Ελλάδα

Η Ελλάδα για πρώτη φορά στο UEFA Unity Euro Cup!

Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά UEFA Unity Euro Cup, που διοργανώνουν από κοινού στις 10 Οκτωβρίου στη Νιόν η UEFA και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με σκοπό την ενδυνάμωση του μηνύματος για αποδοχή και συμπερίληψη των προσφύγων στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού.

Το τουρνουά διεξάγεται στην ελβετική πόλη την ημέρα που η Εθνική Ομάδα αγωνίζεται στο θρυλικό Wembley με την αντίστοιχη της Αγγλίας για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Αυτή είναι η 3η διοργάνωση του UEFA Unity Euro Cup, για την οποία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συγκρότησε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ελβετία σε συνεργασία με το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης, σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προάγει την υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω της εκπαίδευσης, της τέχνης και του αθλητισμού.

Η αποστολή αποτελείται από 12 ανθρώπους προσφυγικής και μεταναστευτικής καταγωγής, συνοδευόμενη από τον προπονητή της ομάδας, Κένεντι Εχιόζι, τον επικεφαλής, Χρήστο Λαζαρίδη και έχει ως πρεσβευτή τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα του 2004, Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Στο τουρνουά της Νιόν, εκτός της Ελλάδας, συμμετέχουν ακόμη η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Ιρλανδία, η Βόρειος Ιρλανδία, η Σλοβενία, η Αρμενία, η Μάλτα, η Φινλανδία, η Λετονία και η Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Καθάρισε” το παιχνίδι από το ημίχρονο ο Ηρακλής!

Ο Ηρακλής πήρε τη νίκη με 2-1 επί του...

“Ερυθρόλευκο” το ντέρμπι της Super League U15!

Ο Ολυμπιακός έφυγε με νίκη από την έδρα του...

Νίκη για την U15 του ΠΑΟΚ στην Καλαμάτα!

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από την Καλαμάτα, επικρατώντας με 2-0,...

Ένα και… καλό για τον Αστέρα στο Περιστέρι!

Νίκη για τον Αστέρα στο Περιστέρι, όπου επικράτησε με...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ