιάλ της ιστορίας της.

Αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Οι επτά νικητές των ομίλων προκρίνονται στην τελική φάση μαζί με τη διοργανώτρια Εσθονία (25 Μαΐου έως 7 Ιουνίου: η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου).
  • Επίσης προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 2026, μαζί με τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες ομάδες των επτά προκριματικών ομίλων.
  • Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου παραμένουν στη League A για τον πρώτο γύρο προκριματικών του EURO U-19 2027/28.
  • Η τέταρτη ομάδα κάθε ομίλου υποβιβάζεται στη League B.

Να σημειωθεί πως ο Βασίλης Παπαδάκης έχει στη διάθεση του όλα τα ταλέντα της Εθνικής για το κρίσιμο παιχνίδι. (Δείτε τις κλήσεις)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλησιάζει σε Ντόρτμουντ ο Καρέτσας – Η Μίλαν ακόμη “ψάχνεται”!

Το κεφάλαιο Καρέτσας πλησιάζει στην τελική του σελίδα —...

Πήρε νεαρό από την Athens Kallithea o Αστέρας!

Ο Αστέβρας AKTβOR ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Μεταξά,...

Επιστροφή στη δράση για τον Πρωταθλητή Παναθηναϊκό!

Με υψηλές προσδοκίες και νέο τεχνικό επιτελείο ξεκινά τη...

Ξεκίνησε την προετοιμασία της η U19 της ΑΕΚ!

Η U19 της ΑΕΚ βρίσκεται από την Τρίτη στην...

Μεταγραφή από… Γιουβέντους για την Ακαδημία του Ολυμπιακού!

Νέα πρόσωπα και νέα δυναμική στην ακαδημία του Ολυμπιακού,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ