Τετάρτη, 16/10/24
Πορτογαλία

Το μεγαλύτερο ταλέντο του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί μια νέα αρχή!

Πριν από περίπου 2 χρόνια όλοι μιλούσαν για αυτόν. Η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού προχωρούσε στο Youth League και το βαρύ πυροβολικό της είχε ονοματεπώνυμο.

Μπιλάλ Μαζχάρ. Ο επονομαζόμενος “Φαραώ” εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι Αιγύπτιος, τελικά δεν έμεινε στους πράσινους, αλλά και δεν είδε και κανέναν “μεγάλο” να δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Έτσι το καλοκαίρι του 2024 αποχώρησε από την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια της χρονιάς είχε γίνει αντιληπτό πως οι δύο πλευρές δεν θα ανανέωναν την συνεργασία τους. Υπήρξαν κρούσεις, επαφές και συζητήσεις, αλλά η διαφορά στο οικονομικό αλλά και στο ρόλο του, δεν καλύφθηκε ποτέ.

 


Η εξέλιξή του δεν δικαίωσε τις προσδοκίες

Για να είμαστε δίκαιοι, εκείνη την περίοδο ο νεαρός φορ απείχε κατά πολύ από την εικόνα που είχε δείξει με την ομάδα Νέων. Εκεί είχε λάμψει με τις εμφανίσεις του, προκάλεσε τον θαυμασμό με την εκτελεστική του δεινότητα και έδειχνε έτοιμος για το παραπάνω βήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ποιο είναι το πλάνο για Μπότη στον Ολυμπιακό;

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τότε έκρινε ότι δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας. Ευτυχώς για όλους, όμως, ο Παναθηναϊκός διέθετε την ομάδα Β’ που συμμετείχε στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Super League 2. Εκεί ο Μπιλάλ θα έπαιρνε την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε ηλικιακό επίπεδο πιο απαιτητικό και να αποδείξει στον Σέρβο ότι αδικήθηκε.

Εκ του αποτελέσματος, όμως, κρίνονται όλοι. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση δικαιώθηκα απόλυτα ο Σέρβος. Ο –πλέον- ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας είχε πάρει στην προετοιμασία τον νεαρό Αιγύπτιο, διαπίστωσε την ανετοιμότητά του και είπε όχι. Την σεζόν που ακολούθησε ο Μπιλάλ δεν πλησίασε καν τα στάνταρ των προηγούμενων δύο με την U17 και την U19. Η χρονιά του στην β’ ομάδα αποδείχτηκε πολύ μέτρια, για να μην πούμε τίποτα παραπάνω. Ακόμη και ο Φατίχ Τερίμ που αντικατέστησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν εντυπωσιάστηκε καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Ακαδημία του Παναθηναϊκού "παγώνει" κάθε δραστηριότητα ως ένδειξη πένθους!

 


Τράβηξε για άλλες πολιτείες

Το μεγάλο λάθος σε αυτή την υπόθεση μάλλον ήταν η αρνητική απάντηση που είχε δοθεί εκείνο το καλοκαίρι στην Μαρσέιγ. Οι πράσινοι δεν συμβιβάζονταν με τίποτα λιγότερο από επταψήφιο νούμερο. Τελικά, αφού δεν ευδοκίμησαν οι συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του, τον έχασαν για πολύ λιγότερα.

Για την ακρίβεια, για 270.000 ευρώ. Αυτό ήταν το ποσό που μπήκε στα ταμεία του τριφυλλιού ως τροφεία λόγω του ότι ήταν προϊόν των πράσινων ακαδημιών, όταν ο Μπιλάλ αποχώρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έφερε ταλεντάκι από τα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός!

Σε αντίθεση όμως με τα παλιότερα ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για μεγάλος ευρωπαϊκούς συλλόγους, τέτοιου μεγέθους ομάδες δεν έδειξαν ενδιαφέρον. Η μέτρια σεζόν του Αιγύπτιου έκαναν τους σκάουτερ πιο σκεπτικιστές και επιφυλακτικούς. Τελικά εκείνη που εξασφάλισε την υπογραφή του ήταν η Κόμο. Οι νεοφώτιστοι στη Serie A του έδωσαν 150.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά έκριναν ότι δεν ήταν ακόμη σε θέση να τους βοηθήσει. Έτσι με την σειρά τους τον παραχώρησαν στην πορτογαλική Εστρέλα Αμαδόρα.

Εκεί ο Μπιλάλ ακόμη “ψάχνεται”. Απολύτως ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έχει καταγράψει με τη φανέλα της ομάδας μόλις μία συμμετοχή ως τώρα. Και αυτή για 8 λεπτά περνώντας ως αλλαγή στο ματς κόντρα στην Σάντα Κλάρα…

ΠΗΓΗ




ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσεχία

Ο Μουρίνιο “ζαχαρώνει” μεγάλο Ελληνικό ταλέντο για τη Φενέρ!

Ο Πορτογάλος προπονητής της Φενέρμπαχτσε φέρεται πως έχει βάλει στο... μάτι για τα καλά τον νεαρό ποδοσφαιριστή...
Plus

“Επέστρεψα σπίτι μου” – Στην Τούμπα ο μικρός Γιαννάκης!

Ο μικρός Γιαννάκης έκανε τα πρώτα του βήματα μέσα στην Τούμπα και δεν έκρυψε την απεριόριστη χαρά...
ΑΕΚ Β'

Στην ΑΕΚ έχουν πάθει… τρέλα με έναν νεαρό ποδοσφαιριστή!

Στην ΑΕΚ έχουν σταθεί... τυχεροί για την επιλογή τους, καθώς η μεταγραφής του δείχνει να ξεχωρίζει. Όπως έγραψε...
Βέλγιο

Κάτι πρέπει να γίνει με τον Καρέτσα στην Ελλάδα!

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής της Γκενκ δείχνει συνεχώς πως έχει άφθονο ταλέντο και στην ομάδα του "τρίβουν τα...
Ολυμπιακός Ακαδημία

Μεταγραφές και… επαγγελματικά συμβόλαια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού!

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού προχώρησε σε υπογραφές επαγγελματικών συμβολαίων σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και τα...