Κυριακή, 19/05/24
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο… Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις.

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, το όνομα που θα μας απασχολήσει σήμερα είναι αυτό του Κωνσταντίνου Κωστούλα (γεννημένος στις 08/02/2005).

Ο ταλαντούχος αμυντικούς του Ολυμπιακού κατάφερε να ξεχωρίσει στην διοργάνωση, μπαίνοντας υποψήφιος για τους καλύτερους αμυντικούς στο φετινό Youth League.

Από το πρώτο παιχνίδι μέχρι και την κατάκτηση ο νεαρός Κωστούλας ξεχώρισε για την ομάδα του, με τις αμυντικές του τοποθετήσεις να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του μεγάλου τροπαίου.

Στην ίδια ομάδα αγωνίζεται και ο αδερφός του Χαράλαμπος Κωστούλας (θα έρθει σύντομα αφιέρωμα), όπου οι δυο τους συνεχίζουν την παράδοση που άφησε στον σύλλογο ο πατέρας τους, Θανάσης, που σαν περήφανος μπαμπάς θαύμασε τα παιδιά του απο κοντά στη Νιόν.

Στην φετινή διοργάνωση ο νεαρός Βολιώτης ποδοσφαιριστής ξεχώρισε για τις τοποθετήσεις του, το “θράσος” του απέναντι σε κάθε αντίπαλο και η μαχητικότητα του σε κάθε φάση ήταν αυτά που έκανε τους ξένους σκάουτερ να σημειώνουν αρκετά στο μπλοκάκι τους.

Ας πάμε όμως να δούμε την ιστορία του…

Ο νεαρός Κωνσταντίνος έφτασε στον Ολυμπιακό, πριν πέντε χρόνια, όταν κατέβηκε από την γενέτειρα του τον Βόλο, για να φορέσει τα “ερυθρόλευκα”.

Πρώτη του ομάδα ήταν η Ακαδημία της Αγίας Άννας Βόλου, εκεί που έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η έλευση του στον Ολυμπιακό έφερε και μια διαρκή εξέλιξη στην καριέρα του ποδοσφαιριστή.

Δίπλα σε έμπειρους προπονητές και τεχνικό τιμ, ο Κωστούλας έμαθε τα… δυνατά και αδύνατα του σημεία, δουλεύοντας καθημερινά για να βελτιωθεί σε έναν “μαχητή” της Ερυθρόλευκης άμυνας.

Με το… καλημέρα σήκωσε κούπα

Η πρώτη του σεζόν στο Ρέντη τον έφερε με τη φανέλα της U15 στο επίσημο πρωτάθλημα της κατηγορίας. Εκεί ο Κωστούλας πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα με 20 συμμετοχές και 3 γκολ. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν (2019-2020) ήταν αυτός που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, δίνοντας το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Κάπου εκεί άρχισε η πανδημία να κάνει την εμφάνιση της και τα πράγματα δεν πήγαν καλά στην καριέρα αρκετών παιδιών, με την επιστροφή του νεαρού ποδοσφαιριστή να είναι τον Σεπτέμβρη του ’21, αλλά με τη φανέλα της U17.

Στο πρωτάθλημα της Super League U17 ο νεαρός έπαιξε μόλις 11 παιχνίδια και σκόραρε 2 γκολ, ωστόσο οι προπονητές του αποφάσισαν να φορέσει την ίδια σεζόν και την φανέλα της U19 (1 γκολ σε 5 συμμετοχές).

Ο Σωτήρης Συλαιδόπουλος ξεχωρίζοντας ένα ένα ταλέντο του, είδε στον νεαρό Κωνσταντίνο τον αμυντικό που μπορεί να στηριχθεί. Έτσι του έδωσε συμμετοχές και έφτασε πέρυσι να αγωνιστεί 16 παιχνίδια, έχοντας από 1 γκολ και ασίστ.

Η φετινή καθοριστική σεζόν στην καριέρα του

Ο Κωστούλας φέτος ξεκίνησε διαφορετικά τη σεζόν και όπως φάνηκε… πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του (μέχρι τώρα), μέχρι να ζήσει ξανά την επόμενη.

28 αναμετρήσεις και 3 γκολ για τον πολλά υποσχόμενο αμυντικό της ομάδας, που αρκετές μεγάλες Ακαδημίες φέτος έμαθαν το όνομα του. Ειδικά οι επιθετικοί τον ομάδων που έμαθαν πως… αυτός ο “βράχος” δεν ξεπερνιέται εύκολα.

Αρκετοί σκάουτερ που βρέθηκαν στην τελική φάση της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης σημείωσαν το όνομα του, μένοντας εντυπωσιασμένοι με τα όσα είδαν.

Πλέον σαν Πρωταθλητής Ευρώπης επιστρέφει στην Ελληνική πραγματικότητα και με την ομάδα του θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα, που αν και είναι ακόμη νωρίς δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ (U15) - Παναθηναϊκός (U15)

Στον τελικό της Super League U15 ο ΠΑΟΚ κόντρα...

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 2-1 στην διαδικασία των πέναλτι, επί του Παναθηναϊκού και...
ΠΑΟΚ (U15) - Παναθηναϊκός (U15)

ΖΩΝΤΑΝΑ ο μεγάλος δεύτερος ημιτελικός της Super League U15!

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους, στον δεύτερο ημιτελικό της Super League U15, με φόντο τον...
Ολυμπιακός (U15)

“Ελέγχαμε πλήρως τον αγώνα”!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας του, που πήρε την πρόκριση επί του Άρη....
Κηφισιά (U19) - Ολυμπιακός (U19)

Πέρασε από την Κηφισιά και… κοντά σε πρωτάθλημα ο...

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 3-0 από την έδρα της Κηφισιάς και έχει ένα ακόμη παιχνίδι για να...
ΠΑΟΚ (U19) - ΠΑΣ Γιάννινα (U19)

Εύκολο μεσημέρι για την U19 του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το παιχνίδι επί του ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 4-1, για την 18η...