TALENTABOUT.GR | Συνεντεύξεις - Αφιερώματα | Το “αστέρι” του Ατρομήτου έχει όλα… τα φόντα να “λάμψει”!
Παναγιώτης Τσαντίλας

Το “αστέρι” του Ατρομήτου έχει όλα… τα φόντα να “λάμψει”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ στα “χέρια” του Ατρομήτου, που τον ετοιμάζει για την πρώτη ομάδα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24 Δεκεμβρίου 2022 | Talentabout.gr Team

Ο Ατρόμητος έχει βγάλει αρκετά ταλέντα κατά καιρούς, όπως και η περίπτωση του νεαρού (γεννημένος στις 18/03/2004) Παναγιώτη Τσαντίλα.

Ο “πιστολέρο” της U19 του Ατρομήτου έχει πάρει φωτιά και φέτος είναι “οδηγεί” την κούρσα των πρώτων σκόρερ της Super League U19. Η ομάδα του Περιστερίου γνωρίζει καλά τον ποδοσφαιριστή και προσπαθεί να τον τελειοποιήσει και να τον φτάσει στη πρώτη ομάδα, για να χτίσει το μέλλον της και στα τμήματα υποδομής της υπάρχουν αρκετοί νεαροί, που μπορούν να εγγυηθούν.

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει ιδανικά και έχει αγωνιστεί σε 12 αναμετρήσεις, σκοράροντας 8 γκολ, ενώ η εικόνα του με την ομάδα του είναι παραπάνω από ικανοποιητική.

 

 

Από τον… Ολυμπιακό στον Ατρόμητο

Ο νεαρός Τσαντίλας είναι γέννημα – θρέμμα στη Μάνδρα Αττικής, όπου εκεί γνώρισε τα “μυστικά” της στρογγυλής θεάς. Ο Μανδραικός ήταν ο πρώτος του σταθμός, εκεί που έμαθε να κλωτσά τη μπάλα και η συνέχεια είχε την Soccerland Elefsis. Μια Ακαδημία που ο νεαρός επιθετικός πέρασε πέντε χρόνια από την ποδοσφαιρική του καριέρα, μαθαίνοντας αρκετά, έχοντας παράλληλα μεγάλη εξέλιξη.

Κάπου εκεί μπήκε ο Ολυμπιακός στο “παιχνίδι” και τον πήρε στο Ρέντη, όπου για ενάμιση χρόνο μάθαινε δίπλα σε επαγγελματίες, σε μια από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες. Ο νεαρός Παναγιώτης διδάχθηκε πολλά και πήρε όλα όσα χρειάζεται για να… βρει στη συνέχεια το “λιμάνι” του στο Περιστέρι.

  Τα πανηγύρια του πρωταθλητή Ολυμπιακού - Η παρακάμερα της απονομής!

Σε ηλικία 11 ετών ο Τσαντίλας γίνεται ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, φορώντας τη φανέλα της U12. Εκεί ο ταλαντούχος επιθετικός βρήκε έμπειρους, που τον δούλεψαν σκληρά στα στοιχεία που ξεχώρισε και έτσι τον ετοιμάζουν για τα “μεγάλα”.

 

 

Στον Ατρόμητο άρχισε η μεγάλη εξέλιξη

Κάνοντας… προπονήσεις με την μικρή ΕΠΣΑ U14 ο Τσαντίλας είχε 4 γκολ, παίρνοντας την 3η θέση στο Πανελλήνιο και η συνέχεια θα ήταν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League U15. Στη πρώτη συμμετοχή του με την U15 είχε 9 γκολ, ενώ οι προπονητές του έκριναν πως θα πρέπει να πάρει… προαγωγή στην U17.

Η πρώτη σεζόν με την U17 ήταν… κουτσουρεμένη, καθώς πρόλαβε να σκοράρει 2 γκολ, πριν η πανδημία “χτυπήσει” και σταματήσει το πρωτάθλημα, Η επιστροφή έγινε τέσσερις μήνες αργότερα, με τον ίδιο να συνεχίζει το σκοράρισμα! 4 γκολ σε έξι συμμετοχές τη σεζόν 2020/2021, σε ένα πρωτάθλημα που διακόπηκε ξανά.

  Αποφασίζεται η... δομή των νέων πρωταθλημάτων!

Η επιστροφή στην κανονικότητα τον βρήκε στην U19 και σε ένα πρωτάθλημα, που άρχισε το… σκοράρισμα κατά ριπάς. Με τις οδηγίες, αρχικά του Γιώργου Κορακάκη και στη συνέχεια του Πέτρου Κοντοβράκη, ο νεαρός Τσαντίλας ολοένα και ανεβαίνει, με τους προπονητές του να τον δουλεύουν στα θετικά και τα αρνητικά του.

 

 

Σε τι ξεχωρίζει;

Ο Παναγιώτης Τσαντίλας είναι ένας επιθετικός με… όλο το πακέτο, καθώς αποτελεί δυνατό “εργαλείο” για την επιθετική λειτουργία μιας ομάδας.

Ξεχωρίζει για την εκτελεστική του δεινότητα και σαν ποδοσφαιριστής συμμετέχει αρκετά στην ανάπτυξη κάθε επιθετικής θέσης. Ξέρει να χρησιμοποιεί καλά το σώμα του και παίζει με πλάτη τον αντίπαλο, ενώ διακρίνεται για την ευελιξία του, την κίνηση στο γήπεδο, τον διασκελισμό του, αλλά και το άλμα του είναι αρκετά καλό.

Μπορεί να παίζει εύκολα το ένας εναντίον ενός, ενώ για να πάρει τη μπαλά μπορεί να ελευθερώνεται από τον αντίπαλο και να λαμβάνει την πάσα, ενώ οι κινήσεις του εντός και εκτός της αντίπαλης περιοχής είναι συνεχής.

Το γκολ το έχει εύκολα και μπορεί να τελειώνει τις φάσεις, αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ