Κυριακή, 08/09/24
Παναθηναικός (U19)

Μεγάλος κίνδυνος να χαθεί ένα μεγάλο ταλέντο του Παναθηναϊκού!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο Τιάγκο Ρομάνο αναμφίβολα είναι σήμερα ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Πρόσφατα κλήθηκε και στην Εθνική Αργεντινής U23 ενώ αν είχε πάρει ελληνικό διαβατήριο θα είχε κληθεί πολύ νωρίτερα τόσο στην γαλανόλευκη U17 όσο και στην U19!

Από τα 15 του χρόνια όλα τα μεγάλα ελληνικά μανατζερικά Γραφεία τον πολιορκούσαν αλλά ουσιαστικά την διαχείρισή του είχε πάντα ο πατέρας του και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντιέγκο Ρομάνο. Τους τελευταίους μήνες ο σούπερ ταλαντούχος αριστερός εξτρέμ… πήγε σε ατζέντηδες του εξωτερικού, συγκεκριμένα σε αργεντινό – ιταλικό Γραφείο! Κάτι που προφανώς… διευκόλυνε και να στο να κληθεί σε κοτζάμ Εθνική Αργεντινής και στο να ασχοληθεί μαζί του top παγκοσμίως δημοσιογράφος, ειδικός στα μεταγραφικά, όπως ο Ιταλός Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν εκείνος που αποκάλυψε πως Λάτσιο, Τορίνο και Φέγενορντ θέλουν τον Τιάγκο Ρομάνο!!! Και δεν είναι μόνο αυτές οι ομάδες από το εξωτερικό αλλά και δυο μεγάλες ελληνικές (Μπιγκφοράτες)!!

Όλο αυτό το σκηνικό μπλόκαρε – προς το παρόν – και την υπογραφή του πρώτου του επαγγελματικού συμβολαίου στον Παναθηναϊκό. Ο Τιάγκο που μόλις σήμερα κλείνει τα 18 του χρόνια και είναι περίπου 4,5 χρόνια στην πράσινη Ακαδημία ουσιαστικά είναι ελεύθερος/χωρίς να έχει κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο! Μπορεί δηλαδή να πάει/υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα, με τους πράσινους να δικαιούνται μόνο τα τροφεία (αν είναι ομάδα από το εξωτερικό).

Ο Παναθηναϊκός που τον θεωρεί μεγάλο πρότζεκτ προφανώς δεν υπολόγισε την εξέλιξη της κλήσης/παρουσίας του Ρομάνο στην Εθνική Αργεντινής U23, κάτι που… απογείωσε την φήμη του και ισχυροποίησε το διαπραγματευτικό του status, “βάζοντας” πίεση πλέον στον Παναθηναϊκό για να του κάνει συμβόλαιο και να μην τον χάσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τιάγκο Ρομάνο είχε ειδοποιηθεί πως θα ξεκινούσε προετοιμασία στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Αλόνσο και θα ακολουθούσε την ομάδα στο εξωτερικό αλλά ποτέ ο 18χρονος Αργεντινός δεν… εμφανίστηκε στο Κορωπί, ούτε ταξίδεψεγια το Σάλτσμπουργκ!!! Μάλιστα στην θέση του κλήθηκε από τον ΠΑΟ Β ο Κρυπαράκος…

Η πλευρά Ρομάνο ζήτησε από τον Παναθηναϊκό για να υπογράψει το πρώτο του (3ετές) επαγγελματικό συμβόλαιο μηνιαίες αποδοχές 4.000 ευρώ, ένα εφάπαξ ποσό ως signing bonus και να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τον κόουτς Αλόνσο! Σε… πρώτο χρόνο οι πράσινοι δεν το δέχτηκαν αφού κάπου το θεώρησαν “εκβιαστικό” (ειδικά από την στιγμή που το παιδί δεν πήγε στην προετοιμασία) αλλά και ότι θα δημιουργηθεί… “κακό προηγούμενο”!

Βεβαίως οι συζητήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και πλευράς Ρομάνο συνεχίζονται, δεν έχει δηλαδή χαλάσει η… δουλειά, ούτε διακοπεί η επικοινωνία. Το αντίθετο μάλιστα αφού βγαίνει μια αισιοδοξία πως θα επιτευχθεί deal done, με αμοιβαίες εκατέρωθεν υποχωρήσεις. Πάντως κυκλοφορούν και rumors που θέλουν τόσο την ΑΕΚ (ο μπαμπάς Ρομάνο έχει σχέση με τον Αλμέιδα και το τιμ του), όσο και τον ΠΑΟΚ να παρακολουθούν από κοντά και με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης Ρομανό. Κατά άλλους μάλιστα, ειδικά η μια Μπιγκοφοράτη ομάδα… καιροφυλακτεί για τον Τιάγκο!!!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...