Plus

Νεαρός Έλληνας κέρδισε επάξια υποτροφία 97% στο Yale!

Με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα “δίψα” για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό “F1 in schools”, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.

“Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου”, αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.

Στόχος ζωής, επετεύχθη

Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. “Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια”, αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Αναφερόμενος στα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου, είπε πως αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή.

“Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα”, τονίζει.

“Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία”, λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές “στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα”.

Βαλίτσες για το μεγάλο ταξίδι

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική τον Αύγουστο, ωστόσο εξομολογείται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή.

“Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό”, τονίζει.

 

*Συνέντευξη στους Νίκο Γιώτη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πήρε το τρίποντο στο… τέλος ο ΟΦΗ επί του Ατρομήτου!

Ο ΟΦΗ έφυγε από την έδρα του Ατρομήτου, επικρατώντας...

Έβγαλε το… εξάσφαιρο στη Λιβαδειά η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ πέρασε με νίκη από την Λιβαδειά, επικρατώντας...

Ατρόμητος για… φίλημα στην Κρήτη!

Ο Ατρόμητος έφυγε από την Κρήτη, επικρατώντας του ΟΦΗ...

Εμφατικό πέρασμα για τον ΟΦΗ από το Περιστέρι!

Ο ΟΦΗ πέρασε από το Περιστέρι, επικρατώντας με 4-0...

Διπλό για τον Αστέρα στην Καλαμάτα!

Με επιβλητική εκτός έδρας εμφάνιση, η U15 του Αστέρα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ