ΑΕΚ Ακαδημία

Πέντε προσφυγόπουλα πήρε η Ακαδημία της ΑΕΚ!

Η Ακαδημία της ΑΕΚ δίνει την ευκαιρία σε πέντε προσφυγόπουλα να κυνηγήσουν το όνειρο τους.

Αποδεχόμενη σχετικό αίτημα της ΑΜΚΕ “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ”, η “Ένωση” δρομολόγησε την ένταξη πέντε έφηβων προσφύγων σε συνεργαζόμενη ακαδημία της.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

“Η ΑΕΚ αναδεικνύει για ακόμα μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας ξανά το μότο “Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ”.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη είχαμε δεχθεί ένα αίτημα από τον Ξενώνα Φιλοξενίας ανηλίκων της ΑΜΚΕ “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” (Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων).

Η “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος με πολύχρονη δραστηριοποίηση στην υποστήριξη των αιτούντων διεθνούς προστασίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων του ο φορέας λειτουργεί Δομή Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων πλησίον της πλατείας Βικτωρίας. Αυτό το διάστημα ο ξενώνας φιλοξενεί 30 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, αγόρια ηλικίας 8 έως 17 ετών.

Στη δομή μας απασχολούνται: 1 συντονίστρια, 2 κοινωνικές λειτουργοί εκ των οποίων 1 επιστημονικά υπεύθυνη, 1 ψυχολόγο, 2 εκπαιδευτικοί, 2 διερμηνείς, 1 παιδίατρος και 6 φροντίστριες και φροντιστές παιδιών.

Το αίτημα αφορούσε τη συνδρομή μας ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε έναν από τους εφήβους ωφελούμενους της δομής, να πείσει για τις ικανότητές του και να ενταχθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα (υπό την μορφή χορηγίας).

Εν τέλει η Συνεργαζόμενη Ακαδημία “Α.Ο Κολωνός” δέχτηκε να εντάξει πέντε (5) παιδιά κι όχι μόνο ένα όπως αρχικά αιτήθηκε η ανωτέρω δομή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας κύριο Σ. Γαβριηλίδη έχει ήδη δοθεί δωρεάν ιματισμός όπως επίσης θα πραγματοποιηθούν και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προς τα παιδιά.

Πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη, σεβασμό και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Τα παιδιά ήδη προπονούνται με τα υπόλοιπα και απολαμβάνουν όλη τη διαδικασία”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Τριάρα” και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στο Youth League!

Με επιβλητική εμφάνιση και τρία τέρματα στην Τούμπα, η...

Η Ρεάλ έβαλε… τέλος στο αήττητο της ΑΕΚ!

Η U19 της ΑΕΚ στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι στη...

“Κλειδώνει” πρόκριση ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε στη Βοσνία και τώρα...

Επέστρεψε με χαμόγελα και… μετάλλια η Εθνική ομάδα!

Με τα μετάλλια της 3ης θέσης επέστρεψε στην Ελλάδα...

Παράγουν οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες αρκετά ταλέντα;

Η ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών αποτελεί μία από τις σημαντικότερες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ