Κύπρος

Έγινε η πρώτη κλήση Τουρκοκύπριου στην Εθνική ομάδα της Κύπρου!

Ο Ταχσίν Οζλέρ έγινε ο πρώτος Τουρκοκύπριος που πήρε κλήση σε εθνική ομάδα της Κύπρου, από το 1960, όταν και συστάθηκε επίσημα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός είχε κάνει ντεμπούτο με την ομάδα Ανδρών της Ομόνοιας πριν από ένα περίπου μήνα και θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Κύπρου.

Στο περιθώριο της κλήρωσης του Κυπέλλου Coca – Cola, ο εκ των Αντιπροέδρων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και Υπεύθυνος των Εθνικών Ομάδων, Θεόδωρος Θεοδούλου, κλήθηκε να μιλήσει για την κλήση του Ταχσίν Οζλέρ στην εθνική ομάδα Νέων U19.

“Η κλήση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή έγινε με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια και μετά από απόφαση του Ομοσπονδιακού προπονητή. Είναι γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη κλήση Τουρκοκύπριου σε εθνική ομάδα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι Κύπριος πολίτης, κάτοχος Κυπριακού διαβατηρίου και έχει κάθε δικαίωμα να κληθεί. Από ότι έχω ενημερωθεί, διατηρεί επαγγελματικό συμβόλαιο με την αντρική ομάδα της Ομόνοιας Λευκωσίας. Από εκεί και πέρα, είναι απόφαση του προπονητή αν θα χρησιμοποιηθεί σε επίσημους ή φιλικούς αγώνες” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδούλου.

 

Όπως έγραψε το Sportal, το καλοκαίρι του 2022, υπήρξαν καταγγελίες για διάκριση από πλευράς Ομοσπονδίας προς το πρόσωπο του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Όπως μετέφερε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΟΠ ο Τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, ανάφερε ότι δεν κλήθηκε σε δοκιμαστικά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές των πρασίνων.

Μάλιστα, όπως σημείωνε στην επιστολή του

“Κάποιοι υποστήριξαν ότι ο λόγος που αποκλείστηκε από την Εθνική ομάδα ήταν ότι “δεν θα ένιωθε άνετα με τη σημαία και τον Εθνικό ύμνο, επειδή είναι Τουρκοκύπριος”. Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, τότε η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Σαφώς και έχει γίνει διάκριση σε βάρος του νεαρού Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή”.

 

Η απάντηση της ΚΟΠ ήταν ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν Κυπριακή Υπηκοότητα έχουν δικαίωμα να κληθούν και να αγωνιστούν στις Εθνικές ομάδες και πως την ευθύνη για την κλήση έχουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές. Ξεκαθάριζε επίσης ότι η επιλογή έγινε καθαρά για αγωνιστικά κριτήρια και ο παίκτης παρακολουθείται από το τεχνικό επιτελείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η “ακτινογραφία” του τελικού Κυπέλλου U19!

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Την Παρασκευή 15...

Μύθου: Ο 19χρονος του ΠΑΟΚ που σκοράρει μόνο στα μεγάλα ματς!

Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 19, ο Ανέστης Μύθου...

“Αρχίζεις” και “τελειώνεις” με έναν νεαρό κάτω των 21!

Είμαστε μια μικρή χώρα, όχι στο TOP του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και...

Η Super League 2 αλλάζει “πρόσωπο” για τα ταλέντα… – Η Super League 1;

Τα ταλέντα, όπως ξέρουμε, δεν είναι και στις... πρώτες...

Ο ΟΦΗ “χτύπησε” διαμαντάκι για την Ακαδημία του!

Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται να εντάξει στην Elite Ακαδημία του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ