Παρασκευή, 05/07/24
Ισπανία

“Δεν είμαι θύμα ρατσισμού, είμαι ο βασανιστής των ρατσιστών”!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Δεν ήταν… λίγα τα άτομα που καταδικάστηκαν για τις επιθέσεις ρατσισμού προς τον Βινίσιους, με τον ίδιο να μιλά για δικαίωση.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες, καταδικάστηκαν τρεις άνθρωποι οι οποίοι είχαν επιτεθεί ρατσιστικά στον Βινίσιους σε ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια στο “Μεστάγια”

Οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν κηρυχθεί ένοχοι για ένα έγκλημα κατά της ηθικής ακεραιότητας του Βινίσιους Τζούνιορ, το οποίο επιδεινώθηκε επειδή ενήργησε με ρατσιστικά κίνητρα, και ο καθένας τους έχει καταδικαστεί σε οκτώ μήνες φυλάκιση και απαγόρευση πρόσβασης στα ποδοσφαιρικά γήπεδα για ένα διάστημα δύο χρόνια.

Από πλευράς του ο “Βίνι” έστειλε το δικό του μήνυμα εμφανώς δικαιωμένος:

“Πολλοί μου ζήτησαν να το αγνοήσω, πολλοί άλλοι είπαν ότι ο αγώνας μου ήταν μάταιος και ότι θα έπρεπε απλώς να “παίξω ποδόσφαιρο”. Αλλά, όπως πάντα έλεγα, δεν είμαι θύμα του ρατσισμού. Είμαι βασανιστής των ρατσιστών. Αυτή η πρώτη ποινική καταδίκη στην ιστορία της Ισπανίας δεν είναι για μένα. Είναι για όλους τους μαύρους ανθρώπους.

Μακάρι οι υπόλοιποι ρατσιστές να φοβηθούν, να ντραπούν και να κρυφτούν στις σκιές. Διαφορετικά, θα είμαι εδώ για να τα μαζεύω. Ευχαριστώ τη La Liga και τη Ρεάλ Μαδρίτης που βοήθησαν σε αυτή την ιστορική καταδίκη. Περισσότερα θα ακολουθήσουν…”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βέλγιο

Και επίσημα… Βέλγος ο Τζόλης!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα της Μπρίζ, αποχωρώντας από την Φορτούνα. Όπως αναμενόταν, ο...
Ισπανία

Το… παλεύει για Νίκο Γουίλιαμς η Μπάρτσα!

Η Μπαρτσελόνα θα κάνει ακόμη μια προσπάθεια για να πείσει τον Γουίλιαμς να φορέσει τη φανέλα της,...
Πορτογαλία

“Κλαις για ένα πέναλτι! Απλά θες να μιλούν όλοι...

Ο Πορτογάλος αστέρας βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο των σχολιασμών, για το χαμένο πέναλτι με την Εθνική του...
EURO 2004

Αυτοί που έγραψαν την… μεγαλύτερη ιστορία στο EURO 2004!

Με ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την κατάκτηση του EURO 2004, θα ήταν αδύνατο να μην...
EURO 2004

Τρεις… αστέρες της “Γαλανόλευκης” βγήκαν στην καλύτερη ενδεκάδα!

Τρεις ποδοσφαιριστές της Ελλάδας επελέγησαν στην καλύτερη 11άδα του EURO 2004: Τραϊανός Δέλλας, Γιούρκας Σεϊταρίδης και φυσικά...