Κυριακή, 08/09/24
ΠΑΣ Γιάννινα Ακαδημία

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποβιβάστηκε αλλά… η Ακαδημία είναι στον “αέρα”!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποχώρησε από τη Super League και πλέον έχει μπροστά του… την απόφαση της Ακαδημίας του.

Αν αναλογιστούμε τα πολύ στενά οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, είναι αμφίβολο αν κατεβάσουν ομάδες U17 και U15 στη νέα αγωνιστική σεζόν και αυτό ασφαλώς δεν θα είναι καλό.

Την προηγούμενη φορά που ο ΠΑΣ αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική, δηλαδή τη σεζόν 2019-20, ο αείμνηστος Γιώργος Χριστοβασίλης δεν άλλαξε τίποτα και κατέβασε όλες τις ομάδες νέων κανονικά στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Τώρα όμως, πέρασαν πέντε χρόνια από τότε, ο ιστορικός πρόεδρος έφυγε από τη ζωή και έχουν αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη Β’ Εθνική είναι υποχρεωτικό οι ΠΑΕ να έχουν μόνον ομάδες U19 και προαιρετικό για U17 και U15. Τη φετινή σεζόν, από τις ΠΑΕ Β’ Εθνικής, εκτός από την U19 που ήταν υποχρεωτικό να έχουν, κατέβασαν ομάδες U17 ο Ιωνικός, η Λάρισα, ο Λεβαδειακός και U15 η Παναχαϊκή και ο Μακεδονικός Θεσσαλονίκης. Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του Πανιωνίου, όπου παρά το γεγονός ότι ήταν στη Γ’ Εθνική που είναι ερασιτεχνική κατηγορία και δεν είχε καμία υποχρέωση να έχει ομάδες νέων, κατέβασε ομάδες U17 και U15 στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Super League. Αυτό δείχνει ότι η ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης, μετά τις περιπέτειες που είχε, επιστρέφει με καλές προοπτικές στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ως πρωταθλήτρια Γ’ Εθνικής τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική.

Οι ΠΑΕ της Super League είναι υποχρεωμένες να έχουν ομάδες U19, U17 και προαιρετικά U15. Ο ΠΑΣ κατέβασε φέτος και τις τρεις ομάδες. Στο πρωτάθλημα U19 κατέκτησε την 10η θέση, σε μια κακή χρονιά για την επαγγελματική ομάδα που υποβιβάστηκε. Τερμάτισε πιο ψηλά από Ατρόμητο, Πανσερραϊκό, Κηφισιά, Λαμία. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, που κατέκτησε και τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Υπεύθυνος των τμημάτων υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Γιώργος Ιωάννου και γενικοί αρχηγοί οι Λευτέρης Ντούσκος και Ελευθέριος Κιτσάκης. Προπονητές στην U19 ο Τάσος Ανθυμιάδης, στην U17 ο Γιάννης Λώλης και στην U15 ο Χρήστος Ράπτης. Φροντιστής γενικών καθηκόντων ο Μιχάλης Ντούσκος.

Δυστυχώς ο υποβιβασμός ανοίγει πληγές σε πολλά μέτωπα. Στις παράπλευρες απώλειες μπορεί να είναι και οι ομάδες Νέων, καθώς η λειτουργία τους προϋποθέτει κάποια έξοδα και δεν είναι επιδοτούμενη όπως στη Super League. Η τύχη των ομάδων U17 και U15 θα φανεί στη συνέχεια, κυρίως από το πως θα πορευτεί γενικά η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και τι έχουν στο μυαλό να κάνουν οι αδελφοί Χριστοβασίλη. Η U19 θα αγωνιστεί κανονικά γιατί είναι υποχρεωτικό από τους κανονισμούς. Για τις ομάδες U17 και U15 κανένας δεν μπορεί να το προεξοφλήσει από τώρα ότι θα είναι στα γήπεδα και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...