Κυριακή, 19/05/24
Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

Ένας Χανιώτης αμυντικός στον ΠΑΟΚ Β’! (photos)

Ο τραυματισμός του Μιχαηλίδη έφερε στο προσκήνιο έναν ταλαντούχο αμυντικό του ΠΑΟΚ Β’. Τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Ο νεαρός ανέβηκε στην πρώτη ομάδα των Θεσσαλονικιών για να καλύψει το κενό του Μιχαηλίδη και το talentabout σας παρουσιάζει την ιστορία του.

Τα πρώτη του βήματα και η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ

Ο Κουλιεράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, ενώ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Δόξα Calceto. Από μικρή ηλικία ξεχώριζε για την ταχυδύναμη του, για τα τελειώματα του, ειδικότερα από μακρινές αποστάσεις και για το αριστερό του πόδι.

Αγωνίζεται κυρίως ως στόπερ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αριστερό μπακ, λόγω και της ταχύτητας του.

Οι εμφανίσεις του στις τοπικές κατηγορίες των Χανίων τράβηξαν τα βλέμματα του ΠΑΟΚ και το 2017 ο Κουλιεράκης μετακόμισε στην συμπρωτεύουσα για να κυνηγήσει το όνειρο του, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Το οποίο δεν ήταν άλλο από να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, κάτι που εν τέλει το κατάφερε.

 

 

 

Η πορεία του στην ακαδημία του ΠΑΟΚ

Εκεί ενσωματώθηκε στην U17, όντας ο μικρότερος ηλικιακά του ρόστερ και γνώρισε μερικά από τα μετέπειτα αστέρια της πρώτης ομάδας, όπως ο Τζόλης και ο Κωνσταντέλιας.

Η μετάβαση από το… παιδικό ήταν δύσκολη για τον νεαρό, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα προσαρμογής στην αρχή, όμως η εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, τον έβαλε σταδιακά στο κλίμα και στην συνέχεια κατάφερε να εναρμονιστεί πλήρως στις απαιτήσεις του “δικεφάλου”.

Η πορεία του με την U17 έφτασε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2019-2020.

Στην συνέχεια ανέβηκε στην U19, με την οποία στέφθηκε επίσης πρωταθλητής, ενώ συνάντησε τους Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα, οι οποίοι ανέβηκαν μετέπειτα στην πρώτη ομάδα.

Με την U19 μέτρησε 11 συμμετοχές και 1 γκολ.

 

 

Η άνοδος στον ΠΑΟΚ Β’

Η δημιουργία των Β’ ομάδων έφερε τον Κουλιεράκη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς ενσωματώθηκε στην δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ και τέθηκε υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία.

Από την πρώτη κι όλας στιγμή κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ουρουγουανού τεχνικού και αποτέλεσε τον ηγέτη του ΠΑΟΚ Β’. Μέχρι στιγμής μετρά 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Αποκορύφωμα της πορείας του με τον ΠΑΟΚ Β’  ήταν όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με το μεγάλο του ίνδαλμα, τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής κλήθηκε να μαρκάρει τον πρώην επιθετικό του “δικεφάλου” και νυν της Αναγέννηση Καρδίτσας, τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ένα ματς που θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη του μία για πάντα.

Η κλήση του από τον Λουτσέσκου

Και κάπου εδώ φτάνουμε στο σήμερα. Ο Κουλιεράκης ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και κλήθηκε να καλύψει τον κενό του Μιχαηλίδη, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον παίρνει μαζί του στην αποστολή για το δεύτερο ματς κόντρα στη Γάνδη.

Αν και δεν αγωνίστηκε, κατάφερε να βρεθεί στην μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ και να ζήσει από κοντά μία από τις πιο “χρυσές” σελίδες στην ιστορία του συλλόγου.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ρουμάνος τεχνικός έχει σημειώσει το όνομα του στο μπλοκάκι του και δεν αποκλείεται να τον χρησιμοποιήσει σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια των Play-off  της Super League, δίνοντας του την ευκαιρία να καταγράψει τις “παρθενικές” του συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ (U15) - Παναθηναϊκός (U15)

Στον τελικό της Super League U15 ο ΠΑΟΚ κόντρα...

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 2-1 στην διαδικασία των πέναλτι, επί του Παναθηναϊκού και...
ΠΑΟΚ (U15) - Παναθηναϊκός (U15)

ΖΩΝΤΑΝΑ ο μεγάλος δεύτερος ημιτελικός της Super League U15!

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους, στον δεύτερο ημιτελικό της Super League U15, με φόντο τον...
Ολυμπιακός (U15)

“Ελέγχαμε πλήρως τον αγώνα”!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας του, που πήρε την πρόκριση επί του Άρη....
Κηφισιά (U19) - Ολυμπιακός (U19)

Πέρασε από την Κηφισιά και… κοντά σε πρωτάθλημα ο...

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 3-0 από την έδρα της Κηφισιάς και έχει ένα ακόμη παιχνίδι για να...
ΠΑΟΚ (U19) - ΠΑΣ Γιάννινα (U19)

Εύκολο μεσημέρι για την U19 του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το παιχνίδι επί του ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 4-1, για την 18η...