Σάββατο, 20/04/24
Κωπηλασία

Δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο για τα “γαλανόλευκα” κουπιά στη Γαλλία!

Με την επίδοση της η Εθνική μας ομάδα κατέλαβε την 7η θέση στο σχετικό πίνακα, ενώ πρώτη ήταν η Ιταλία με 7 χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα.

Η μια από τις δύο δεύτερες θέσεις για την Ελλάδα ήρθε στο διπλό σκιφ των Εφήβων. Οι Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου ,που είχαν αναδειχθεί και πέρυσι ασημένιοι πρωταθλητές αλλά με το τετραπλό, τερμάτισαν στο σημερινό τελικό σε 6.32.86 πίσω από την 1η Ιταλία (6.30.29) και μπροστά από την 3η Ελβετία (6.33.47).

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε και το αντίστοιχο πλήρωμα των κοριτσιών με την περσινή χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Σοφία Δαλίδου και την Γαβριέλα Λιώλιου που πέρυσι αγωνίστηκε στο τετραπλό να τερματίζουν σε 7.17.67 πίσω από το πλήρωμα της Ιταλίας που σημείωσε χρόνο 7.16.60 και μπροστά από αυτό της Βρετανίας που τερμάτισε σε 7.18.67.

Τον χορό των μεταλλίων στη γαλλική πόλη άνοιξε η τετράκωπος των νεανίδων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Οι Σωτηρία Μιχαηλίδη-Ευθυμία Κουκλουμπέρη-Χριστίνα Παπαιωάννου-Δήμητρα Παπαιωάννου τερμάτισαν σε 7.06.80 ελάχιστα πίσω από το πλήρωμα της Γαλλίας που ήταν 2ο με 7.05.52 και το πλήρωμα της Ιταλίας που κέρδισε το χρυσό με 6.56.92.

Εξαιρετικές κούρσες έκαναν και οι τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Κωνσταντίνο Αλεξογιάννη-Βασίλη Κουτσελίνη-Αριστοτέλη- Ευάγγελο Λάππα-Στέφανος Δημητρίου που πήρε την 5η θέση στο μεγάλο τελικό τερματίζοντας σε 6.25.68 όπως και το τετραπλό των Νεανίδων με τις Νικολέτα Δρογαλά-Σταυρούλα Γιαλογλίδου-Νεφέλη Ντάρα-Σωτηρία Άνγκου που επίσης ήταν 5ες στον τελικό του αγωνίσματός τους σημειώνοντας χρόνο 6.53.62.

Στους τρεις τελικούς Β που αγωνίστηκαν ελληνικά πληρώματα ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης στο σκιφ Εφήβων πήρε την 1η θέση και 7η στο σύνολο με χρόνο 7.18.30 , η δίκωπος άνευ των Εφήβων με τους Δημήτρη Κούτρα-Βασίλη Κωστούλα τη 2η και 8η στη γενική με χρόνο 6.55.97 ενώ το τετραπλό σκιφ των Εφήβων με τους Χαράλαμπο Χατζηαυγουστίδη-Κωνσταντίνο Καραγιάννη-Αντώνη Ντίκο-Αριστείδη Καλαντίδη τερμάτισε 3ο και 9ο στη γενική με χρόνο 6.13.88.

 

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...