Ελλάδα

Η Ελλάδα για πρώτη φορά στο UEFA Unity Euro Cup!

Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά UEFA Unity Euro Cup, που διοργανώνουν από κοινού στις 10 Οκτωβρίου στη Νιόν η UEFA και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με σκοπό την ενδυνάμωση του μηνύματος για αποδοχή και συμπερίληψη των προσφύγων στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού.

Το τουρνουά διεξάγεται στην ελβετική πόλη την ημέρα που η Εθνική Ομάδα αγωνίζεται στο θρυλικό Wembley με την αντίστοιχη της Αγγλίας για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Αυτή είναι η 3η διοργάνωση του UEFA Unity Euro Cup, για την οποία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συγκρότησε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ελβετία σε συνεργασία με το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης, σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προάγει την υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω της εκπαίδευσης, της τέχνης και του αθλητισμού.

Η αποστολή αποτελείται από 12 ανθρώπους προσφυγικής και μεταναστευτικής καταγωγής, συνοδευόμενη από τον προπονητή της ομάδας, Κένεντι Εχιόζι, τον επικεφαλής, Χρήστο Λαζαρίδη και έχει ως πρεσβευτή τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα του 2004, Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Στο τουρνουά της Νιόν, εκτός της Ελλάδας, συμμετέχουν ακόμη η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Ιρλανδία, η Βόρειος Ιρλανδία, η Σλοβενία, η Αρμενία, η Μάλτα, η Φινλανδία, η Λετονία και η Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλοκαίρι αξίας… 90 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΠΑΟΚ!

Το καλοκαίρι του 2026 μπήκε δυναμικά στα χρονικά του...

Ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε το νέο Μουντιάλ U15!

Το ποδόσφαιρο μπαίνει σε νέα εποχή στην κατηγορία των...

Μεταγραφή στα στόπερ για την ΑΕΛ!

Νέα προσθήκη για την ΑΕΛ Novibet, η οποία συνεχίζει...

Ταλεντάκι του Πανσερραϊκού αποχώρησε με… νέο προορισμό!

Νέα προσθήκη με... προδιαγραφές μαγικού για τον Μακεδονικό Αλιστράτης!Οι...

Έσταξε… μέλι για “Ντέλια” ο Κόβατς μετά το ντεμπούτο!

Δεν ήρθε η νίκη στο ντεμπούτο του Κωνσταντέλια με...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ