Σάββατο, 27/07/24
Δημήτρης Κεραμίτσης

Από τα “αλώνια” της Θεσσαλονίκης στα… σαλόνια της Ρώμης! (photos/vid)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης (γεννημένος στις 01/07/2004) έχει κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανος, αφού μέσα σε λίγα χρόνια ο 17χρονος ζει μοναδικές στιγμές.

Από τα ερασιτεχνικά γήπεδα της Θεσσαλονίκης, στα επαγγελματικά της Ιταλίας και με “μέντορα” τον μεγάλο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο νεαρός Δημήτρης είναι μέλος της δεύτερης ομάδας της Ρόμα, ωστόσο χθες πήρε το “βάπτισμα του πυρός” με την φανέλα της πρώτης ομάδας.

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα για τον νεαρό από την αρχή…

Τα πρώτα “επαγγελματικά” βήματα στα “αλώνια”

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο βιογραφικό του καταγράφονται οι αγωνιστικές του παρουσίες στις ακαδημίες του Αρη, του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Όλα αυτά μέχρι τα 14 χρόνια. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε στα μεγάλα τιμήματα του ΑΜΣ Πανοράματος (Α’ τοπικό), Θερμαϊκού Θέρμης (Γ’ Εθνική ) και Α.Ε Κρήνης (Α’ τοπικό).

Μάλιστα ήρθε η συμμετοχή με τη μικτή Θεσσαλονίκης στα πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΟ και ακολούθησε η συμμετοχή του σε διεθνές τουρνουά στο Βελιγράδι (με παρουσία των ποδοσφαιρικών ομάδων της Σερβίας, της Ελλάδας του Μαυροβουνίου, της Τσεχίας, της Σλοβενίας, της Ουγγαρίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σλοβακίας).

Οι πρώτες δοκιμές δεν… άργησαν, με τον νεαρό να πρέπει από νωρίς να “δείξει” το ταλέντο του.

 

 

Το Camp που τον έβαλε σε… λίστες

Ο νεαρός είχε συμμετείχε σε Camp, όπου τον παρακολούθησαν Ιταλικές ομάδες. Μάλιστα δοκιμάστηκε σε αρκετές Ιταλικές, όπως Ίντερ, Μίλαν και Αταλάντα, αλλά και η Φιορεντίνα, η οποία προσπάθησε για μεταγραφή.

Οι “Βιόλα” του πρότειναν συμβόλαιο, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ… Η ηλικία όμως του ποδοσφαιριστή και οι τυπικές προϋποθέσεις για την μεταγραφή του “φρέναραν” την μετοίκιση του στην Ιταλία.

Ότι όμως δεν έγινε το 2018 έγινε το καλοκαίρι του 2020, καθώς η Εμπολι ρώτησε, έμαθε και προχώρησε στην απόκτηση του, επενδύοντας στο ταλέντο και την τεχνική του κατάρτιση.

 

 

Δυο μεταγραφές δεν έγιναν και μετά… Έμπολι

Ο Κεραμίτσης πριν την Έμπολι, βρέθηκε κοντά σε Βίλεμ και Ρέιντζερς, αλλά η μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορονοϊού.

Τελικά η Έμπολι το καλοκαίρι του 2020 τον πήρε στην ομάδα της και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί, με την Ρόμα να τον αποκτά ένα χρόνο αργότερα και να επενδύει πάνω του από το πρώτο λεπτό.

Ο νεαρός Κεραμίτσης έκανε μεγάλη καριέρα στην Έμπολι U17, αλλά και την Primavera και κάπως έτσι κατάφερε να κερδίσει μια… δυνατή μεταγραφή.

Αρκετές Ιταλικές και μη ομάδες προσέγγισαν τον νεαρό, εκτιμώντας το ταλέντο του, ωστόσο η Ρόμα ήταν αυτή που κέρδισε τον 17χρονο.

Μάλιστα η τιμή ήταν… τζάμπα, καθώς στην Ιταλία δεν υπάρχουν τροφεία και έτσι ήταν εύκολο το έργο των “Τζιαλορόσι”.

 

 

Έχει χαρακτηριστικά που… αρκετοί θα ήθελαν και το ντεμπούτο

Ο ταλαντούχος αμυντικός έχει πολλά στοιχεία που διέκριναν αρκετοί προπονητές του και μπορεί να τα δουλέψει, για να γίνει ο τέλειος αμυντικός.

Μπορεί να διαβάσει τον αντίπαλο και το ύψος του (1.93μ) μπορεί να βάλει δύσκολα στον κάθε ποδοσφαιριστή, στο ψηλό παιχνίδι, με τον Μουρίνιο να τον παρακολουθεί από τη πρώτη μέρα.

Οι πολλές απουσίες της Ρόμα στην άμυνα οδήγησαν τον Ζοσέ Μουρίνιο να πάρει στην αποστολή τον 17χρονο Δημήτρη Κεραμίτση.

Ο νεαρός Έλληνας αμυντικός βρέθηκε για πρώτη φορά στον πάγκο των “τζιαλορόσι”, όντας μέλος της U19 του ιταλικού συλλόγου, ενώ έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Ρόμα, περνώντας ως αλλαγή στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Δείτε το ντεμπούτο του

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...