Η ακρίβεια συνεχίζει να… χτυπάει το αγαπημένο φαγητό του Έλληνα, το σουβλάκι!
Έχουν ξεφύγει τόσο πολύ οι τιμές των υλικών, που το πιτόγυρο κοντεύει να φτάσει -ή και έχει φτάσει σε ορισμένα καταστήματα- τα 4 ευρώ!
Ο Άρης Χρονόπουλος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείων στο Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και την Παλλήνη, με δηλώσεις του στο OPEN τόνισε μεταξύ άλλων:
“Έχουμε πρόβλημα από τις πρώτες ύλες, που ψωνίζουμε, για παράδειγμα πίτες, ηλιέλαιο, κοτόπουλο, κρέατα, χαρτιά. Ό,τι και να ψωνίζουμε έχει μία αύξηση. Ο κόσμος, ναι, γκρινιάζει. Δεν είναι διαβασμένος. Δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην αγορά. Το δεκάλιτρο (ηλιέλαιο) αγοράζαμε 1,40 τον Φλεβάρη και τώρα αγοράζουμε 3,20-3,49 το κιλό. Τα κρέατα έχουν μία αύξηση από τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά, περίπου 35%”. Η συχνότητα των πελατών απ’ ό,τι παρατηρούσα ήταν γύρω στις τρεις φορές την εβδομάδα, τώρα έχει πάει μία και μπορεί να είναι και λιγότερη η παραγγελία. Δηλαδή η συχνότητα των πελατών έχει μειωθεί πολύ και φοβάμαι για τις θέσεις εργασίας. Δεν ξέρω τι θα γίνει, γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε και το ανάλογο προσωπικό. Η μέση παραγγελία ανά καλάθι όπως το λέμε εμείς στα μαγαζιά μας από 11 ευρώ που ήταν έχει πάει στα 8,5 ευρώ”.
Πηγή: sportfm.gr