Δευτέρα, 01/09/25
UEFA Youth League

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! Στον ΤΕΛΙΚΟ του Youth League ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας και την Ναντ!

Η ομάδα των Συλαιδόπουλου και Μαυρογενίδη επικράτησαν στα πέναλτι με 3-1 των Γάλλων.

Το πρώτο σουτ στον αγώνα ήρθε από τον νεαρό Μουζακίτη, που βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να περνάει εκτός.

Στο πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος και δεν άφησε τη Ναντ να πλησιάσει τον χώρο της μεσαίας γραμμής, δείχνοντας πόσο καλά διαβασμένος μπήκε στην αναμέτρηση.

Η Ναντ απείλησε στο 11ο λεπτό με τον Γκιρασί, να βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και να σουτάρει, αλλά κόπηκε από την άμυνα του Ολυμπιακού. Δυο λεπτά αργότερα ο Ενζιτά βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, με τον Σίνα να πέφτει στη γωνία και να μπλοκάρει.

 


Στο 15ο λεπτό ο Μαφουμπί άγγιξε τη μπάλα, ύστερα από σέντρα σουτ του Ασουμανί, ωστόσο ο Σίνα ακούμπησε τη μπάλα και την έστειλε κόρνερ, στην σημαντικότερη ευκαιρία στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το λεπτό.

Στο 21ο λεπτό ο Μαφουμπί έφυγε στο τετ α τετ με τον Σίνα και στην προσπάθεια του να τον περάσει, ο νεαρός κίπερ του Ολυμπιακού άπλωσε το πόδι και απομάκρυνε τη μπάλα. Βέβαια στη συνέχεια της φάσης σφυρίχτηκε οφσάιντ.

 


Στο 33ο λεπτό ήρθε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τους Κωστούλα και Παπακανέλλο να συνεργάζονται, με τον πρώτο να σουτάρει στη γωνία της περιοχής, με τον Μαμπόν να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 37′ ο Ασουμανί εκτέλεσε το φάουλ δυνατά με τον Ντουγκάρ να αστοχεί με κεφαλιά, σε κενό τέρμα, με την Ναντ να χάνει ακόμη μια κλασική ευκαιρία.

 


Στο 45ο λεπτό ο Κωστούλας έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, ύστερα από στημένη φάση, ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά – πάσα με τον πρώτο να πλασάρει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Στη συνέχεια το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή για χέρι του Κωνσταντίνου Κωστούλα, όπως έδειξε ο VAR.

 


Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε στη Ναντ, στο 49ο λεπτό, όταν ο Λερού έκανε ωραία ενέργεια και πάσαρε στον Γκιρασί, που από καλή θέση ανάγκασε τον Σίνα να αποκρούσει και να στείλει τη μπάλα κόρνερ.

Στο 55ο λεπτό ο Γκιρασί βρέθηκε ξανά σε πλεονεκτική θέση και απείλησε τον Σίνα, που έσωσε ακόμη μια φορά την ομάδα του.

Στο 67ο λεπτό ο Μουζακίτης εκτέλεσε το φάουλ απευθείας, ο κίπερ της Ναντ έδιωξε και στη συνέχεια της φάσης ο Παπακανέλλος πλάσαρε, με τον κίπερ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 83ο λεπτό ο Πρεκατές προσπάθησε να δημιουργήσει μια φάση με γυριστό, ύστερα από στημένο, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τέρμα.

Διαδικασία των πέναλτι

Χαμένο πέναλτι (0-0) | Λε Του (Νάντ)
Χαμένο πέναλτι (0-0) | Μουζακίτης (Ολυμπιακός)
Χαμένο πέναλτι (0-0) | Ακαπαντί (Νάντ)
Γκολ (1-0) | Μπάκουλας (Ολυμπιακός)
Γκολ (1-1) | Τουρέ (Νάντ)
Γκολ (2-1) | Κωστούλας (Ολυμπιακός)
Χαμένο πέναλτι (2-1) | Λε Ρου (Νάντ)
Γκολ (3-1) | Λιατσικούρας (Ολυμπιακός)

Συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (92′ Τανούλης), Κουτσογούλας (78′ Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (60′ Δάμα), Μπ. Κωστούλας

Ναντ: Μαμπόν, Εμαμπά, Ακαπάντι, Ντουγκάρ, Γκοτιέ (68′ Κούμους), Ασουμανί (81′ Λε Του), Γκόμες, Λερού, Γκιράσι (76′ Τουρέ), Μαφουμπί, Ενζιτά (68′ Σοβέ)

Φωτογκάλερι της αναμέτρησης

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έδωσε νέο συμβόλαιο σε ένα μεγάλο πουλέν...

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με τις ανανεώσεις συμβολαίων, με τον ταλαντούχο άσο να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο. Ο...
Viral

Υπερυπολογιστής έδειξε τη θέση του Ολυμπιακού στο Champions League!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή στα γήπεδα του Champions League, ωστόσο αντί για ομίλους θα...
Γερμανία

Η Ντόρτμουντ δείχνει… αγάπη στους Έλληνες – Τρια ταλέντα...

Η Ντόρτμουντ και συγκεκριμένα η ομάδα της U17 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της με τρια Ελληνόπουλα στην ενδεκάδα...
Ισπανία

Από τον Απόλλωνα Λάρισας στην Ισπανία για το όνειρο!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής κυνηγά το όνειρο του στην Ισπανία, παίρνοντας την μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από την...
Βόλος (U19) - Ολυμπιακός (U19)

Ματσάρα… πέντε αστέρων στον Βόλο!

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από την έδρα του Βόλου, επικρατώντας με 3-2, για την πρεμιέρα...