Πέμπτη, 25/04/24
Χρήστος Χατζηιωάννου

Ο Άρης έχει έναν… πιστολέρο στα “σπλάχνα” του!

Ο νεαρός Χρήστος Χατζηιωάννου (γεννημένος στις 10/01/2004) είναι ένα ακόμη μεγάλο ταλέντο του Άρη, που χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις για να εδραιωθεί στην πρώτη ομάδα.

Οι προπονητές του γνωρίζουν καλά για τον… πιστολέρο που φοράει τη φανέλα της U19 και φέτος “κουβαλά” την ομάδα του, με 10 γκολ στο πρωτάθλημα της Super League U19, όντας ο δεύτερος σκόρερ.

Οι “Κίτρινοι” έχουν βρει έναν δυνατό σκόρερ και πρέπει να τον προσέξουν αρκετά για να… υπογράψουν το μέλλον της ομάδας. Ο ίδιος είναι από τους μοντέρνους επιθετικούς, με την καλοκαιρινή προετοιμασία να δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αλλά ας τον γνωρίσουμε καλύτερα…

 

 

Τα πρώτα βήματα στην… μπάλα

Ο ταλαντούχος Χρήστος ξεκίνησε να κλοτσά την μπάλα από την ηλικία των 5 ετών, όταν και πήρε μεταγραφή στην Ακαδημία του Ντίνου Κούη. Εκεί έμαθε τα “μυστικά” της στρογγυλής θεάς και τα… έμαθε για 9 χρόνια, πριν κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Η πορεία του και η εξέλιξη του, τον έφεραν να φορά τη φανέλα του Ηρακλή, όπου δεν έμεινε και αρκετό χρόνο! Για την ακρίβεια, έμεινε για ένα έτος, καθώς τα όσα έγιναν στον “Γηραιό” έφεραν τον Χρήστο στην πόρτα της εξόδου.

Βέβαια αυτή η εξέλιξη δεν τον… χάλασε, καθώς πέρασε την πόρτα του Άρη, που χτίζει σιγά σιγά το όνειρο του και θέλει να το δει ολοκληρωμένο. Η πρώτη του σεζόν ήρθε με την φανέλα της U14 στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ, όπου ολοκλήρωσε τη σεζόν με 15 γκολ και η αναγνώριση… ήρθε έναν χρόνο μετά. Η Super League U15 είχε έναν καλό επιθετικό και με την συνεισφορά του έφερε την ομάδα του στον τελικό του πρωταθλήματος της σεζόν 2018/2019.

Συνολικά εκείνη τη σεζόν είχε 9 τέρματα, με το ένα από αυτά να μπαίνουν στον τελικό της διοργάνωσης.

 

 

Λίγο πριν την… προαγωγή στην U17 είχε “διάλλειμα” στην U16

Με τον Άρη ο ίδιος συνέχισε στην U16, στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ και οι εμφανίσεις του ήταν το εισιτήριο για την U17, όπου έπαιζε στο επίσημο της Super League. Την πρώτη του σεζόν εκεί σκόραρε 3 γκολ σε 5 αναμετρήσεις (2020-21), με την πανδημία να κάνει την εμφάνιση της και να σταματά η εξέλιξη του.

Ο Χατζηιωάννου δεν πτοήθηκε και κατά την επιστροφή του φόρεσε τη φανέλα της U19, σε μια σεζόν όχι και τόσο… παραγωγική, με 4 γκολ σε 22 συμμετοχές! Βέβαια αυτό δεν αναιρούσε το ταλέντο του και οι προπονητές του έκαναν εισήγηση στον τότε προπονητή της ομάδας για να τον πάρει στην προετοιμασία.

Έπεσε στα… βαθιά με τον Μπούργος

Με τον Χερμάν Μπούργος στο “τιμόνι” του Άρη αρκετά ταλέντα ακολούθησαν την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, με τον νεαρό Χρήστο να βρίσκεται ανάμεσα τους.

Ο νεαρός πήρε συμμετοχές στα φιλικά της ομάδας του και μάλιστα ξεχώρισε αρκετά, δείχνοντας το ταλέντο του, το οποίο δεν… σταμάτησε στα φιλικά!

 

 

Το ντεμπούτο και το ρεκόρ

Πολλά μπορεί να ξεχνάει ο νεαρός Χρήστος αλλά ποτέ δεν θα… ξεχάσει την 22α Ιουλίου 2022, εκεί που έκανε επίσημο ντεμπούτο, αλλά και ρεκόρ.

Ο νεαρός επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 83ο λεπτό του παιχνιδιού με την Γκόμελ. Αυτό ήταν και το επίσημο ντεμπούτο του ταλαντούχου άσου με τον Άρη.

Ο Χατζηιωάννου έπαιξε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι σε ηλικία 18 ετών και 6 μηνών. Αυτό τον έκανε τον δεύτερο νεότερο ποδοσφαιριστή του Άρη που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί… Με την πρώτη ομάδα σημείωσε 3 παιχνίδια στα προκριματικά του Conference League, ένα έκανε και το ντεμπούτο του στην Super League.

 

 

Φέτος πετά “φωτιές”

Βρισκόμαστε λίγο πριν το φινάλε της σεζόν στη Super League U19, καθώς έμειναν λίγες αγωνιστικές. Ο Χατζηιωάννου μετρά 10 γκολ με τη φανέλα της ομάδας του, όντας 2 γκολ διαφορά από τον πρώτο.

Ο προπονητής του στον Άρη ξέρει πως να τον χρησιμοποιήσει, που να παίξει και πως…

Έχει την ικανότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και να κερδίζει της μονομαχίες με μεγάλη ευκολία. Δουλεύει σκληρά και πετυχαίνει στόχους, με την εξέλιξη του να είναι διαρκής και σταθερή, κάτι που χαροποιεί την ομάδα του.

Εύκολα προσαρμόζεται στα συστήματα και στις απαιτήσεις, με την ταχύτητα του να είναι ένα μεγάλο προσόν, καθώς μπορεί να τρέχει στον χώρο για να υποδεχτεί την μπάλα, να μοιράσει ή να δημιουργήσει.

 

 

Επαγγελματίας από… πέρυσι

Πέρα από τα όσα έχει κάνει για την ομάδα του, ο 19χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο πριν λίγους μήνες, τον Ιούλιο και έτσι είδε την έμπρακτη εμπιστοσύνη της ομάδας του.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ήταν τετραετές, με την ομάδα του να έχει μεγάλες βλέψεις για τον νεαρό, αρκεί να τον στηρίξει καλά και να του δώσει τις ευκαιρίες που αξίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγγλία

Ο Χάαλαντ ανανεώνει με τη Σίτι με ποσό… ρεκόρ...

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ετοιμάζεται για νέο συμβόλαιο με την ομάδα του, που θα τον κάνει τον... πλουσιότερο...
ΟΦΗ (U19)

Το γκολ του Φαϊτάκη που έδωσε το διπλό στον...

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ με ένα γκολ στο τέλος της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη στην ομάδα...
Ισπανία

Ο Τσάβι μένει και η Μπαρτσελόνα…. διαλύεται!

Ο Ισπανός προπονητής αποφάσισε να εξαντλήσει το συμβόλαιο του με την ομάδα, πράγμα που φέρνει... σε προβλήματα...
Ολυμπιακός

Σίγουροι στη Σπόρτινγκ για το μέλλον του Αλεξανδρόπουλου!

Στην Πορτογαλική ομάδα πιστεύουν πως η μεταγραφή του νεαρού στον Ολυμπιακό φαντάζει αρκετά πιθανή. Ο Έλληνας κεντρικός μεσοεπιθετικός...
Έρευνα

Ένα Ελληνόπουλο στα… 100 πιο έμπειρα ταλέντα του κόσμου!

Ένας Έλληνας στην ίδια λίστα με ονόματα όπως ο Νέβες της Μπενφίκα, ο Γκαρνάτσο της Γιουνάιτεντ και...