Ολλανδία

Καταργούν το… οφσάιντ στο ποδόσφαιρο;

Μια νέα ιδέα που θα φέρει… επανάσταση στο ποδόσφαιρο εξετάζουν σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα οι Ολλανδοί ετοιμάζονται να… καταργήσουν το οφσάιντ στις χαμηλές κατηγορίες, με μοναδικό σκοπό να μειωθούν τα κρούσματα βίας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Το Reuters αναφέρει πως την περσινή σεζόν 1,864 ερασιτεχνικά παιχνίδια διακόπηκαν εξαιτίας επιθετικότητας. Πρόκειται για αύξηση 58% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και 11% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Ο διευθυντής της KNVB ανέφερε:

“Είναι αλήθεια πως πρόκειται για μικρό αριθμό σε σχέση με τα 780.000 ματς που έγιναν πέρσι, ωστόσο δεν θέλουν να το διακινδυνεύσουμε. Έχουμε ένα πρόβλημα και θέλουμε να το εξαλείψουμε”.

Οι βοηθοί διαιτητές που συμμετέχουν στα ερασιτεχνικά παιχνίδια στην Ολλανδία συχνά δεν έχουν την απαραίτητη κατάρτιση ή σχετίζονται με τις ομάδες που αγωνίζονται, όπως αναφέρει το Athletic.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελληνικό “αποβατικό” στη Ντόρτμουντ: Πέντε ταλέντα στη Γερμανική… μηχανή!

Η ελληνική αγορά έχει μετατραπεί σε βασικό πεδίο αναζήτησης...

Επέστρεψε από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας η U17 της ΑΕΚ!

Ολοκληρώθηκε το πρώτο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας για...

Απέραντη θλίψη με νεαρό ποδοσφαιριστή – Δολοφονήθηκε… από λάθος!

Απέραντη θλίψη επικρατεί στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας μετά τον...

Αποχώρησε ο Ευαγγέλου από την Ακαδημία της ΑΕΛ!

Μετά από μια πολυετή και απόλυτα επιτυχημένη παρουσία στα...

Η ΑΕΚ παραμένει στο “παιχνίδι” για την νεαρή… νυχτερίδα!

Δεν βγαίνει από το "στόχαστρο" της ΑΕΚ ο Αϊμάρ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ