Παρασκευή, 19/04/24
Μπάσκετ

Ποιος είναι ο 17χρονος που επέλεξε ο Σπανούλης για το Next Generation;

Ένα Ελληνόπουλο με πολύ ταλέντο και μεγάλη προοπτική θα βρίσκεται μεταξύ των παικτών που επελέγησαν από τον Βασίλη Σπανούλη στη μικτή ομάδα που θα προπονήσει ο ίδιος στο προσεχές Next Generation, το οποίο θα διεξαχθεί στην Λιουμπλιάνα.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κορκόντζελο, τον 17χρονο γκαρντ του Δούκα, που θα τεθεί αντιμέτωπος από τις 15 μέχρι τις 17 Απριλίου με εφηβικές ομάδες μεγάλων συλλόγων όπως των Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις Κάουνας, Άλμπα Βερολίνου και Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Ο γεννημένος στις 23 Απριλίου του 2004 άσος διέπρεψε με την ομάδα του στο πρωτάθλημα Εφήβων έχοντας 17,7 πόντους, 7,3 ριμπάουντ, 6,2 ασίστ, 3,5 κλεψίματα και 22,5 στην αξιολόγηση κατά μέσο όρο. Μάλιστα, ξεχώρισε και στο τουρνουά Rising Stars που καθιέρωσε η ΕΟΚ με τη συμμετοχή των καλύτερων ελληνικών ομάδων U18 έχοντας 21 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 3,8 κλεψίματα ανά αγώνα, ενώ με 21,5 στο ranking ήταν δεύτερος στη διοργάνωση, πίσω μόνο από τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ που πρόσφατα συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό.

Πέρα όμως από τις συμμετοχές του στα εφηβικά, ο Κορκόντζελος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ανδρική ομάδα του Δούκα (μαζί με τον συνομήλικό του Κωνσταντίνο Λαγό), που βρίσκεται στην έκτη θέση του δευτέρου ομίλου της Β’ Εθνικής και αγωνίζεται υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου Κώστα Σορώτου.

Ο Κορκόντζελος αναμένεται να αποτελέσει μέλος της Εθνικής Εφήβων, που το προσεχές καλοκαίρι θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 7 Αυγούστου στο Ικόνιο της Τουρκίας. Ήδη έχει αγωνιστεί, 11 φορές, στις εθνικές ομάδες Παμπαίδων και Παίδων, μολονότι τις δύο προηγούμενες σεζόν λόγω κορωνοϊού υπήρξαν αναβολές στις διοργανώσεις των “μικρών” εθνικών ομάδων.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...
UEFA Youth League

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! Στον ΤΕΛΙΚΟ του Youth League ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας και την Ναντ! Η ομάδα των Συλαιδόπουλου...
UEFA Youth League

Το γκολ του Ολυμπιακού που ακυρώθηκε!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ, λίγο πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι στην...
UEFA Youth League

Μεγάλη ευκαιρία για Κωστούλα – “Απάντησε” σε… κενή εστία...

Ολυμπιακός και Ναντ είχαν από μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να...