Πέμπτη, 29/01/26
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
Μπάσκετ

Πρώτη νίκη για την Εθνική Νέων Ανδρών!

Μετά από δύο σερί ήττες, η Εθνική Νέων Ανδρών στο μπάσκετ “έσπασε το ρόδι” και πήρε την πρώτη της νίκη. Επικράτησε με 91-56 της Πορτογαλίας για τον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα ήταν “καταιγιστική” απέναντι στην Πορτογαλία, δεν της άφησε περιθώρια να αντιδράσει και την “συνέτριψε” με το τελικό σκορ να αποδεικνύει την πορεία του αγώνα.

Με εξαίρεση ίσως το πρώτο δεκάλεπτο, οι αθλητές του Μάκη Γιατρά έδειξαν την ανωτερότητα τους και παίζοντας φοβερή άμυνα, δέχθηκαν πολύ λίγους πόντους και στις τέσσερις περιόδους.

Ο Γιώργος Τανούλης ήταν ο MVP της “γαλανόλευκης” πετυχαίνοντας 27 πόντους (11/11 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 5/7 βολές), “μάζεψε “11 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και είχε 2 λάθη και 2 κλεψίματα, σε 24’58” συμμετοχής.

Ξεχώρισαν επίσης οι Λευτέρης Μαντζούκας (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Αλέξανδρος Νικολαΐδης (16 πόντοι, 4 ασίστ).

Τα Δεκάλεπτα: 15-24, 41-36, 68-49, 91-56.

Ελλάδα: Μπαζίνας 2 (7 ασίστ), Φίλλιος, Κουρουπάκης 2, Οικονομόπουλος 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Βησσαρίου 3 (1), Καλόγηρος (0/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κολοβέρος 2 (1/5 δίποντα), Μαντζούκας 15 (3/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Νετζήπογλου 3 (0/4 σουτ, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ), Νικολαΐδης 16 (4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/3 βολές, 4 ασίστ), Τανούλης 27 (11/11 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 5/7 βολές, 11 ριμπάουντ), Τσάμης 4.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια νέα εποχή… Καραγκούνη “ανατέλλει” στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός βλέπει την ιστορία του να... επαναλαμβάνεται και...

“Βλέπει” Ρόμα με… έξι ταλέντα ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρόμα, στην τελευταία αγωνιστική της...

Ανακοίνωσε ένα μεγάλο ταλέντο ο Λεβαδειακός!

Ο Λεβαδειακός έχει ένα μεγάλο ταλέντο στην ομάδα του,...

Εξ’ αναβολής νίκη για τον ΠΑΟΚ επί του Βόλου!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Βόλου, στην εξ'...

Ο Παναθηναϊκός πήρε ταλέντο και τον… έκανε επαγγελματία!

Ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμη ένα ταλέντο στην Ακαδημία του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ