Κυριακή, 08/09/24
Γιώργος Τηλαβερίδης

Ο Αστέρας έχει τον… Αρκά της επίθεσης στην Ακαδημία!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αρκετό ταλέντο στην Ακαδημία του και ένα από αυτά… μπορεί να είναι ο επιθετικός του μέλλοντος της ομάδας.

Ο λόγος για τον νεαρό Γιώργο Τηλαβερίδη (γεννημένος στις 14/07/2006), τον 17χρονο ποδοσφαιριστή της U19 των Αρκάδων, που πριν ένα χρόνο πήρε προαγωγή από την U17.

Μάλιστα ο νεαρός ποδοσφαιριστής την πρώτη του σεζόν με την U19 κατάφερε να σκοράρει κατά ριπάς, ενώ σε μια αναμέτρηση από αυτές πέτυχε πέντε γκολ (στο 8-1 επί του ΠΑΣ) και έκανε τους… ανθρώπους των ομάδων να αναρωτηθούν γι΄αυτόν.

Φέτος μέτρησε 13 γκολ στο πρωτάθλημα της Super League U19, σε 25 αναμετρήσεις με την ομάδα του, με τον προπονητή του Αστέρα να βλέπει αρκετά στο ταλέντο του.

Ωστόσο ας τον γνωρίσουμε καλύτερα

Ο νεαρός Γιώργος κατάγεται από την Ξάνθη και φέτος θα μετρήσει το τρίτο έτος στην Τρίπολη, καθώς πήρε μεταγραφή από την Ακαδημία της Ξάνθης, λίγο πριν τον υποβιβασμό της.

Με την φανέλα της Ξάνθης έφτασε μέχρι το τμήμα της U17, ωστόσο κάπου εκεί μπήκε ο Αστέρας και τον έπεισε για να αγωνιστεί με τη φανέλα του. Και έτσι όπως φαίνεται κανείς από τους δυο δεν έκανε λάθος, καθώς στους Αρκάδες ο Τηλαβερίδης έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Η πρώτη σεζόν με την U17 του Αστέρα

Με την φανέλα του Αστέρα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές Οκτώβρη του ’22, όπου πήρε συμμετοχές στην U17 στο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν ξεκίνησε να παίζει στην κανονική του θέση.

Ο προπονητής του Αστέρα προτίμησε να τον ξεκινήσει ως δεξί μπακ και στη συνέχεια του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στα πλάγια της επίθεσης. Πρώτη σεζόν ολοκληρώθηκε με 7 γκολ για τον ταλαντούχο άσο και βοήθησε αρκετά την ομάδα του να φτάσει στο Final Four της σεζόν ’22-’23.

Σίγουρα στην ομάδα ξεχώρισαν κατευθείαν το ταλέντο του και άρχισαν να δουλεύουν περισσότερο τα αδύναμα σημεία του, προκειμένου να τον φτάσουν στο επίπεδο που χρειάζεται. Ακόμη έχει δρόμο και στον Αστέρα ξέρουν πως θα τον αξιοποιήσουν.

Γρήγορα και… η προαγωγή

Δεν πρόλαβε να δει τα… πράγματα στην U17, ο Τηλαβερίδης πήρε προαγωγή στην U19 του συλλόγου και με το “καλημέρα” έδειξε χαρακτήρα.

Όπως σας γράψαμε και παραπάνω, η πρώτη σεζόν ολοκληρώθηκε με 13 γκολ και ήταν από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας του, αλλά και του πρωταθλήματος.

Το αγωνιστικό του στυλ, φέτος, ήταν τέτοιο που δεν άφηνε περιθώρια στις αντίπαλες άμυνες. Ήταν αρκετά επιβλητικός μπροστά στην αντίπαλη εστία και μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ οι κινήσεις του στον χώρο έδειχναν έναν ποδοσφαιριστή, που μπορεί να δώσει υποσχέσεις.

Το θετικό για τους προπονητές του, αλλά και για τον ίδιο, είναι πως είναι… πολυεργαλείο της επίθεσης, καθώς μπορεί να παίξει τόσο στην κορυφή, όσο και στα πλάγια, αλλά παράλληλα να τραβηχτεί και σαν 10αρι.

Ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την αντίληψη στο παιχνίδι, καθώς διαβάζει σωστά τις κινήσεις των συμπαικτών του, ζητώντας τη μπάλα και να μοιράσει ή να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Οι προπονητές του έβλεπαν και… αμυντικά σημάδια, πράγμα που του έδιναν ρόλο να πρεσάρει ψηλά, βγάζοντας προβλήματα στους αντιπάλους. Αξίζει να σημειώσουμε πως με 1.74 ύψος έχει και το ψηλό παιχνίδι, όπου από τα 13 γκολ τα τέσσερα κατέληξαν στα δίχτυα με κεφαλιά.

Αναμφίβολα είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, σίγουρα χρειάζεται να βελτιώσει πράγματα και να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, έχοντας δίπλα του έμπειρους ανθρώπους, να τον “διδάσκουν” και να του δείχνουν τον σωστό δρόμο. Αν φτάσει στο τοπ των ικανοτήτων του, τότε ο Αστέρας θα έχει κερδίσει έναν επιθετικό για πολλά χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...