Σάββατο, 27/07/24
Θεοφάνης Μπακούλας

Από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην… κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό! (photos/vid)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Έχουμε Ελληνική ομάδα που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και ξεκινάμε… μαραθώνιο αφιερωμάτων για κάθε ταλέντο που ξεχώρισε στην διοργάνωση.

Ο Θεοφάνης Μπακούλας (γεννημένος στις 04/01/2005) είναι ένας από τους Πρωταθλητές Ευρώπης, που μέχρι λίγο καιρό πριν τον γνωρίζαμε στην Ελλάδα. Πλέον έχει γίνει γνωστός σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, μιας και αρκετοί σκάουτερ… έπαθαν “τρέλα” με την γκολάρα στον τελικό με τη Μίλαν.

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αποτελεί ένα από τα σύγχρονα αμυντικά χαφ, που έχει η ομάδα και στην ομάδα του, δούλεψαν αρκετά πάνω του.

Βέβαια από το τρόπαιο της Super League U19 σε αυτό του Youth League, ο νεαρός Θεοφάνης έχει αλλάξει αρκετά… σαν χαρακτήρας (ποδοσφαιρικά).

Ο νεαρός Πρωταθλητής για να φτάσει στο… Λιμάνι του, πέρασε από αρκετές “φουρτούνες”, ειδικά αυτή του Covid, ωστόσο απολαμβάνει πια την κορυφή της Ευρώπης και περιμένει ακόμη ένα τρόπαιο για να έρθει αυτό στη Super League U19 (Αν πάρει το πρωτάθλημα και φέτος η ομάδα του)

Πάμε όμως να τον “μάθουμε” καλύτερα…

Ο Θεοφάνης είναι γεννημένος στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και έμαθε να “κλωτσά” τη μπάλα. Σε ηλικία μόλις 5 ετών αγωνίστηκε στην Ακαδημία “Ηρακλείδες” που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους και εκεί έμαθε τα πρώτα του… κόλπα στο ποδόσφαιρο, με την εξέλιξη του να φαίνεται από μικρή ηλικία.

Η παραμονή του στους Αγίους Αναργύρους ήταν για έξι χρόνια, όταν και εκεί… τον ανακάλυψε ο Παναθηναϊκός, παίρνοντας τον στην Παιανία.

Με το “Τριφύλλι” στο στήθος ο νεαρός Μπακούλας έμαθε αρκετά, έχοντας δίπλα του Επαγγελματίες του χώρου, που του έδειξαν αρκετά και ο ίδιος έμαθε πολλά. Τόσα πολλά που τα έβαλε… σε μικρή ηλικία σε μια “βαλίτσα” για να φύγει στο εξωτερικό.

Το πέρασμα του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Σε ηλικία μόλις 14 ετών η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον έχει “ανακαλύψει” και τον παίρνει στην Πορτογαλία. Εκεί αρχίζει να… μεγαλώνει “γρήγορα” ο νεαρός αστέρας, αρχίζοντας να χτίζει τον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα. Μετά από έξι μήνες βρέθηκε στην CD Pinhalnovense και μια ο κορωνοιός και μια τα χαρτιά του νεαρού που… καθυστέρησαν δεν τον κράτησαν αρκετά στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Το… λιμάνι του ήρθε “ξαφνικά”

Ο νεαρός αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και στο… ψάξιμο για μια νέα πρόκληση θα βρει τον Ολυμπιακό, που ενδιαφέρθηκε έντονα για την περίπτωση του.

Η ομάδα του Πειραιά θα του φορέσει την φανέλα της U16 πολύ γρήγορα και άρχισε να τον “Φτιάχνει” για το μέλλον.

Βέβαια δεν ήταν πάλι εύκολο, καθώς ο Covid είχε μπει στη ζωή μας για τα καλά και έτσι υπήρξε καθυστέρηση στο ντεμπούτο του. Μάλιστα η… γραφειοκρατία έπαιξε και εδώ ρόλο, καθώς άργησε αρκετά η διαδικασία μεταφοράς του δελτίου του από την Πορτογαλία.

Έτσι ο 19χρονος, πλέον, Θεοφάνης θα πατήσει γήπεδο με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Super League U17 τη σεζόν 2021-2022. Τέσσερις συμμετοχές ήταν ο απολογισμός του, αλλά η επόμενη σεζόν θα τον φέρει στην U19 και ως βασικό κομμάτι της.

Με την U19 κατέγραψε 21 συμμετοχές, όπου σκόραρε 1 γκολ και έδωσε 2 ασίστ.

 


Ο Θεοφάνης ως… Πρωταθλητής Ευρώπης

Και με τα πολλά και με τα λίγα φτάσαμε στο σήμερα…

Τη φετινή σεζόν ο Μπακούλας “απολαμβάνει” συμμετοχές με 27 στο σύνολο σε Ελλάδα και Ευρώπη, σκοράροντας 6 γκολ, με το ένα από αυτά να είναι η “ζωγραφιά” στον τελικό του Youth League.

Μάλιστα με την ομάδα του βρίσκεται στην 1η θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και θα αγωνιστεί στο διηπειρωτικό κύπελλο κόντρα στην Φλαμένγκο.

Οι προπονητές του έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και δουλεύουν συνεχώς μαζί του κάθε δυνατό και αδύναμο σημείο, φτιάχνοντας τον Μέσο του μέλλοντος για την πρώτη ομάδα. Αν και με τέτοιες εμφανίσεις δύσκολα να μην πάρει… προαγωγή το καλοκαίρι ή να μην ακολουθήσει στην προετοιμασία.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έχει ένα αξιόλογο ποδοσφαιριστή στην Ακαδημία του και ο Μπακούλας έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο, που χρειάζεται δουλειά για να φτάσει σε μια λαμπρή καριέρα!

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...