Σάββατο, 27/07/24
Σταύρος Πνευμονίδης

Το 17χρονο “διαμάντι” στα εξτρέμ του Ολυμπιακού! (photos/vids)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από τη λίστα τον νεαρό Σταύρο Πνευμονίδη (γεννημένος στις 07/08/2006).

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αποτελεί ένα από τα μελλοντικά εξτρέμ της ομάδας, με τους ανθρώπους της να γνωρίζουν καλά πως στην Ακαδημία υπάρχει ένα διαμάντι. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και όσοι γνωρίζουν από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, ξέρουν καλά τι σημαίνει ο Σταύρος Πνευμονίδης για τον Ολυμπιακό.

Αρκετοί σκάουτερ που βρέθηκαν στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Youth League είχαν να γράψουν αρκετά για τον νεαρό ποδοσφαιριστή και όσοι βρέθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης ρώτησαν για να μάθουν. (Για πολλούς νεαρούς “χτύπησε” το ενδιαφέρον φέτος).

Ο 17χρονος ταλαντούχος άσος αγωνίζεται στην θέση των εξτρέμ, ωστόσο μπορεί να παίξει και στη θέση του 10αριου, ωστόσο οι προπονητές του δούλεψαν μαζί του κάθε δυνατό και αδύνατο σημείο του, για να μπορέσει να “κουβαλήσει” τα άκρα της ομάδας.

Πάμε όμως να τον γνωρίσουμε καλύτερα

Ο νεαρός Σταύρος κατάγεται από την Κορησό της Καστοριάς, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η τοπική ομάδα, Δόξα Κορησού, ήταν η πρώτη του ομάδα και σε ηλικία των 14 ετών πήγε στον Πειραιά.

Όλα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους! Ο 17χρονος Σταύρος βρίσκεται σε μια μεγάλη Ακαδημία, με αρκετούς επαγγελματίες προπονητές, που ήξεραν το πως να τον βοηθήσουν να πετύχει τα όνειρα του.

Πρώτη σεζόν για τον ίδιο με την φανέλα της Super League U15, αλλά σε μια κακή περίοδο καθώς ο COVID είχε μπει για τα καλά στη ζωή μας. Εκεί ο Πνευμονίδης δεν κατάφερε να αγωνιστεί, με την ομάδα του να παίρνει την απόφαση να αγωνιστεί ο νεαρός στο Attica Cup με την U16.

 


Η πρώτη του… επίσημη σεζόν με τον Ολυμπιακό

Φτάνουμε στο πέρυσι και τη σεζόν 2022-2023! Ο Σταύρος Πνευμονίδης κάνει το μεγάλο “μπαμ” της καριέρας του και με την φανέλα της U17 αγωνίζεται στο επίσημο πρωτάθλημα της Super League.

Και τι εννοούμε “μπαμ”; 12 γκολ και 15 ασίστ σε μια χρονιά, αλλά και την μεγάλη εμφάνιση στον τελικό με 5-4 επί του ΠΑΟΚ, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι οι βάσεις είχαν μπει και η επόμενη σεζόν τον βρίσκει στην U19 και… τι σεζόν!

Η φετινή σεζόν ορόσημο στην μέχρι τώρα καριέρα του

Στην καριέρα του στην πορεία θα ζήσει πολλές χαρές ο νεαρός, ωστόσο δεν θα ξεχάσει ποτέ την φετινή σεζόν, μια και η πρώτη Ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου κρύβει και την δική του υπογραφή.

29 εμφανίσεις, 4 γκολ και 3 ασίστ ο απολογισμός μέχρι σήμερα για τον ταλαντούχο εξτρέμ, με τις τρεις ασίστ (και τα δυο γκολ) να σημειώνονται στο Youth League.

Λέτσε και Λανς είδαν τον νεαρό να σκοράρει εναντίον τους, ενώ Μίλαν, Καμπάλα και η Ιταλική ομάδα τον είδαν να δίνει γκολ στους συμπαίκτες του.

 


Ακόμη δεν έχει τελειώσει η σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς ο Ολυμπιακός έχει χτίσει μια διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ωστόσο αν καταφέρει η ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε ο Πνευμονίδης θα μπορεί να έχει έναν ακόμη λόγο να χαρεί την φετινή σεζόν

Το καλοκαίρι δεν ξέρει κανείς που θα τον βρει, στην U19, στην Β’ Ομάδα, στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας; Κανείς δεν ξέρει! Το μόνο που όλοι ξέρουν είναι πως ο Ολυμπιακός έχει έναν εξτρέμ που μπορεί να πιστεύει για πολλά χρόνια, αρκεί να τον πιστέψει και ο νεαρός να συνεχίσει να προσπαθεί με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, για να φτάσει να δει τα όνειρα του να παίρνουν “σάρκα και οστά”.

Τι “βλέπουν” σε αυτόν όλοι;

Αρχικά οι προπονητές του και στη συνέχεια ο κόσμος, ξεχωρίζουν τον Πνευμονίδη για τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του.

Καλό διάβασμα του αντιπάλου στο ένας εναντίον ενός, την σέντρα που βρίσκει στόχο, αλλά και αγωνιστική του κατάρτιση.

 


Οι προπονητές του στον Ολυμπιακό συνεχώς δουλεύουν μαζί του αρκετά πράγματα, θέλοντας να ολοκληρώσουν έναν νεαρό ποδοσφαιριστή για να βρεθεί στο μέλλον στην πρώτη ομάδα.

Παράλληλα αυτό που έχουμε δει μέσα στο γήπεδο είναι η ταχύτητα του, αυτή η εκρηκτικότητα που μπορεί να “τρέξει” τον αντίπαλο και να τον φέρει στα μέτρα του, αλλά και τις ανασταλτικές του βοήθειες, δίνοντας στον κάθε προπονητή του την αίσθηση ότι είναι ένα πολυεργαλείο για κάθε ανάγκη της τακτικής.

Εμείς του ευχόμαστε τα καλύτερα και να φτάσει τα όνειρα του και να μην ξεχάσει ποτέ πως αυτός που δουλεύει σκληρά και με “κάτω το κεφάλι”, έχει να ελπίζει για πολλά. Ο νεαρός Σταύρος έχει το ταλέντο, έχει την ποδοσφαιρική του “ταυτότητα” και μένει απλά να δουλέψει σκληρά για να τελειοποιήσει τα χαρακτηριστικά του, για να έχει και την καριέρα που ονειρεύεται.

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...