Πέμπτη, 18/04/24
ΊΒΟ ΜΑΡΟΒΙΤΣ

Ο επόμενος “κέρβερος” του ΠΑΟΚ ήρθε από το Μαυροβούνιο! (photos)

Ο επόμενος “κέρβερος” του ΠΑΟΚ έρχεται από το Μαυροβούνιο. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν την παράδοση τους με το βαλκανικό στοιχείο και πριν από δύο ημέρες απέκτησαν τον Ίβο Μάροβιτς.

Ο 18χρονος πορτιέρο (γεννημένος στις 01/01/2004) βρισκόταν μέχρι πρότινος στην ακαδημία της Βαλένθια στην Ελλάδα και από φέτος θα αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ Β’.

 

 

Ο παππούς του και ο ερχομός του στην Ελλάδα

Ο Μάροβιτς μόνο άγνωστος δεν είναι στη χώρα μας. Ο Ίβο είναι ο εγγονός του Ντράγκαν Πέροβιτς, του άλλοτε πορτιέρο της Παναχαϊκής.

Ο Πέροβιτς φόρεσε τη φανέλα των Πατρινών σε ηλικία 22 ετών και στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε (1978-1979 και 1979-1980), κατέγραψε 40 συμμετοχές, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην παραμονή τους στην Α’ Εθνική.

Αν και ο Πέροβιτς δεν έκατσε πολύ στη χωρά μας, η εμπειρία του από την πρωτεύουσα της Αχαΐας έμεινε χαραγμένη μια για πάντα στο μυαλό του, με τον ίδιο να μεταλαμπαδεύει την αγάπη του για την Ελλάδα στον Ίβο.

Επηρεασμένος από τον παππού του ο Μάροβιτς ήρθε στη χώρα μας το 2013 για λογαριασμό της ελληνικής ακαδημίας της Βαλένθια.

Η αρχή ήταν δύσκολη για τον ίδιο, καθώς δεν γνώριζε ούτε ελληνικά, αλλά ούτε και αγγλικά και η συνεννόηση με τους συμπαίκτες του ήταν αφάνταστα δύσκολη. Ωστόσο ο μικρός τότε Ίβο δεν το έβαλε κάτω και μέσα σε 5 χρόνια έμαθε άψογα τις δύο γλώσσες.

Τα κατορθώματα του όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στο γλωσσικό κομμάτι, αλλά επεκτάθηκαν και στη θέση του τερματοφύλακα.

Κατά την περίοδο που βρισκόταν στην ακαδημία των “νυχτερίδων”, ο Μάροβιτς εξελίχθηκε σε έναν αρκετά ικανό κίπερ που  προκαλούσε τρόμο στον “αέρα” , λόγω του σωματότυπου του.

Ο ταλαντούχος πορτίερο βλέπει τον κόσμο από τα 1,95εκ., ενώ πέρα από τα σωματικά του προσόντα, ξεχωρίζει για την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια. Προσόν απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

 

 

 Το φιλικό με τον ΠΑΟΚ και η αναχώρηση του για Θεσσαλονίκη

Το ταλέντο του όπως ήταν φυσικό δεν έμεινε για πολύ καιρό κρυφό, με τον ΠΑΟΚ να τον εντοπίζει σε ένα φιλικό της U17. Οι άνθρωποι του “δικεφάλου” έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις ικανότητες του και με την πρώτη ευκαιρία του πρότειναν να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Ευκαιρία που δεν θα μπορούσε να πάει χαμένη για τον Μάροβιτς, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να την αξιοποιήσει.

Ο νεαρός Μαυροβούνιος εγκαταστάθηκε στην συμπρωτεύουσα το προηγούμενο καλοκαίρι και έξι μήνες αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Έπειτα από δύο εβδομάδες προπονήσεων με την πρώτη ομάδα, οι “ασπρόμαυροι” πείστηκαν για την ετοιμότητα του και του προσέφεραν την δυνατότητα να γίνει και επίσημα μέλος του συλλόγου.

Έτσι ο Μάροβις θα ξεκινήσει την πορεία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ Β’ και με την βοήθεια των έτερων Σλάβων της ομάδας (Αντρίγια και Ζίβκο Ζίκβογιτς, Βλάντιμιρ Μπράντοβιτς) θα προσπαθήσει να καθιερωθεί μελλοντικά στην πρώτη ομάδα και να ξεπεράσει το μεγάλο του ίνδαλμα που δεν είναι άλλος από τον παππού του.

Πέρα από την πορεία του όμως με τον ΠΑΟΚ, ο Μάροβιτς θα αφοσιωθεί και στην καριέρα του με την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου. Ο πιτσιρικάς είναι διεθνής με την U18 και ευελπιστεί στο μέλλον να γίνει ο νούμερο ένα κίπερ στη χώρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Τσάμπι Αλόνσο στέλνει… σκάουτερ για νεαρό του Ολυμπιακού!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να έχει βάλει στο... μάτι τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που...
Εθνική (U18)

Έ”χ”ασε την νίκη η Εθνική ομάδα!

Η Εθνική U18 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη...
Ολυμπιακός

Πρώτα Κωνσταντινούπολη και μετά… Νιόν για τον Κουτσίδη!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε δυο... αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ώρες, για να καλύψει την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την τελική φάση του...

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν σήμερα (16/4, 08:35) για την Γενεύη και από εκεί για την Νιόν της Ελβετίας,...
Αγγλία

“Δεν είναι παράλογο να κοιτάζει η Γουέστ Χαμ τον...

Ενας... γνώστης του Αγγλικού πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ για τον νεαρο ποδοσφαιριστη. Στο Metropolis 95.5...