Ο Μπενίτεθ βρίσκεται λίγες ημέρες στον Παναθηναϊκό, ωστόσο φέρεται πως… έχει βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα.
Ένα από αυτά είναι ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, που στην προπόνηση δείχνει πολλά, αλλά και με την Ακαδημία ξεχωρίζει για τις εμφανίσεις του.
Αν και βρίσκεται μόλις στα 16 του, ο Βασίλης Λάβδας είναι ήδη ένα γνώριμο όνομα στην κοινωνία του “τριφυλλιού”. Αγωνιζόμενος από τα 9 στις ακαδημίες, το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.
Και εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την U17, συμμετείχε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας με τον Ρούι Βιτόρια.
Εξάλλου τα αγωνιστικά του στοιχεία δικαιολογούν τον θόρυβο που ήδη γίνεται γύρω από το όνομά του και τις εκτιμήσεις των σκάουτερ ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή με τεράστια προοπτική:

Υψηλόσωμος (1,87 μ.), με δυναμισμό, ψυχραιμία και ένταση. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση όταν έχει την μπάλα στα πόδια.
Δεν είναι τυχαίοι ότι οι ειδικοί του χώρου τον παρομοιάζουν ήδη με τον Κουλιεράκη.
Όχι μονάχα λόγω του αγωνιστικού στιλ, αλλά κυρίως εξαιτίας της σοβαρότητας και της ωριμότητας που παραπέμπει σε παίκτη αρκετά μεγαλύτερο από ένα παιδί που έχει γεννηθεί το 2009.
Πέραν άλλωστε των εκτιμήσεων, μιλά από τώρα και η απόδοσή του στο γήπεδο. Από τα 16 του κιόλας, ο Λάβδας αγωνίζεται στην U17 του Παναθηναϊκού. Με τον ίδιο βασικό ως στόπερ, το “τριφύλλι” έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό μόλις δυο γκολ.
Ενδεικτικό, δε, του πόσο έχει εκτιμηθεί η ικανότητά του να προσφέρει ακόμα και άμεσα στην πρώτη ομάδα είναι το γεγονός ότι βρέθηκε στον πάγκο απέναντι στην Γκο Αχέντ Ιγκλς.
Συνυπολογίζει λοιπόν κανείς σε όλα αυτά ότι προπονητής είναι πλέον ο Ράφα Μπενίτεθ. Ένας τεχνικός από μια χώρα όπου καθόλου δεν διστάζουν να ρίξουν στα βαθιά παίκτες ακόμα και αρκετά νεαρής ηλικίας.
Και εύλογα συμπεραίνει πως αν πάρει χρόνο συμμετοχής για να δείξει τα προσόντα του και σε υψηλότερο επίπεδο, ο Λάβδας μπορεί να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες ότι θα εξελιχθεί σε “φλέβα χρυσού” για τον Παναθηναϊκό.

