Παρασκευή, 19/04/24
Τάσος Συμεωνίδης

Ο Συμεωνίδης προσφέρει… σιγουριά στο “Πράσινο” κέντρο! (photos)

Ο Τάσος Συμεωνίδης (γεννημένος στις 06/07/2004) παλεύει καθημερινά για να φτάσει στην πρώτη ομάδα και να αναγνωριστεί η αξία του. Ένας δρόμος μακρύς και δύσκολος, αλλά όχι απίθανος, μιας και ο νεαρός μπορεί να κάνει το… κλικ στον Γιοβάνοβιτς ανά πάσα ώρα και στιγμή, παίρνοντας έτσι την ευκαιρία του.

Ο 18χρονος συνεχίζει να “καλπάζει” με την U19 και αποτελεί ένα βασικό γρανάζι στα χέρια του Βαγγέλη Σάμιου, που ξέρει πως έχει μια “ήρεμη δύναμη” στο χώρο της μεσαίας γραμμής του.

Το περσινό πρωτάθλημα με την U19 φέρει και την δική του υπογραφή (όπως όλων των παιδιών), δείχνοντας πως μπορεί να αποτελέσει “φόβητρο” για κάθε αντίπαλο, αφού οι τοποθετήσεις του και οι δημιουργίες του ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Ωστόσο πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Η αρχή έγινε στον… ΠΑΟΚ

Ο νεαρός Τάσος άρχισε να έχει “επαφές” με το ποδόσφαιρο από τα 4 του, όταν πέρασε την πύλη της Ακαδημίας του Αλέξανδρου Κιλκίς, την ομάδα της πόλης του.

Εκεί άρχισε να μαθαίνει δειλά – δειλά τα “μυστικά” του αθλήματος, πριν έρθει ο ΠΑΟΚ και τον πάρει σε πολλή μικρή ηλικία, δηλαδή μόλις 8 ετών.

Στο δικέφαλο του βορρά τα πράγματα ήταν διαφορετικά, εντάχθηκε στα τσικό της ομάδας και άρχισε να διδάσκεται από τους επαγγελματίας της Ακαδημίας της ομάδας, όπου ήταν ένας από τη φουρνιά του ’04, όπως οι Κούτσιας, Σμυρλής, Τασιούρας κλπ.

Η πρώτη “γνωριμία” με τον νεαρό Συμεωνίδη ήταν στο πρωτάθλημα της Super League U15, εκεί που την πρώτη του σεζόν (2018-2019) κατάφερε να κατακτήσει αήττητη τον τίτλο, με τον νεαρό άσος να μετρά 4 γκολ και 2 ασίστ σε 11 εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

 

 

Ο τραυματισμός τον πήγε… πίσω

Μπορεί η χρονιά να ήταν γεμάτη και ο νεαρός Τάσος να δείχνει τα πρώτα “δείγματα γραφής”, ωστόσο το καλοκαίρι που ακολούθησε είδε τα πράγματα… αλλιώς. Ο νεαρός υπέστη σπονδύλωση, με αποτέλεσμα να λείψει για αρκετό διάστημα και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν τον κράτησε, αφήνοντας τον να επιστρέψει στην ομάδα του… τον Αλέξανδρο Κιλκίς.

Αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αγωνίστηκε με την U16 στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ, έχοντας 24 γκολ και 20 ασίστ (!) μέσα σε μια σεζόν. Αυτή τη φορά τα μεγάλα στατιστικά του δεν θα τον κρατούσαν για… πολύ στο Κιλκίς, αλλά θα του έβγαζαν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Κορωπί.

 

 

Ο Παναθηναϊκός “έτρεξε” να τον αποκτήσει

Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήταν απαραίτητο και πήρε τον νεαρό Συμεωνίδη στην U17 του, εκεί που θα του έδινε όλα τα εφόδια για να συνεχίσει να εξελίσσεται. Πρώτη σεζόν στη Super League U17 και ο νεαρός Συμεωνίδης έκανε μόνο 5 εμφανίσεις, ενώ η επόμενη σεζόν ήταν  μια ονειρική για τον ίδιο.

Πάμε στο… πέρσι, όπου κατάφερε να γίνει πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό, έχοντας 16 εμφανίσεις, σκοράροντας τρεις φορές και μοιράζοντας έντεκα γκολ. Η εικόνα του ήταν εντυπωσιακή και έτσι φέτος έχει πάρει… φόρα, προσπαθώντας να επαναλάβει ότι και πέρυσι.

Για την ώρα μετρά 26 συμμετοχές, σκοράροντας τέσσερα γκολ και 11 ασίστ, ωστόσο φέτος είναι διαφορετικά καθώς αγωνίστηκε και στο Champions League των μικρών, έχοντας πέντε αναμετρήσεις στη “πλάτη” του.

Για να καταλάβουμε το… ταλέντο του Τάσου Συμεωνίδη, αλλά και το τι βλέπει ο Παναθηναϊκός σε αυτόν, ας δούμε τη πορεία του… Αλεξανδρόπουλου! Αρκετοί στο Κορωπί γνωρίζουν ότι έχουν μια σχεδόν ίδια περίπτωση, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του.

Πρόκειται για έναν box to box χαφ, που μπορεί να αποφεύγει τον αντίπαλο, να μοιράζει τη μπάλα και να δημιουργεί επιθέσεις, με απόλυτη ακρίβεια. Το προσόν να μεταφέρει με ηρεμία τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση τον κάνει να ξεχωρίζει, καθώς όπως και ο Αλεξανδρόπουλος έχει αρκετά καλή ντρίμπλα και χρησιμοποιεί εξίσου καλά τα δυο του πόδια.

Ο Βαγγέλης Σάμιος τον βελτιώνει συνεχώς, με όλο το τιμ του “Τριφυλλιού” κυρίως στην αντίληψη και τη διορατικότητα του μέσα στο γήπεδο, αλλά και τις μεταβιβάσεις του, που έχουν σχεδόν πάντα στόχο. Έχει την ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις και δοκιμάζει το πόδι του, κάτι που αρέσει αρκετά στον προπονητή του.

Βέβαια χρειάζεται να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, ωστόσο για την ώρα απολαμβάνει τη στήριξη της ομάδας του και η ομάδα του εκείνον!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

UEFA Youth League

Οι πιθανές ενδεκάδες του Ολυμπιακός – Ναντ!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ναντ σε λίγη ώρα και χρειάζεται τη νίκη για να φτάσει στον τελικό...
Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...