Έρευνα

Ο ΠΑΟΚ την… πρωτιά στους νεαρούς – Μεγάλη ομάδα στην τελευταία θέση!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσιάζει το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου, καταγράφοντας την πρωτιά του Ραζβάν Λουτσέσκου στο χρόνο που έχει δώσει σε ποδοσφαιριστές U21, καταρρίπτοντας έναν από τους πολλούς… μύθους που συνοδεύουν τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Είναι από τις συζητήσεις που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ειδικά στην Θεσσαλονίκη. Κόντρα στα όσα λέγονται όμως, έρχεται το CIES Football Observatory για να μιλήσει με αριθμούς. Με μία έρευνα σχετικά με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές ομάδες. Η συγκεκριμένη έρευνα παρουσιάζει τον χρόνο συμμετοχής των παικτών που δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και χρησιμοποιήθηκαν σε βάθος τριετίας (από 9/9/2021 έως τις 9/9/2024).

Εστιάζοντας εντός συνόρων, ο ΠΑΟΚ κατέχει την πρωτιά στην Super League, με ποσοστό 7,3%. Σημείωση, ο Δικέφαλος δεν είναι η ομάδα με τους περισσότερους σε αριθμό νέους ποδοσφαιριστές καθώς Αστέρας Τρίπολης (12), Ολυμπιακός (10), Βόλος (9) και Πανσερραϊκός (8) έχουν παραπάνω, ωστόσο, είναι η ομάδα που έχει δώσει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους U21 την τελευταία 3ετία. Δεύτερος είναι ο Ολυμπιακός με ποσοστό 6,3%, ενώ ο Άρης βρίσκεται στην 9η θέση με 1,1%, λίγο πιο πάνω ο Παναθηναϊκός με 1,5 % και τελευταία η ΑΕΚ με 0,1%.

Παίκτες όπως ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης έχουν εκτοξεύσει τους Θεσσαλονικείς και στις σχετικές έρευνες ενώ ο ΠΑΟΚ βγάζει σταθερά μία διάθεση να εμπιστευτεί τα νέα παιδιά, να επενδύσει πάνω τους, όπως φάνηκε και με την περίπτωση Σορετίρε και Γκόμες.

Σε ό,τι αφορά τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Μπαρτσελόνα ηγείται του πίνακα των Big-5 με ποσοστό 22,6% λεπτών, ενώ η ουκρανική Ρουκχ Λβιβ είναι ο σύλλογος που προσανατολίζεται περισσότερο στους νέους με το απόλυτο 41,1%. Η Νόρτζελαντ της Δανίας (40,7% των λεπτών) και η Ολιμπίκ του Ουζμπεκιστάν (39,9%) συμπληρώνουν το βάθρο στα 58 πρωταθλήματα που αναλύθηκαν, μπροστά από τη σλοβακική Ζίλινα και την αυστριακή Σάλτσμπουργκ.

Προφανώς σε σύγκριση με τα άλλα πρωταθλήματα, η Super League θα πρέπει να κάνει περαιτέρω βήματα προόδου καθώς ο μέσος όρος της είναι μόλις 2,54%.

ΠΗΓΗ: Sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πήρε το τρίποντο στο… τέλος ο ΟΦΗ επί του Ατρομήτου!

Ο ΟΦΗ έφυγε από την έδρα του Ατρομήτου, επικρατώντας...

Έβγαλε το… εξάσφαιρο στη Λιβαδειά η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ πέρασε με νίκη από την Λιβαδειά, επικρατώντας...

Ατρόμητος για… φίλημα στην Κρήτη!

Ο Ατρόμητος έφυγε από την Κρήτη, επικρατώντας του ΟΦΗ...

Εμφατικό πέρασμα για τον ΟΦΗ από το Περιστέρι!

Ο ΟΦΗ πέρασε από το Περιστέρι, επικρατώντας με 4-0...

Διπλό για τον Αστέρα στην Καλαμάτα!

Με επιβλητική εκτός έδρας εμφάνιση, η U15 του Αστέρα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ