ΠΑΟΚ Ακαδημία

“Οργώνει” την Ευρώπη η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ και τα τμήματα υποδομής του βρίσκονται στην Ευρώπη εκεί που πετυχαίνουν αρκετά όμορφα πράγματα, δίνοντας στα παιδιά εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές πετυχαίνουν νίκες και σηκώνουν τρόπαια, με την Ακαδημία της ομάδας να αποδεικνύει πως είναι μια από τις Κορυφαίες της χώρας.

Στα συν για τα “μικρά” ταλεντάκια είναι πως η U11 του ΠΑΟΚ πέτυχε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην σπουδαία Ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ μικρότερα τμήματα κατέκτησαν το τουρνουά.

Η ενημέρωση του ΠΑΟΚ

Το σπουδαίο με τα τουρνουά είναι πως πάντα μαθαίνεις, είτε κερδίζεις, είτε χάνεις. Εποικοδομητική, αν μη τι άλλο, ήταν λοιπόν, η περασμένη εβδομάδα για τα μικρά μας τμήματα του PAOK Academy, που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά και εγχώρια τουρνουά. Τα παιδιά κατέγραψαν νίκες σημαντικές, όπως αυτή της Κ11 επί της Ρεάλ, πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις, πήραν βραβεία MVP, κουράστηκαν, πιέστηκαν, απογοητεύτηκαν και πανηγύρισαν, μα κυρίως επέστρεψαν ίσως λίγο πιο σοφά…

Η Κ12 έκανε μια εντυπωσιακή πορεία στο ITT International Talent Tournament στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, κερδίζοντας την 3η θέση. Στον ημιτελικό έχασε από την Γκενκ και στον μικρό τελικό κέρδισε 3-2 την Άλκμααρ. Να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ συμμετείχε με ένα ακόμα γκρουπ της Κ12 στο Footy Next Gen (06-07.06), κερδίζοντας 2-0 την Ανόρθωση στον τελικό. Εξαιρετικά τα πήγε η Κ12 και στο Tampa Cup της Ρουμανίας (07-10.05), όπου επίσης κέρδισε την 3η θέση. Εκεί έπαιξε 14 ματς, δεν έχασε σε κανένα, πέτυχε 18 γκολ και δέχτηκε μόλις ένα, αυτό με το οποίο η Σαχτάρ πήγε στα πέναλτι τον ημιτελικό, όπου αποκλειστήκαμε.

Η Κ11 άφησε το στίγμα της στο Αλέ της Γαλλίας και στο Grinta Cup, κερδίζοντας 1-0 τη Ρεάλ στον ημιτελικό. Ηττήθηκε ωστόσο, στον τελικό μετά την διαδικασία των πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια) από την Canada Revolution. Tα παιδιά έκαναν οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, κερδίζοντας, μεταξύ άλλων και τη Λέστερ, ενώ ο τερματοφύλακάς μας Χρήστος Καλλιαντζάς βραβεύτηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά. Νωρίτερα (22-24.05) η Κ11 είχε πάει στο Pfingst Cup του Ντίσελντορφ, όπου κατετάγη 24η σε 145 ομάδες.

Η Κ10 πέρασε ένα υπέροχο τριήμερο στην Φρανκφούρτη και στο Ultimate Cup, όπου με επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες κατετάγη 6η ανάμεσα σε 48 ομάδες, με τον τερματοφύλακά μας Σιμόν Νοβάκοβιτς να παίρνει το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα του τουρνουά. Ένα ακόμα γκρουπ της Κ10 κέρδισε την 3η θέση στο τουρνουά Footy Next Gen (06-07.06). Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Κ10 είχε ξεκινήσει από τη Ρώμη και το Trofeo Lodigiani (30.04-03.05), όπου κατετάγη 12η σε 54 ομάδες με έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Και σ΄αυτό το τουρνουά βραβεύτηκε ο Σιμόν Νοβάκοβιτς. Στη συνέχεια πήγε στο Pfingst Cup του Ντίσελντορφ (23-25.05), τερματίζοντας 22η σε 96 ομάδες.

Η Κ9 κέρδισε το τουρνουά Footy Next Gen, που έγινε στη Θεσσαλονίκη 6 και 7 Ιουνίου, επικρατώντας 3-1 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας στον τελικό. Οι μικροί μας πήγαν και στην Κολωνία για το Pfingst Cup (23-25.05), κατακτώντας την 13η θέση μεταξύ 80 ομάδων, κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, την Μπάγερ Λεβερκούζεν και την Καϊζερσλάουτερν.H Κ8 συμμετείχε στο Vieirinha Cup (06-07.06), όπου κέρδισε και τα τρία παιχνίδια που έπαιξε. Νωρίτερα, τον Μάιο, στο Football Mind Youth Tournament, η Κ8 κατετάγη 11η σε 36 ομάδες, συμμετέχοντας μάλιστα στην κατηγορία Κ9.Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι στο Dalmatinko Cup της Κροατίας (13-18.05) η Κ14 κατετάγη 6η σε 20 ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυο μεταγραφές για την U19 της Νίκης Βόλου!

Η U19 της Νίκης Βόλου κινείται δυναμικά στη μεταγραφική...

Την “κάνει” για… Serie A ο νεαρός Καλογερόπουλος!

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ελληνικών ακαδημιών ετοιμάζεται...

Σοκ με Έρικσεν: Κατέρρευσε ξανά στο γήπεδο!

Εικόνες που θύμισαν έντονα το καλοκαίρι του 2021 και...

Βρήκε το νέο της… “σπίτι” η U19 της Καλαμάτας!

Ένα σημαντικό βήμα για την αναπτυξιακή στρατηγική της Καλαμάτας...

“Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση και την αντίδρασή τους”!

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Βασίλης Παπαδάκης, εξέφρασε την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ