Θωμάς Καραμπέρης

Ένα “Λιοντάρι” αφήνει πολλές… υποσχέσεις! (photos)

Μπορεί ελάχιστοι να γνωρίζουν τον Θωμά Καραμπέρη (γεννημένος στις 29/01/2002), ωστόσο ο Πανσερραϊκός ξέρει καλά τι ταλέντο έχει στα “χέρια” του.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι ατόφιο ταλέντο και με μέλλον, το οποίο δείχνει στο γήπεδο.

Αμυντικό, αλλά και επιθετικό χαφ, όπως επίσης και κεντρικός αμυντικός, ο Θωμάς Καραμπέρης είναι ένας έξυπνος, δυνατός και γρήγορος ποδοσφαιριστής, που παράλληλα διαθέτει και εξελίσσει συνεχώς την τεχνική του κατάρτιση.

Ανήκει στη γενιά του 2002 με πολλές διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά, υπήρξε πρωταθλητής με την U15 και την U19 του ΠΑΟΚ και πρόσφατα έκανε… ντεμπούτο με την Εθνική Ελπίδων.

Ας δούμε τον 19χρονο Θωμά από την αρχή…

“Φλέβα” ποδοσφαιρική καθώς ο πατέρας του, Σωτήρης, έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, περνώντας από την προεδρία του Άρη, ο Θωμάς δεν γινόταν να μην πάρει το “μικρόβιο”.

Σε ηλικία 5 ετών, ο ίδιος πέρασε τις πύλες της Ακαδημίας “Μπέμπηδες” και μέσα σε τρία χρόνια έδειξε όσα έπρεπε, για να πάρει τις βαλίτσες του, για… άλλες “πολιτείες”.

Η Ακαδημία του Άρη βρέθηκε στο δρόμο και εκεί άρχισαν τα όνειρα να παίρνουν “σάρκα και οστά”. Σκληρές προπονήσεις και το “κεφάλι κάτω” ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν και έδειχναν… μέσα στο γήπεδο, το μέλλον του.

 

 

Ο δρόμος προς τον… αντίπαλο

Το 2012 ήταν η χρονιά, όπου ο ΠΑΟΚ πλησίασε τον ποδοσφαιριστή και του έδειξε έναν νέο δρόμο για να φτάσει στα όνειρα του. Εντάχθηκε στην U12 και άρχισε μια νέα πορεία, με άλλο χρώμα και άλλο σήμα στο στήθος.

Ανέβαινε γρήγορα τα ηλικιακά κλιμάκια, για να φτάσει στην U19. Με την U19 του ΠΑΟΚ είχε καταφέρει πολλά, πρωταθλήματα (όπως και με την U15), σκληρή δουλειά και πάνω από όλα πίστη στον στόχο του.

Κάπως έτσι δεν άργησε και η κλήση στις μικρές Εθνικές ομάδες, όπου έκανε “πρεμιέρα” με την Παίδων και κέρδισε κάποιες συμμετοχές, με το σπαθί του.

Στον ΠΑΟΚ παρέμεινε στο βασικό πλάνο των προπονητών του, καθώς από τη σεζόν 2016-2017 αγωνίζεται βασικός, σε κάθε αναμέτρηση. Εκείνη τη σεζόν έπαιξε 16 αναμετρήσεις (4 γκολ) και στις 16 ως βασικός. Τη σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε 18 αναμετρήσεις (2 γκολ) και τις 17 ως βασικός, ενώ μοίρασε και ένα γκολ. Το 2018-2019 ήταν μεγάλη χρονιά, με 21 αναμετρήσεις βασικός να σκοράρει ένα τέρμα, αλλά να ανεβαίνει αρκετά επίπεδα, αγωνιστικά…

Δυστυχώς όμως η σεζόν 2019-2020 του έκρυβε άσχημα πράγματα…

 

 

Ο τραυματισμός που τον άφησε εκτός

Τον Μάιο του 2019, ο νεαρός Θωμάς θα ταξιδέψει με την Εθνική ομάδα στην Ιρλανδία. Εκεί χωρίς να καταλάβει τον λόγο, σηκώθηκε για προπόνηση και αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Αυτές οι ενοχλήσεις τον οδήγησαν στο να χάσει μεγάλο μέρος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, επιστρέφοντας ξανά στην αποστολή της ομάδας του, τον Οκτώβρη του ΄20 στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος περίμενε την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, για να επιστρέψει στο γήπεδο, στον χώρο που ξέρει να “ονειρεύεται” και να το δείχνει αγώνα με τον αγώνα, ωστόσο δεν πήρε ευκαιρίες και έτσι… κοίταξε αλλού.

 

 

Τα δοκιμαστικά στη Μπάγερν και το μεγάλο όνειρο

Ο ταλαντούχος άσος του ΠΑΟΚ, μάλιστα, έφτασε μια… ανάσα για το μεγάλο δοκιμαστικό στη Μπάγερν Μονάχου.

‘Ηταν η σεζόν 2015, όταν ο νεαρός κλήθηκε από τους “Βαυαρούς” να τον τσεκάρουν και εκεί ο ΠΑΟΚ μπήκε… μπροστά, βάζοντας “φρένο”.

Ο δικέφαλος του βορρά ήξερε καλά το τι ταλέντο έχει στα “χέρια” του και δεν το άφησε έτσι εύκολα, αφού πόνταρε πολλά πάνω του για το μέλλον.

Η μεταγραφή στα “λιοντάρια”

Στον ΠΑΟΚ ο νεαρός δεν κατάφερε να πάρει συμμετοχή σε επίπεδο πρώτης ομάδας και έτσι τον Αύγουστο του 2021 πήρε την μεγάλη μεταγραφή για τον Πανσερραϊκό.

Έκτοτε ο νεαρός έχει δει πρώτη ομάδα και έκανε μεγάλες αναμετρήσεις, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει τους πάντες και τα πάντα.

Πέρυσι αγωνίστηκε σε 19 αναμετρήσεις και είχε εξαιρετικές επιδόσεις, πράγμα που ανάγκασε την ομάδα του να τον βελτιώσει και να του δώσει φανέλα βασικού.

Ο ίδιος ο Θωμάς θέλει να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο και να κατακτήσει διοργανώσεις, ωστόσο ξέρει πως για να το πετύχει πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά και να ανταμειφθεί.

Μάλιστα έχει τα πρότυπα του (Ζιντάν – Κακά) και θέλει να μαθαίνει, να εξελίσσεται και να πετυχαίνει τον κάθε στόχο ξεχωριστά.

Το μέλλον είναι μπροστά του και έχει πολύ χρόνο ακόμη, για να δουλέψει και να πετύχει τα όνειρα του. Εξάλλου δεν βιάζεται, γιατί το ταλέντο ρέει πάνω του και στην ομάδα του το γνωρίζουν καλά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...