Μπάσκετ

Στο Ηράκλειο το Ευρωπαϊκό U20 Ανδρών (2023) και το U16 Γυναικών (2024)!

Δύο ακόμη μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο κάτι που επισημοποίησε το συμβούλιο της FIBA Europe που “σφράγισε” τη σχετική απόφαση.

Έτσι το προσεχές καλοκαίρι θα διεξαχθεί στο κλειστό “Δύο Αοράκια” το Ευρωπαϊκό U20 των Ανδρών ενώ στο ίδιο γήπεδο θα γίνει ένα χρόνο μετά το Ευρωπαϊκό U16 γυναικών.

Το συμβούλιο της FIBA Europe επί της ουσίας επικύρωσε μία απόφαση που λήφθηκε προ μηνών και έτσι η χώρα μας ετοιμάζεται για να διοργανώσει ένα ακόμη τουρνουά “μικρών” Εθνικών ομάδων αφού αυτό θα γίνει από τις 8 ως τις 16 Ιουλίου 2023 ενώ μένει να γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού U16. Παράλληλα σήμερα αποφασίστηκε ότι από τα προκριματικά γκρουπ F και I στα οποία έχουν απομείνει τρεις ομάδες (μετά τον αποκλεισμό Ρωσίας και Λευκορωσίας), οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση προκρίνονται στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τις πρώτες ομάδες αλλά και τις 4 καλύτερες δεύτερες των υπόλοιπων οκτώ γκρουπ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τους 10 προκριματικούς ομίλους, όλες οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση, και οι 4 καλύτερες δεύτερες των υπόλοιπων ομίλων πλην του F και του I, οι δεύτεροι του οποίου δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως ρεκόρ.

Πηγή: basketa.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...