ΑΕΚ Ακαδημία

Η ΑΕΚ συμμετείχε στο Radical (Ex)Change με την Ακαδημία της!

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ συμμετείχε σε ημερίδα του Radical (Ex)Change, μιας δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων που εργάζονται για τον Αθλητισμό, για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, με εκείνους που ασχολούνται με την πρόληψη της περιθωριοποίησης και της ριζοσπαστικοποίησης των νέων. Ως “ριζοσπαστικοποίηση” ορίζεται το φαινόμενο του ενστερνισμού απόψεων, θέσεων και ιδεών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Η εκπαιδευτική εκδήλωση του Radical (Ex)Change, με θέμα “Πρόληψη διεργασιών ριζοσπαστικοποίησης μέσω του αθλητισμού” διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων, αθλητικών ακαδημιών και ΜΚΟ. Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους, καθώς και τις απόψεις τους σχετικά με τον ρόλο του αθλητισμού ως ισχυρής πλατφόρμας για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού.

Τέλος, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας κάλεσε όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να συνεχίσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης αυτού του προκλητικού και εξελισσόμενου φαινομένου, εστιάζοντας στην εκπαίδευση της νεολαίας και στη δημιουργία ευαισθητοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Radical (Ex)Change συντονίζεται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (Ελλάδα), με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Πανεπιστημίου των Βαλεαρίδων Νήσων (Ισπανία), του Save the Dream (Ιταλία & Ηνωμένο Βασίλειο) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολυαθλητικών Συλλόγων (Βέλγιο).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκη για την U17 του Ατρομήτου στον Βόλο!

Με σημαντική εκτός έδρας νίκη αποχώρησε ο Ατρόμητος από...

Έφυγε με τρίποντο από το Αγρίνιο ο ΟΦΗ!

Στις επιτυχίες επέστρεψε η U19 του ΟΦΗ, η οποία...

Διπλό για τον Ατρόμητο στην έδρα του Βόλου!

Με σημαντική εκτός έδρας νίκη αποχώρησε ο Ατρόμητος από...

Ένα και… καλό για τον ΠΑΟΚ επί του Αστέρα!

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τη νίκη στη Super League U19,...

Ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι των… τεσσάρων γκολ κόντρα στη Κηφισιά!

Ο Ολυμπιακός πέρασε την Κηφισιά, επικρατώντας με 3-1 για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ