Ποδόσφαιρο

Αλλάζει ο κανονισμός – Κρατά περισσότερο ο κίπερ τη μπάλα; Κόρνερ!

Τρόπους να… κόψουν το “χάσιμο χρόνο” του τερματοφύλακα έχουν βρει στην IFAB και ξεκίνησαν οι δοκιμές.

Συγκεκριμένα σκοπός της αλλαγής αυτής είναι να μειωθούν οι καθυστερήσεις των τερματοφυλάκων, την ώρα που έχουν την μπάλα στα χέρια τους.

Στην αλλαγή ενός κανονισμού, που αφορά την καθυστέρηση της συνέχισης του αγώνα από τον τερματοφύλακα, προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι ποδοσφαιρικές αρχές.

Οι ρέφερι θα μετρούν αντίστροφα από τα πέντε δευτερόλεπτα ως το μηδέν, ώστε να το αντιλαμβάνονται και οι κίπερ, ώστε να αποφεύγουν τη σχετική παράβαση, ωστόσο αν υπάρχει η παράβαση θα καταλογίζεται κόρνερ για την αντίπαλη ομάδα.

Μέχρι τώρα, ο κανονισμός αυτός ανέφερε πως ένας διαιτητής πρέπει να δίνει έμμεσο φάουλ όταν καταλαβαίνει την πρόθεση για καθυστέρηση από τους κίπερ, ωστόσο ποτέ δεν καταλογιζόταν η παράβαση.

Οι δοκιμές για την εν λόγω αλλαγή έγιναν στην Premier League κάτω των 21 ετών, στο πρωτάθλημα της Μάλτας, ενώ θα διεξαχθούν και στη Serie A under 20. Έχει ήδη αποδειχτεί, μάλιστα, πως λειτουργεί αποτρεπτικά για τους τερματοφύλακες, ώστε να καθυστερούν σκόπιμα και αν κριθεί επιτυχημένο, τότε θα… υιοθετηθεί από την IFAB.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανέβηκε στη League B η Εθνική Γυναικών και παίζει… για Μουντιάλ!

Η Εθνική γυναικών εξασφάλισε την άνοδο στη League B...

Προβάδισμα για τον ΠΑΣ επί του Αιγάλεω!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη επί του Αιγάλεω...

Πότε κάνει σέντρα ο τελικός του Κυπέλλου U19;

Ακόμη ένας Τελικός Κυπέλλου ετοιμάζεται να κάνει σέντρα για φέτος, εκεί...

Έγινε… χαμός από σκάουτερ στον τελικό της Super League 2 U19!

Η Θεσσαλονίκη έγινε για λίγες ώρες η πρωτεύουσα του...

Η Εθνική μας ανακοίνωσε δυνατό φιλικό!

Η Εθνική μας ομάδα θα παίξει σε φιλικό παιχνίδι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ