Κυριακή, 08/09/24
Νάσος Νταμπίζας

Ο Παναθηναϊκός έχει στο… αίμα του τον μελλοντικό “δολοφόνο”!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο Παναθηναϊκός έχει μια Ακαδημία γεμάτη ταλέντα, που μπορούν να ηγηθούν σε μια μεγάλη μελλοντική προσπάθεια.

Ένας από αυτούς είναι και ο νεαρός Νάσος Νταμπίζας (γεννημένος στις 26/05/2004), όπου πήρε το… DNΑ του πατέρα του και τώρα γράφει τη δική του πορεία.

Ο ταλαντούχος επιθετικός “γράφει” ήδη τα γκολ με την φανέλα της δεύτερης ομάδας του “Τριφυλλιού”, περιμένοντας πότε θα πάρει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα.

Αυτή δεν φαίνεται ότι θα αργήσει, αφού ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει καλά το κάθε παιδί της Ακαδημίας, έχοντας όλες τις αναφορές, ωστόσο ο 19χρονος επιθετικός δείχνει πως έχει πείσει για τα καλά.

Φέτος πήρε συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα του “Τριφυλλιού” και είχε μια αξιόλογη πορεία, έχοντας παράλληλα πάρει παιχνίδια και με την U19. Με την ομάδα των ΣάμιουΝτρένοβα έχει αγωνιστεί 27 παιχνίδια, σκοράροντας 12 γκολ, ενώ με την δεύτερη ομάδα αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια.

Ενδιαφέρον, βέβαια, παρουσιάζει και η πορεία του μέχρι εδώ που βρίσκεται, με τον ίδιο να “πατά” στα χνάρια του πατέρα του.

 

 

“Καβάλησε” το… Αλογάκι από μικρός

Ο Νάσος Νταμπίζας πήρε από μικρός την μπάλα στα πόδια του, όταν αγωνίστηκε από τα πέντε του στην Ακαδημία της Λάρισας. Βέβαια η επιστροφή του πατέρα του στην Αθήνα, σηματοδοτούσε μια άλλη… ομάδα και για τον νεαρό επιθετικό. Η Ακαδημία της Άρσεναλ Hellas ήταν αυτή που θα “σκεπάσει” τον νεαρό, για δυο χρόνια, μέχρι να φτάσει στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Το 2012 ο ίδιος βρήκε την δική του… Ιθάκη, για την ηλικία του, ξεκινώντας να μαθαίνει δίπλα σε έμπειρους προπονητές, που από την αρχή τον είχαν κοντά τους και του έδειχναν τα σωστά βήματα.

Οι προπονητές του στην Ακαδημία έβλεπαν ένα παιδί με μέλλον και εστίασαν στα δυνατά του σημεία, ενώ τον… έριξαν για πρώτη φορά στα “δύσκολα” τη σεζόν 2018-2019. Ο Νταμπίζας φόρεσε τη φανέλα της U15 και αγωνίστηκε στο επίσημο πρωτάθλημα της Super League, για την μικρότερη κατηγορία. Ο απολογισμός της χρονιάς ήταν 18 συμμετοχές, σκοράροντας 5 γκολ και 3 ασίστ, έχοντας μεγάλη συνεισφορά στην πορεία της ομάδας του μέχρι το Final Four.

 

 

Ο κορονοιός ήταν το πρώτο… φρένο

Η πανδημία έφερε τα πρώτα προβλήματα στο ποδόσφαιρο και ο νεαρός Νάσος δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το “Τριφύλλι” τον ανέβασε στο τμήμα της U17, μετά από μια χρονιά στο Attica Cup με την φανέλα της U16, ωστόσο η συνέχεια δεν τον “είδε” στα γήπεδα.

Σε πέντε παιχνίδια με την εφηβική ομάδα των τμημάτων υποδομής (U17) σκόραρε τρια γκολ και μια ασίστ, ωστόσο τότε “έσκασε” το lockdown και έτσι σταμάτησε κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Βέβαια η πορεία του και η συνεχής βελτίωση του, μόνο κακό δεν του έκανε, καθώς η επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα τον βρει στην U19. Εκεί ξεκίνησε με το… δεξί και πρόλαβε να φορέσει φανέλα για τέσσερα παιχνίδια. Το πρώτο του γκολ με την ομάδα των ΣάμιουΝτρένοβα ήρθε στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, εκτός έδρας, ενώ η επόμενη χρονιά του έφερε το πρώτο του πρωτάθλημα.

 

 

Πρώτο πρωτάθλημα σε μια ξεχωριστή… σεζόν

Το πρώτο πρωτάθλημα για τον Νταμπίζα ήρθε τη σεζόν 2020-2021, σε μια αγωνιστή περίοδο όχι και τόσο καλή… όσον αφορά την επαφή με τα δίχτυα. Ο ταλαντούχος φορ φόρεσε τη φανέλα σε 20 παιχνίδια, σκοράροντας από τρια γκολ και ασίστ. Βέβαια τα τέρματα αυτά μπήκαν σε μια καθοριστική αναμέτρηση, με τη Λαμία, που ήταν αρκετά για να βοηθήσουν την ομάδα του στον τίτλο.

Μάλιστα η επόμενη σεζόν θα τον φέρει και στο Champions league τον μικρών, αφού εκτός από τη “γεμάτη” σεζόν στη Super League U19, θα πάρει πέντε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια, σκοράροντας δυο γκολ.

Η προαγωγή του στην δεύτερη ομάδα θα τον φέρει σε ένα άλλο επίπεδο, όπου οι προπονητές του θα συνεργαστούν στενά για να έχει μια μεγάλη εξέλιξη, χωρίς να χάσει… ούτε βαθμό εξέλιξης.

 

 

Πρόκειται για έναν σύγχρονο ποδοσφαιριστή, που συνεχώς εξελίσσεται και σε νέους τομείς, αποτελώντας ένα μεγάλο “κλειδί” για κάθε ομάδα. Βέβαια το ύψος του (1.90μ) δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον αέρα, αλλά ωστόσο ξεχωρίζει για την ταχύτητα του με την μπάλα στα πόδια. Σημαντικό, εξίσου, είναι και οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, ειδικά στην κυκλοφορία, ανάπτυξη και τελειώματα.

Δείτε το γκολ του κόντρα στην Σλάβια

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...