Σάββατο, 27/07/24
UEFA Youth League

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ο Ολυμπιακός – Στα “ερυθρόλευκα” η κούπα του Youth League! (photos/vids)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Μοιάζει σαν όνειρο αλλά ειναι πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης στην ηλικία των U19, κατακτώντας το UEFA Youth League.

Η αρμάδα του Σωτήρη Συλαιδόπουλου επικράτησε με 3-0 της Μίλαν, με το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα να είναι εντυπωσιακό.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άρχισε να πατάει περισσότερες φορές στην περιοχή της Μίλαν, δείχνοντας το επιθετικό του στυλ.

Στο 3ο λεπτό ο Πνευμονίδης πήρε την πάσα από τον Κωστούλα και βρέθηκε απέναντι από τον Raveyre, ωστόσο ο κίπερ της Μίλαν έδιωξε με το αριστερό χέρι. Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Παπακανέλλος πήρε την πάσα του Πνευμονίδη και από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα οριακά έξω.

 


 


Καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πίεζε αρκετά τη Μίλαν, γεγονός που ανάγκαζε τους Ιταλούς σε λάθη και εκνευρισμό, μην αφήνοντας την να πλησιάσει στην περιοχή του Σίνα.

Στο 27ο λεπτό η Μίλαν είχε την πρώτη της απειλή στο παιχνίδι, όταν ο Zeroli είδε την μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή, αλλά του σουτ του έφυγε αρκετά ψηλά.

Στο 37ο λεπτό ο Ολυμπιακός “έκρυψε” τη μπάλα με τους Μπακούλα, Πνευμονίδη και Κουτσογούλα, με τον πρώτο να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του αντίπαλου κίπερ.

 


Η Μίλαν μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μια καλή στιγμή, όταν ο Magni σέντραρε στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός, πριν προλάβει να την σπρώξει στα δίχτυα ο Camarda.

Στο 52ο λεπτό το λάθος από τον Πρεκατές έδωσε ευκαιρία στον Scotti να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σίνα έδειξε το ταλέντο του, αποκρούοντας σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ (1-0) με τον Μουζακίτη, να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Κωστούλας σε χέρι του αμυντικού της Μίλαν.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Παπακανέλλο να παίρνει τη μπάλα και να “γλεντάει” τον Stalmach, σουτάροντας στη γωνία του Raveyre.

Στο 65ο λεπτό ο Μπακούλας έβαλε το καλύτερο γκολ της χρονιάς, με ψαλιδάκι έκανε το 3-0, ύστερα από τρομερή ασίστ του Κουτσογούλα.

 


 


 


Στο 70ο λεπτό η Μίλαν έχασε τη φάση του αγώνα, για αυτή, με τον Sia να βρίσκεται απέναντι του, ωστόσο ο Σίνα έκανε τρομερή επέμβαση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο κίπερ του Ολυμπιακού είπε “Όχι” και στον Scotti.

 

Στο 77ο λεπτό ο Σίνα σταμάτησε ξανά την Μίλαν, όταν από το πέναλτι ο Sia σούταρε δυνατά και ο νεαρός κίπερ άπλωσε το αριστερό χέρι, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Σίνα έκανε… διπλή επέμβαση, σταματώντας τον Liberali σε διπλή προσπάθεια.

 


Στο 81′ ο Ολυμπιακός έχασε διπλή προσπάθεια με τον Κωστούλα, με την μπάλα να πηγαίνει στα πόδια του κίπερ της Μίλαν, ενώ στην ίδια φάση ο Πνευμονίδης είδε την άμυνα να μπλοκάρει το σουτ του.

 





Συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας (87′ Τανούλης), Μουζακίτης, Αλαφάκης (71′ Δάμα), Παπακανέλλος (74′ Λιατσικούρας), Πνευμονίδης (87′ Γατόπουλος), Χ. Κωστούλας

Μίλαν: Raveyre, Bartesaghi, Nsiala (68′ Liberali), Simici, Magni, Zeroli, Malaspina, Stalmach (62′ Simmelhack), Scotti, Sia (80′ Sala), Camarda (78′ Bonomi)

Φωτογκάλερι της αναμέτρησης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...