Σάββατο, 27/07/24
Ισίδωρος Κουτσίδης

Ο Κουτσίδης είναι η… εγγύηση στην άμυνα του Ολυμπιακού!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στη λίστα μας έναν σημαντικό παράγοντας της “Ερυθρόλευκης” άμυνας.

Ο νεαρός Ισίδωρος Κουτσίδης (γεννημένος στις 23/12/2004) ξεχώρισε για τα αμυντικά του καθήκοντα τη φετινή σεζόν, με την παρουσία του στο Youth League να είναι καθοριστική.

Ο ταλαντούχος αμυντικός έβαλε… δύσκολα στους αντιπάλους του, με αρκετούς σκάουτερ που βρέθηκαν στο γήπεδο να σημειώνουν αρκετά στα χαρτάκια τους.

Τη φετινή σεζόν “έτρεξε” 29 συμμετοχές, δίνοντας και μια ασίστ, με τις καλύτερες του στιγμές για αυτή τη σεζόν να είναι δύο. Η πρώτη η κλήση του στην αποστολή της πρώτης ομάδας στο παιχνίδι με τη Φενέρ και στη συνέχεια όλος ο δύσκολος δρόμος μέχρι να γίνει Πρωταθλητής Ευρώπης με την U19.

Η ιστορία του ενδιαφέρουσα και το πως έφτασε στον Ολυμπιακό, ακόμη περισσότερο, με τους Πειραιώτες να έχουν έναν εξαιρετικό νεαρό στο ρόστερ τους.

Από την Δράμα, στον ΠΑΟΚ και τον Πανσερραϊκό, ο νεαρός Κουτσίδης έφτασε σε… Γιουνάιτεντ, με τον Ολυμπιακό να αποτελεί το λιμάνι του.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Κουτσίδης αποτελεί ένα μεγάλο project για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έδωσαν σκληρή “μάχη” με τον Δικέφαλο του Βορρά, προκειμένου να τον ντύσουν τα χρώματα τους.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Ο νεαρός Ισίδωρος ξεκινά την καριέρα του από την ηλικία ων 5, όταν και θα αγωνιστεί στον Ακρίτα Ν.Κρώμνης, την ομάδα της περιοχής του. Η παραμονή του εκεί θα είναι για ένα διάστημα, πριν πάρει το δρομολόγιο για τον Πανδραμαϊκό και στη συνέχεια στη Δόξα Δράμας.

Η πορεία του ήταν εντυπωσιακή και πολύ σύντομα θα βρεθεί στον ΠΑΟΚ, σε ηλικία 12 ετών και θα φορέσει τα “ασπρόμαυρα” για λίγα χρόνια.

Με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στα τμήματα U15 και U17, όντας ένα μεγάλο ταλέντο για την ηλικία του και αυτό φάνηκε στην πορεία.

Έπαιξε… επαγγελματίας για “λίγο” και η “Ιθάκη”

Στον ΠΑΟΚ δεν έμεινε για πολύ, με αποτέλεσμα να φορέσει τη φανέλα του Πανσερραϊκού, όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίπεδα πρώτης ομάδας.

Οχτώ συμμετοχές στην περίοδο του κορονοϊού, που έβαλε… φρένο σε μια ανοδική πορεία για τον Κουτσίδη και η συνέχεια θα τον ανεβάσει ακόμη περισσότερο.

Μέσω του Πανσερραϊκού, ο Ισίδωρος Κουτσίδης θα φτάσει στον Ολυμπιακό και τότε αρχίζει η μεγαλύτερη εξέλιξη για τον νεαρό αμυντικό.

Στα τμήματα υποδομής της ομάδας, ο νεαρός έχει ξεχωρίσει για το σώμα του (1.93μ) και την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση

Ξεχώριζει σε αρκετά…

Ο νεαρός αμυντικός αποτελεί έναν δυνατό ποδοσφαιριστή, που μπαίνει στις φάσεις χωρίς φόβο και μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια, με την τεχνική του κατάρτιση να είναι εντυπωσιακή.

Οι προπονητές του στην ομάδα τον διακρίνουν για τον ήρεμο χαρακτήρα του, μέσα στο γήπεδο, αλλά και την προσήλωση του στα αμυντικά του καθήκοντα, με την βελτίωση του να είναι καθημερινή και διαρκής.

Το Brexit του… χάλασε μια μεγάλη μεταγραφή

Η πορεία του στις “Ερυθρόλευκες” Ακαδημίες έφεραν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην “πόρτα” του, προτείνοντας του δοκιμές στο προπονητικό τους κέντρο.

Με τον φημισμένο, Λίντον Τόμλινσον, τον σκάουτερ της Γιουνάιτεντ, ο Κουτσίδης έλαβε την πρόταση, ωστόσο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν ερχόταν το Brexit.

Τελικά παρέμεινε και δικαιώθηκε

Η παραμονή του στον Ολυμπιακό μόνο κακή δεν ήταν, καθώς η εξέλιξη του συνεχώς μεγάλωνε, δίπλα στους προπονητές του που του έδειξαν εμπιστοσύνη και τον βελτίωσαν στα προτερήματα του.

Στη φετινή διοργάνωση του Youth League, ο Κουτσίδης έλειψε από τον “διασυρμό” κόντρα στη Μπάγερν, καθώς ήταν τραυματίας, αλλά αγωνίστηκε βασικός σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Σίγουρα θα βρεθεί το καλοκαίρι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, ωστόσο δεν αποκλείεται ο Μεντιλίμπαρ να του δώσει κάποια παιχνίδια, για να δει τη δυναμική του κόντρα σε μεγαλύτερους αντιπάλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...