Old Stories

Ο Μπόμπι Μουρ είχε… παίξει για τον Ολυμπιακό!

Ο μεγάλος θρύλος της Εθνικής Αγγλίας, που άφησε το δικό του στίγμα στο ποδόσφαιρο, υπήρξε παίκτης του… Ολυμπιακού

Βέβαια για μόνο ένα βράδυ, αλλά αυτό “έγραψε” όχι μόνο στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και της φανέλας του.

Ωστόσο πάμε πίσω… Αρκετά χρόνια πίσω!

Η Αγγλία κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 και ο Ολυμπιακός (λίγο αργότερα) προσκαλεί τον αρχηγό της, Σερ Μπόμπι, μέσω του προέδρου του, Νίκου Γουλανδρή, για μια φιλική αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε την Κορίνθιανς σε φιλικό στις 12 Ιουνίου του 1972 και η πρόταση του εμβληματικού προέδρου των Πειραιωτών ήταν ο Μπόμπι Μουρ να φορέσει το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού.

Για την πρόσκληση είχε μεσολαβήσει ο Άγγλος (τότε προπονητής των “ερυθρολεύκων”) Άλαν Άσμαν ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Μουρ.

Μπορεί η Βραζιλιάνικη ομάδα να κέρδισε με 2-0 στο κατάμεστο Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης” αλλά κανείς δεν είδε το αποτέλεσμα, παρα μόνο μια μεγάλη μορφή του Αγγλικού ποδοσφαίρου να φορά την κόκκινη φανέλα.

Μάλιστα ο Άγγλος στάθηκε στην εικόνα του αγώνα, τους φίλους του Ολυμπιακού που είχαν βάλει “τρέλα” στις κερκίδες, αλλά αναφέρθηκε και στην δυσκολία της Ελληνικής γλώσσας.

Δείτε τον με τη φανέλα του Ολυμπιακού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυο ταλεντάκια από τη Θεσσαλονίκη δοκιμάζονται στην Ολλανδία!

Ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός κάνει η Thessaloniki...

Στη Βοσνία ο ΠΑΟΚ για το πρώτο παιχνίδι με τη Ζρίνσκι Μόσταρ!

Η U19 του ΠΑΟΚ ανοίγει αύριο, 28 Οκτωβρίου στις...

Viral 3χρονος “αστέρας” ποδοσφαίρου – Ο πιτσιρικάς που “έφυγε” συνοδεία αστυνομικών

Άνω κάνω έγινε ένας αγώνας νέων ποδοσφαίρου στη Φλόριντα...

Ούτε η Παλαιστίνη μπόρεσε να “φρενάρει” την εκπληκτική Εθνική!

Η Εθνική U15 που συγκροτήθηκε αποκλειστικά από ποδοσφαιριστές του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ