Σάββατο, 27/07/24
Άποψη

Δηλαδή τι παραπάνω κάνει ένας “έτοιμος” από ένα ταλέντο;

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Διαβάζουμε για ένα ταλέντο και το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι “ταλέντο θα μείνει…”!

Και αυτό γιατί κανένας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το αφήνει να εξελιχθεί, αναγκάζοντας το να κοιτάξει μια καλύτερη αντιμετώπιση σε 3 ή 4 κατηγορία μιας ξένης χώρας.

Στην Ελλάδα παθαίνουμε “τρέλα” με κάποιον νεαρό που ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα και γίνεται βασικός (πχ Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Τζόλης, Βαγιαννίδης κλπ), γιατί πολύ απλά για την χώρα δεν… είναι απλά μια Τετάρτη! Είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά και άπαντες περιμένουν έναν προπονητή να τον προσέξει αρκετά, την ώρα που οι ίδιοι προπονητές δεν τους δίνουν τις ευκαιρίες που έπρεπε.

Η αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν τα όσα… βλέπουμε στο ποδόσφαιρο, με τους “έτοιμους” ακριβούς αστέρες και την “αγάπη” που λαμβάνουν περισσότερο από έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, που δεν πληρώνεται αρκετά αλλά “ματώνει” στο γήπεδο για να αποδείξει κάτι.

Βλέπεις αστέρες να μην μπορούν να δώσουν μια πάσα, να τελειώσουν μια φάση μπροστά από τέρμα, να κάνουν άτοπες ντρίμπλες, να, να, να… και να πληρώνονται ακριβά! Και το ερώτημα είναι το “τι παραπάνω κάνει αυτός, που δεν θα το έκανε ένα πιτσιρίκι;”

Και η απάντηση είναι ότι έχει καλύτερο μάνατζερ! Και κάνει τα… νταραβέρια για να παίζει!

Θα μου πεις γιατί στα παιδιά δεν υπάρχουν μάνατζερ που θα προωθούν ενώ δεν έχουν ακόμη την απαραίτητη ικανότητα; Ναι φυσικά και γίνεται!

Αλλά σκεφτείτε λίγο τον λόγο που γίνεται αυτό! Τα παιδιά νιώθουν την αδικία από τη στιγμή που θα μπουν στο γήπεδο και όλο αυτό τους δημιουργεί ένα άγχος. “Να εντυπωσιάσω”, “Να μην κάνω λάθος”, “Να ξεπεράσω τον μεγάλο για να παίξω λίγα λεπτά”, “Να παίξω συντηρητικά και να μην κάνω το κάτι παραπάνω γιατί θα μείνω πάγκο”

Πως περιμένουμε να “μεγαλώσει” ένα παιδί στο γήπεδο αν δεν μάθει πως τα λάθη είναι μέρους του παιχνιδιού; Δηλαδή ο Λουτσέσκου θα αφήσει στον πάγκο τον Σαμάτα, μετά την γλίστρα στο χθεσινό πέναλτι; Προφανώς και Όχι! Όπως επίσης θα θέλαμε μια απάντηση από αυτόν γιατί ο Τζίμας δεν ακολούθησε την ομάδα, την ώρα που η Ευρώπη “μιλά” για αυτόν…

Και αν σκεφτόμαστε τα παιδιά της Super League 1 που αγωνιούν για πέντε λεπτά συμμετοχής, σκεφτείτε τι γίνεται σε αυτά της δεύτερης κατηγορίας, που για να δείξουν ότι αξίζουν θα παίξουν πρωτάθλημα τριων μηνών, γιατί η λίγκα δεν είναι ικανή να τα προστατεύσει και να τους δώσει τα λεπτά συμμετοχής έστω και στην U19!!!

Κάθε καλοκαίρι βλέπουμε να δαπανώνται χρήματα για ποδοσφαιριστές που αποχωρούν με αποτυχία, να έρχονται δανεικοί που φεύγουν για αλλού στο 6μηνο και ένα ταλεντάκι με όνειρα δεν το είδαμε!

Για ΜΙΑ ΦΟΡΑ δώστε την ευκαιρία στα ΤΑΛΕΝΤΑ να παίξουν! Κέρδος για μια ομάδα θα είναι, αλλά ακόμη και να μην τα καταφέρουν, θα προσπαθήσουν να τα καταφέρουν, δεν θα κάθονται σε ένα τεράστιο συμβόλαιο να πληρώνονται, ζεσταίνοντας τον πάγκο!

Και κάτι τελευταίο! Όσοι ασχολείστε με αναπτυξιακά πρωταθλήματα, δεν χρειάζεται να φορτίζεται περισσότερα τα παιδιά, ειδικά οι “φίλοι του αθλήματος” δεν είναι υπεύθυνα για τις κλήσεις σε Εθνικές, για ένα γκολ που ήταν οφσάιντ, για κάρτες που δεν πήραν…. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

TalentAbout

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...