Κυριακή, 08/09/24
Γιάννης Γκιτέρσος

Ο Γκιτέρσος βάζει… τις βάσεις για να αναδειχθεί!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο ΠΑΟΚ ξέρει πως να εξελίξει τα ταλέντα του και να μπορούν να πρωταγωνιστούν, στις διοργανώσεις, που αγωνίζονται!

Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Γκιτέρσος (γεννημένος στις 23/05/2005), ο 18χρονος επιθετικός που σκοράρει κατά ριπάς στις Ακαδημίες της ομάδας.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι ένα από ανερχόμενα ταλέντα του δικέφαλου του βορρά και είναι ακόμη μια “μηχανή” στα γρανάζια του. Αγώνα με τον αγώνα βελτιώνεται και δείχνει πως μπορεί να αγωνιστεί και σε υψηλό επίπεδο.

Μάλιστα από την U17 έχει πρωταγωνιστήσει ο νεαρός Γιάννης, όπου εκεί συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Από “Πρωταθλητής” στον… ΠΑΟΚ

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από μικρός (σε ηλικία 4 ετών) το ποδόσφαιρο και αναδείχθηκε στους “ΑΣ. ΑΚ Πρωταθλητές Πευκών”, όπου εκεί εξελίχθηκε και έμαθε τα “μυστικά της μπάλας”.

Τη σεζόν 2020/2021 πραγματοποίησε μια τεράστια σεζόν με τους “Πρωταθλητές”, καθώς στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας κατάφερε να πετύχει 34 (!) γκολ σε 15 (!) παιχνίδια, επίδοση που έγινε… γνωστή στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε τα πάντα για να φέρει τον Γκιτέρσο στην ομάδα του. Μίλησε μαζί του και τον έπεισε για να τον φέρει στην Νέα Μεσημβρία και να ενταχθεί στην U17.

 

 

Η σεζόν που τον ανέδειξε

Η πρώτη χρονιά του Γκιτέρσου στην U17 του ΠΑΟΚ ήταν μεγάλη, πετυχαίνοντας 9 γκολ και 6 ασίστ, στο πρωτάθλημα της Super League U17.

Μάλιστα στον τελικό κατάφερε να αναδειχθεί ως ο “πολυτιμότερος της αναμέτρησης” και χάρη στο δικό του γκολ “τελείωσε” τον τίτλο, δίνοντας τον στην ομάδα του.

Εκτός αυτού, εκείνη τη σεζόν, αγωνίστηκε και στην U19, όπου σημείωσε τρεις συμμετοχές και 1 γκολ, πριν γίνει μόνιμος εκεί. Παράλληλα στο ντεμπούτο του πέτυχε ένα τρομερό γκολ, κόντρα στον Ιωνικό και το τέρμα αυτό καθόρισε την αναμέτρηση.

Πλέον απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στην δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, έχοντας τέσσερις συμμετοχές, ενώ παράλληλα έχει σκοράρει 3 γκολ σε πέντε συμμετοχές με την U19

 

 

Το συμβόλαιο και η… νέα σεζόν

Στον ΠΑΟΚ βλέποντας τη προσπάθεια του και τη συνεχή βελτίωση του, ο Γκιτέρσος κλήθηκε από την διοίκηση της ομάδας του για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στα 17 του ως… επαγγελματίας ξεκίνησε την περσινή σεζόν και μέτρησε 9 γκολ σε 23 συμμετοχές και οι επιδόσεις του τον ανέβασαν αρκετά…

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει κάθε ποδοσφαιριστή του και τις αρετές του, με αποτέλεσμα να ξέρει πως θα βελτιώσει κάθε ταλέντο του. Ο Γκιτέρσος δεν έχει πρόβλημα με το σκοράρισμα, το κάνει με μεγάλη ευκολία και έτσι η μεγάλη ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, σίγουρα δεν πρόκειται να αργήσει.

 

 

Σε τι ξεχωρίζει;

Ο Γιάννης Γκιτέρσος είναι ένας σύγχρονος επιθετικός με πολλές πλεονεκτήματα, που τον κάνουν… πολυεργαλείο στα “χέρια” του κάθε προπονητή.

Τα αντανακλαστικά του δείχνουν την μεγάλη αντίληψη του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να διαβάζει το παιχνίδι και να αποφασίσει γρήγορα τις κινήσεις του. Μπορεί να κατεβαίνει μέχρι κάτω από τη μεσαία γραμμή και να υποδέχεται τη μπάλα για να την μοιράσει, ωστόσο μπορεί να μπερδέψει τον αντίπαλο με το παιχνίδι του.

Έχει εκρηκτικότητα και όταν έχει τη μπάλα στα πόδια δυσκολεύει τον αντίπαλο να τον μαρκάρει, καθώς υπερασπίζεται τη μπάλα τόσο καλά, που το λιγότερο που μπορεί να πάρει είναι φάουλ, όταν προσπαθήσουν να τον σταματήσουν. Όσον αφορά τα τελειώματα του είναι εντυπωσιακά και αυτό φαίνεται όχι μόνο στα γκολ που πετυχαίνει, αλλά και στον τρόπο που τοποθετείται για να υποδεχθεί τη μπάλα και να την κατευθύνει εκεί που πρέπει.

Συνεχώς δουλεύει τις αδυναμίες του και βελτιώνει το παιχνίδι του σε όλους τους τομείς, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει τι έχει στα “χέρια” του και πως να τον αξιοποιήσει στο έπακρο.

Ο ίδιος ο Γκιτέρσος είναι μεγάλο ταλέντο και το μέλλον του έχει “γραφτεί” αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και το κεφάλι πάντα “κάτω”, γιατί μπορεί να πετύχει πολλά και ο χρόνος θα του φέρει την καριέρα που ονειρεύεται.

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...