Παρασκευή, 19/04/24
Κωνσταντίνος Βολάκης

Το “Πράσινο” εξτρέμ που μπορεί… να βάλει “φωτιά” στην επίθεση! (photos/vids)

Ο νεαρός Κωνσταντίνος Βολάκης (γεννημένος στις 22/10/2004) μας συστήθηκε πριν λίγα χρόνια, ωστόσο πλέον μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το που θα φτάσει.

Η “Πράσινη” Ακαδημία έχει αρκετό… θησαυρό μέσα της και ένας από αυτούς είναι και ο νεαρός εξτρέμ της δεύτερης ομάδας.

Ανάμεσα σε δεύτερη ομάδα και U19, ο νεαρός μπορεί να αγωνιστεί και να κάνει τη διαφορά, όπως το έχουμε πει εξάλλου αρκετές φορές. Φέτος, ειδικά στα παιχνίδια του Youth League, ο νεαρός έδειξε πως μπορεί να “σηκώσει” την ομάδα στα δύσκολα.

Αλλά ας τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Ο Βολάκης είναι γέννημα – θρέμμα Αθηναίος, με καταγωγή από την Χίο. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ομάδα του Δήμου Αγίων Αναργύρων και στην Ακαδημία της, από τα πέντε του έτη. Άρχισε να μαθαίνει τα πρώτα “μυστικά” της μπάλας και λίγα χρόνια αργότερα θα βρεθεί στην Ακαδημία του Απόλλωνα Σμύρνης.

Με την Αθηναϊκή ομάδα ο νεαρός έδειξε αρκετά και δύσκολα θα παρέμενε εκεί, αφού το 2014 και σε ηλικία 10 ετών θα περάσει τις πύλες της Παιανίας. Από πολύ νωρίς, ο Βολάκης άρχισε να μαθαίνει δίπλα στους έμπειρους προπονητές της Ακαδημίας και για τέσσερα χρόνια συνέχιζε να “καλπάζει” στις μικρές ομάδες.

 

 

Η πρώτη γνωριμία και… η άνοδος

Ήταν τη σεζόν 2018/2019, όταν ο ταλαντούχος εξτρέμ φόρεσε τη φανέλα της U15 και στο πρωτάθλημα της Super League U15 άρχισε να δείχνει το ταλέντο του. Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης με την ομάδα του και λίγο αργότερα ακολούθησε το πρώτο του διεθνές τουρνουά, με την φανέλα της U16. Η χρονιά με την U15 έκλεισε με 9 γκολ και 6 ασιστ, για να πάει στο Κατάρ, όπου αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες, αλλά και οι εμφανίσεις του ήταν αρκετά ικανοποιητικές, τόσο που… πήρε προαγωγή στην U17.

Παράλληλα η ανοδική πορεία του Βολάκη, σταμάτησε λόγω της πανδημίας και μέχρι τότε τη σεζόν ’19-’20 κατάφερε να σκοράρει τρία γκολ, πριν μπει… καραντίνα το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.

Βέβαια η επιστροφή τον έφερε ξανά σε “μισό” πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα της ομάδας του για πέντε αναμετρήσεις, σκοράροντας 1 γκολ. Κάπως έτσι η μεγάλη ευκαιρία για τον Βολάκη ήρθε τότε, φορώντας τη φανέλα της U19.

Εκεί θα στηριχτεί όσο κανένας άλλος και δοκιμάστηκε σε αρκετές θέσεις, με τους προπονητές του, να έχουν γνώση για το ταλέντο του. Η πρώτη του σεζόν με την φανέλα της ’19 έφερε στον νεαρό 2 γκολ και 5 συμμετοχές, ενώ η περσινή πορεία του με την ομάδα των ΣάμιουΝτρένοβα τον έφερε στο απόλυτο συμμετοχών και 3 γκολ.

 

 

Κάθε χρόνο και καλύτερα…

Φέτος έχει αγωνιστεί και με την δεύτερη ομάδα, για ένα παιχνίδι, αλλά η συμμετοχή του στη φετινή U19 είναι καταλυτική. Για την ώρα μετρά 23 συμμετοχές, 8 γκολ και 6 ασίστ, πραγματοποιώντας μια ονειρική σεζόν.

Ο ίδιος με την ομάδα του προσπαθεί να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά του και να ξεχωρίσει, με τους ανθρώπους της ομάδας να πιστεύουν αρκετά στο ταλέντο του. Και γιατί όχι εξάλλου, αφού ο ίδιος ο Βολάκης δουλεύει, μαθαίνει και περιμένει υπομονετικά για την κάθε ευκαιρία.

Ο 18χρονος εξτρέμ διαθέτει όλο το… σύγχρονο πακέτο, με ταχύτητα και αντιμετώπιση του αντιπάλου που δίνει μια μεγάλη σιγουριά στα “χέρια” του κάθε προπονητή. Η κάθε άμυνα δυσκολεύεται να τον αντιμετωπίσει, καθώς διαθέτει μυαλό και ηγετικότητα, που μπορεί να… ταλαιπωρήσει και να τελειώσει την κάθε ευκαιρία, που θα του παρουσιαστεί με την μπάλα στα πόδια.

Το πιο σημαντικό κομμάτι στον Βολάκη είναι τα… πόδια του, καθώς τα χρησιμοποιεί και τα δυο εξίσου καλά, με το διάβασμα των φάσεων να είναι ακόμη ένα μεγάλο ατού του.

 

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...
UEFA Youth League

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! Στον ΤΕΛΙΚΟ του Youth League ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας και την Ναντ! Η ομάδα των Συλαιδόπουλου...
UEFA Youth League

Το γκολ του Ολυμπιακού που ακυρώθηκε!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ, λίγο πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι στην...
UEFA Youth League

Μεγάλη ευκαιρία για Κωστούλα – “Απάντησε” σε… κενή εστία...

Ολυμπιακός και Ναντ είχαν από μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να...
UEFA Youth League

Η μεγάλη απόκρουση του Σίνα – Κράτησε το μηδέν!

Ο νεαρός τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του, από ένα βέβαιο γκολ σε μια ύποπτη φάση. Στο 15ο λεπτό...