Κυριακή, 25/01/26
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2026
Plus

Ελληνόπουλο επιλέχθηκε από ερευνητική ομάδα της NASA!

Ο Μενέλαος Ράπτης, 19 χρονών από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει πλήρη υποτροφία στο κορυφαίο κολλέγιο αστροφυσικής “Franklin and Marshall” στην Πενσυλβάνια και συνεργάζεται πλέον με ερευνητική ομάδα της NASΑ, μίλησε στο Action24 για τα εντυπωσιακά του επιτεύγματα.

“Οφείλω να πω πως αναγνωρίζω απόλυτα το βαθμό σημαντικότητας της ελληνικής παιδείας. Θεωρώ πως η Ελλάδα αποτελεί λίκνο παιδείας, και επειδή δεν υποτιμώ καθόλου την ελληνική εκπαίδευση και τον πολιτισμό που προάγουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια, ήταν ο λόγος για τον οποίο είχα αποφασίσει, παρόλο που είχα περάσει στην Αμερική, να δώσω πανελλήνιες και να περάσω σε μία σχολή στο Καποδιστριακό” είπε ο 19χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Μενέλαος Ράπτης: Πώς ξεκίνησε το πάθος και η άποψή του για την Αμερική

“Το πάθος το οποίο δημιουργήθηκε για την αστροφυσική δεν είναι πρόσφατο. Το ενδιαφέρον για την επιστήμη δημιουργήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία, όταν ο πατέρας μου μού χάρισε το πρώτο τηλεσκόπιο. Ήταν τότε που είχα αναπτύξει την περιέργεια για το διάστημα. Ακόμα και να είχα καταλήξει στο εάν υπάρχει ζωή εκτός διαστήματος, δεν θα μπορούσε να σας πω” πρόσθεσε ακόμη.

 

“Η άποψή μου για την Αμερική. Η ζωή εκεί είναι πολύλαμπρη και πολυκύμαντη, έχει πάρα πολλές δυσκολίες η προσαρμογή, η γλωσσική. Είναι στοιχεία που έπρεπε να επεξεργαστώ, έπρεπε να κληθώ να δώσω μία απάντηση γιατί δεν είναι εφικτή διαφορετικά η συνύπαρξη με άλλους πολιτισμούς εκεί” συνέχισε.

 

 


ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκη για την U15 του ΠΑΟΚ επί της Κηφισιάς!

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τη νίκη με 2-0 επί της...

Στάση… Βόλος για την U17 του Ολυμπιακόύ!

Ο Βόλος έβαλε... φρένο στην U17 του Ολυμπιακού, παίρνοντας...

Διπλό για τον ΠΑΟΚ στην έδρα της Κηφισιάς!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την έδρα της Κηφισιάς, επικρατώντας...

Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο στην έδρα του Βόλου!

Ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη στην έδρα του Βόλου,...

“Κόλλησαν” στην ισοπαλία ΟΦΗ και Παναιτωλικός!

ΟΦΗ και Παναιτωλικός έμειναν στην ισοπαλία με 0-0, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ