Σάββατο, 27/07/24
Μάρκος Σπαθάρης

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένα “10αρι” που… εγγυάται το μέλλον! (photos)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ανέκαθεν η Ακαδημία του Παναθηναϊκού έκρυβε διαμαντάκια, ωστόσο χρειάζονται παραπάνω προσοχή για να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Ένα από αυτά είναι και ο Μάρκος Σπαθάρης (γεννημένος στις 16/08/2005), όπου με το ταλέντο του έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή.

Μάλιστα αποτελεί βασικό κομμάτι της U19, ωστόσο (όπως εικάζεται) από τη νέα χρονιά θα πάρει… προαγωγή, μαζί με ένα επαγγελματικό συμβόλαιο που θα δείχνει την εμπιστοσύνη της ομάδα στο πρόσωπο του

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής φέτος έχει πάρει 18 παιχνίδια με την ομάδα του Αντρέα Ντρένοβα, σκοράροντας 8 τέρματα, ενώ παράλληλα η συνολική του παρουσία είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Φυσικά οι προπονητές του βλέπουν καλά τις δυνατότητες του και που μπορεί να φτάσει, με την προετοιμασία του καλοκαιριού να πλησιάζει και τον νεαρό να φαίνεται πως έχει κλείσει “θέση”.

Ας δουμε, ωστόσο, την ιστορία του…

Το ποδόσφαιρο για τον ίδιο άρχισε από τα 6 του, όταν πέρασε τις πύλες του Α.Ο Ιάσων Ιλίου και έμαθε τα πρώτα μυστικά της “στρογγυλής θεάς”.

Βέβαια η μεταγραφή που θα του άλλαζε την καριέρα του προς τα πάνω ήρθε τρια χρόνια μετά. Ο Παναθηναϊκός τον πήρε στην Ακαδημία του στα 9 του χρόνια και εκεί άρχισε να μαθαίνει από επαγγελματίες προπονητές.

Οι προπονητές του ξεχώρισαν τα στοιχεία που έπρεπε να δουλέψει περισσότερο και με τον καιρό άρχισε να βελτιώνεται, με την εξέλιξη του να είναι εντυπωσιακή.

Εκεί που άρχισε να φαίνεται ήταν στην U15, όπου είχε συμπαίκτες αρκετά μεγάλα ταλέντα της ομάδας, ξεχωρίζοντας με το… καλημέρα. Φυσικά η πρώτη του χρονιά έκλεισε εντυπωσιακά, για να έρθει η επόμενη του… Covid που έριξε “καραντίνες” και επιδόσεις, κάτι που δεν επηρέασε τον νεαρό Μάρκο.

Ο 18χρονος (πλέον) επέστρεψε στην κανονικότητα του ποδοσφαίρου, με την φανέλα της U17, αλλά ένας τραυματισμός τον έκανε να χάσει τη μισή σεζόν.

Η επιστροφή τον έφερε στους… μεγάλους

Ο Σπαθάρης, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του, πήρε τη φανέλα της U19 και στην πρώτη του παρουσία στην μεγάλη κατηγορία των Ακαδημιών κατάφερε να σκοράρει 3 τέρματα σε 15 συμμετοχές.

Έχοντας προπονητές τους Σάμιο και Ντρένοβα, ο ταλαντούχος μέσος έμαθε αρκετά και εξέλιξε πολλά χαρακτηριστικά του ταλέντου του, με την φετινή σεζόν να είναι η πιο παραγωγική για τον ίδιο.

Το συμβόλαιο και… η προετοιμασία

Ο Μάρκος Σπαθάρης, κάνοντας καλή σεζόν φέτος, φέρεται πως θα πάρει επαγγελματικό συμβόλαιο (όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ) και το καλοκαίρι θα ακολουθήσει στην προετοιμασία της ομάδας.

Με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο της πρώτης ομάδας, ο νεαρός έχει μπει… στο μάτι του Τούρκου, που τον τσεκάρει συνεχώς. Φυσικά οι αναφορές των ανθρώπων της ομάδας είναι θετικές και ακόμα και να αλλάξει προπονητή ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι, η απόφαση να ταξιδέψει στην προετοιμασία δύσκολα να αλλάξει.

Ο Μάρκος είναι 10αρι, ωστόσο αγωνίζεται αρκετά καλά και ως 8αρι ή και στα εξτρέμ, με αποτέλεσμα να είναι ένα πολυεργαλείο στα “χέρια” του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος ξεχωρίζει για την δημιουργία του παιχνιδιού, όπου μπορεί να πάρει τη μπάλα και να μοιράσει στους κενούς χώρους, ενώ μπορεί να ηγηθεί στο χτίσιμο της επίθεσης. Μπορεί να βρεθεί δίπλα σε συμπαίκτη του, να πάρει μπάλα για να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Επίσης ξεχωρίζει στις μπαλιές του, αλλά και στις αντίπαλες περιοχές μπορεί να σουτάρει με ευκολία, καθώς ανεβαίνει συνεχώς, σκοράροντας ή δημιουργώντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...