Κυριακή, 08/09/24
Χρήστος Κουρφαλίδης

Ο 19χρονος Θεσσαλονικιός που “λάμπει” στην Ιταλία! (photos)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Τρομερή είναι η πορεία που έχει πάρει η καριέρα του Χρήστου Κουρφαλίδη. Ο 19χρονος μέσος (γεννημένος στις 11/11/2002) από τον Μακεδονικό Λήτης και την ΕΠΣ Μακεδονίας, βρέθηκε στην Καλίαρι και πριν από έναν χρόνο πραγματοποίησε ντεμπούτο στην Serie A.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είναι συνώνυμο της σκληρής δουλείας και της αφοσίωσης και παρά το ελληνικό ενδιαφέρον, δοκίμασε την τύχη του στην Ιταλία και δικαιώθηκε.

 

 

Η πορεία του στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης και η μεταγραφή του στην Κάλιαρι

Όπως θα δείτε και στον παραπάνω τίτλο ο Κουρφαλίδης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τοπικά γήπεδα της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός εντάχθηκε σε μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής του Μακεδονικού Λήττης και πολύ γρήγορα ενθουσίασε με το ταλέντο του.

Η παρουσία του στον Μακεδονικό τράβηξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ΕΠΣ Μακεδονίας, με τον Κουρφαλίδη να εντάσσεται παράλληλα και στην μεικτή ομάδα νέων της ομοσπονδίας.

Εκεί ξεχώρισε για την τεχνική του κατάρτιση, καθώς και την ταχύτητα του, ενώ λίγο αργότερα πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Ένας τίτλος που αποδείχθηκε το εισιτήριο του για την U17 της Εθνικής Ελλάδος.

Τα επιτεύγματα του δεν έμειναν για πολύ καιρό “κρυφά” και τράβηξαν το ενδιαφέρον αρκετών ιταλικών συλλόγων. Αν και δοκιμάστηκε σε ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ο Κουρφαλίδης προτίμησε να αναζητήσει την τύχη του στην Ιταλία.

Από τις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού Λήττης πέρασαν αρκετοί Ιταλοί σκάουτερς, με την Σπάλ να φτάνει ένα βήμα πριν από την απόκτηση του. Ο πιτσιρικάς βρέθηκε για 4 μέρες στο προπονητικό κέντρο της Σπάλ, όπου και εντυπωσίασε, ωστόσο η μεταγραφή του δεν προχώρησε.

Η παρουσία του στην Ιταλία όμως δεν έμελλε να τελειώσει εκεί και τον Οκτώβριο του 2017 πήρε μεταγραφή για την Κάλίαρι. Άμεσα ο Κουρφαλίδης μετακόμισε στην Σαρδηνία για την U17 και ξεκίνησε το ταξίδι του στην ακαδημία της Κάλιαρι. Ένα ταξίδι που θα έφτανε μέχρι την Serie A.

 

 

Η πορεία του στην Κάλιαρι και η Φότζια

Από πολύ νωρίς ο Κουρφουλίδης θα εντυπωσίαζε και εκεί. Πολύ γρήγορα οι άνθρωποι του ιταλικού συλλόγου κατάλαβαν το “αστείρευτο” ταλέντο του και έπειτα από την παρουσία του στην U17, τον παραχώρησαν ως δανεικό στη Φότζια το 2019, για να πάρει εμπειρίες σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αγωνιζόμενος στην Φότζια ο Κουρφαλίδης πανηγύρισε την άνοδο στην Serie C, με τους “ροσονέρι” να τερματίζουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στην Serie D και τον ίδιο να μετρά 20 συμμετοχές και 1 γκολ.

 

 

 

Το περιβραχιόνιο και το ντεμπούτο του στην Serie A

Οι εμφανίσεις του στην τέταρτη κατηγορία του χάρισαν τον προβιβασμό στην U19, ενώ λίγο αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Η Καλίαρι αντάμειψε την “ακούραστη δύναμη”, όπως τον αποκάλεσε στην ανακοίνωση και το περασμένο καλοκαίρι τον “έδεσε” μέχρι το 2023.

Ορμώμενος από το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ο Κουρφαλίδης “έλαμψε” με την U19. Μάλιστα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και λίγο αργότερα έφτασε στο ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.

Τον περσινό Δεκέμβριο ο ταλαντούχος μέσος αγωνίστηκε με την Κάλιαρι στην επικράτηση της με 3-1 κόντρα στην Τσιταντέλα για το κύπελο Ιταλίας και πανηγύρισε την “παρθενική” του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα.

Λίγο αργότερα αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στο κύπελλο κόντρα στην Σασουόλο του Κυριακόπουλου και παρά την ήττα ο νεαρός είχε πολύ καλή απόδοση.

Πλέον είχε έρθει η ώρα για το μεγάλο ντεμπούτο. Ο Γούλτερ Ματσάρι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή τον Κουρφαλίδη στην θέση του Γκράσι, με τον νεαρό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Serie A.

Έτσι ο νεαρός άνοιξε διάπλατα την πόρτα της Serie Α και πλέον ελπίζει στην καθιέρωση του στην πρώτη ομάδα, μετά την επιστροφή του.

Ο Κουρφαλίδης βρίσκεται με δανεισμό, από την Κάλιαρι στην Φερελπισάλο (ομάδα δεύτερης κατηγορίας), μετρώντας 8 συμμετοχές και 1 γκολ, θέλοντας να επιστρέψει και να καθιερωθεί στην ομάδα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...