Παρασκευή, 05/07/24
UEFA

Η Ελλάδα… ισοφάρισε τη Γαλλία στις κατακτήσεις Ευρωπαϊκών!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με την κατάκτηση του Conference League, να ισοφαρίσει τις Γαλλικές ομάδες, που έχουν ιστορία στο θεσμό.

Εδώ και πολλά χρόνια οι Γαλλικές ομάδες δεν έχουν… ιδιαίτερη πορεία στις διοργανώσεις της UEFA, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να ισοφαρίσει με μια μόνο κατάκτηση.

Μολονότι η Γαλλία είναι στις πέντε μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δεν έχει παρά μια ομάδα η οποία να έχει φτάσει στην κορυφή ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτή η ομάδα είναι η Μαρσέιγ που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, μέσω του Κύπελλου Πρωταθλητριών, πριν από 31 χρόνια.

Η Ελλάδα έγινε η 18η διαφορετική χώρα που κερδίζει ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο στις τρεις εν ενεργεία διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας τους Γάλλους.

Ούτε το Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών, ούτε το Europa League/Κύπελλο UEFA, δεν είχε κατακτήσει γαλλικός σύλλογος στο παρελθόν. Έφτασε πολύ κοντά η Παρί Σεν Ζερμέν το 2020, αλλά έχασε στον τελικό του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βέλγιο

Και επίσημα… Βέλγος ο Τζόλης!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα της Μπρίζ, αποχωρώντας από την Φορτούνα. Όπως αναμενόταν, ο...
Ισπανία

Το… παλεύει για Νίκο Γουίλιαμς η Μπάρτσα!

Η Μπαρτσελόνα θα κάνει ακόμη μια προσπάθεια για να πείσει τον Γουίλιαμς να φορέσει τη φανέλα της,...
Πορτογαλία

“Κλαις για ένα πέναλτι! Απλά θες να μιλούν όλοι...

Ο Πορτογάλος αστέρας βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο των σχολιασμών, για το χαμένο πέναλτι με την Εθνική του...
EURO 2004

Αυτοί που έγραψαν την… μεγαλύτερη ιστορία στο EURO 2004!

Με ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την κατάκτηση του EURO 2004, θα ήταν αδύνατο να μην...
EURO 2004

Τρεις… αστέρες της “Γαλανόλευκης” βγήκαν στην καλύτερη ενδεκάδα!

Τρεις ποδοσφαιριστές της Ελλάδας επελέγησαν στην καλύτερη 11άδα του EURO 2004: Τραϊανός Δέλλας, Γιούρκας Σεϊταρίδης και φυσικά...