Ετοιμάζει μεγάλα πράγματα για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου μετά τον κορονοϊό η FIFA.
H έξαρση του ιού έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την σημερινή μορφή του ποδοσφαίρου και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναμένεται να αλλάξει το σύστημα αλλαγών σε έναν αγώνα.
Έπειτα από μία προσεκτική μελέτη, τα μέλη της ομοσπονδίας παρουσίασαν μία ριζοσπαστική πρόταση που προτείνει την αύξηση των αλλαγών στις 5, μέχρι το 2021.
Όπως τονίζουν στη FIFA, η υψηλή μετάδοση του ιού αυξάνει τον κίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές, που με το τωρινό σύστημα θα είναι αρκετά ευάλωτοι.
Ειδικότερα μάλιστα που σε λίγο καιρό θα έχουμε πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Γι αυτό και στη FIFA, θέλουν να προλάβουν τα χειρότερα, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών.
Αν και το σχέδιο είναι αρκετά φιλόδοξο θα πρέπει να πάρει την έγκριση από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB). Οι άνθρωποι της IFAB θα κρίνουν αν είναι απαραίτητο να γίνει μία τέτοια αλλαγή ή όχι.
FIFA: Confirms it has proposed up to five substitutes during a match in all competitions. Needs approval of lawmakers IFAB. #SSN #FIFA #IFAB #COVID19
— Bryan Swanson (@skysports_bryan) April 27, 2020