Πέμπτη, 18/04/24
Ανδρέας Μερκούρης

Ο Παναθηναϊκός έχει τον… “Βράχο” που χρειάζεται! (photos)

Ο Παναθηναϊκός είναι υπερήφανος για κάθε ένα ταλέντο, που έχει στην Ακαδημία του…

Ένα από αυτά είναι ο Ανδρέας Μερκούρης (γεννημένος στις 23/03/2006), που φορά την φανέλα της U16 της ομάδας.

Ο νεαρός αμυντικός έχει πολλά όνειρα και θέλει να τα πραγματοποιήσει, γι΄αυτό και δουλεύει συνεχώς, με μοναδικό του στόχο την εξέλιξη και τις επιτυχίες.

Στην ομάδα γνωρίζουν καλά τι έχουν στα “χέρια” τους και πως θα τον εξελίξουν, με τον ίδιο τον Ανδρέα να βελτιώνεται συνεχώς και να προσπαθεί να ξεχωρίσει, για να πάρει την κάθε ευκαιρία.

Πρόκειται για έναν αμυντικό με ηγετικές τάσεις και είναι… σπεσιαλίστας στα πέναλτι, όπου κρατά ένα μεγάλο σερί εύστοχων εκτελέσεων, ενώ μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις στο γήπεδο. Πολυτεχνίτης και καλός στο να διαβάζει το παιχνίδι και τον αντίπαλο.

 

 

Η αρχή στην… Αρσεναλ

Ο νεαρός Ανδρέας άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Άρσεναλ Βάρης, έχοντας την πρώτη γνωριμία με το ποδόσφαιρο. Από μικρός, οι προπονητές του μιλούσαν για ένα χαρισματικό παιδί, που μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα και αυτό το κατάλαβαν, όταν η πρόταση από τον Πανιώνιο δεν άργησε να έρθει.

Με την Άρσεναλ Βάρης μπορεί να έμαθε πολλά, αλλά κατάφερε να κατακτήσει και το δέκαθλο, ανάμεσα σε αρκετά ταλέντα της Ακαδημίας. Αυτό έγινε το 2012, όταν ο 6χρονος, τότε, Ανδρέας μάζεψε 800 βαθμούς και διακρίθηκε.

Η πρώτη του… επαγγελματική επαφή με το ποδόσφαιρο ήρθε στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος τον πήρε στην ομάδα του και έγινε αρχηγός της, στην ηλικιακή κατηγορία, που έπαιξε.

Μάλιστα είχε… συχνή επαφή με τα δίχτυα, καθώς του είχαν δοθεί οι εκτελέσεις πέναλτι, αλλά και το πόδι του είναι “μαεστρικό” στα μακρινά σουτ. Ο Πανιώνιος είχε ένα διαμάντι στην ομάδα του, όπου μέσα σε 4,5 χρόνια κατάφερε να σκοράρει πάνω από 30 γκολ, ενώ έπαιζε σε όλα τα παιχνίδια με τις ομάδες του, U11, U12 και U13.

Ο πρώτος τίτλος του νεαρού Ανδρέα με την U11 ήταν το Βίκος Cola Cup το 2017, με τον Πανιώνιο, που κατάφερε να γίνει ο MVP στην κατηγορία, ενώ παράλληλα έφτασε στο Elite Neon Cup στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, που σκόραρε το γκολ στην ήττα της ομάδας του

 

 

Οι πρώτες δοκιμές και η… κλοπή από τον Παναθηναϊκό.

Μετά από 4,5 χρόνια στον “Ιστορικό”, ήρθε η ώρα για ένα άλλο βήμα, πιο μεγάλο, με την ΑΕΚ να τον καλεί να περάσει δοκιμαστικά. Εκεί έδειξε το ταλέντο του και γρήγορα η ΑΕΚ ετοιμάστηκε να τον αποκτήσει, όταν ο Παναθηναϊκός της έκανε “χαλάστρα”.

Ο, τότε, σκάουτερ του “Τριφυλλιού” Γιώργος Φαμέλης τον ξεχώρισε και έτσι έπεισε την ομάδα του να κινηθεί και να τον πάρει από τα “χέρια” της ΑΕΚ.

Σε ηλικία 12 ετών ο Ανδρέας πέρασε τις πύλες της Παιανίας και στην U13 άρχισε τα… δικά του, εντυπωσιάζοντας τους προπονητές του.

 

 

Η πρώτη “Πράσινη” σεζόν

Στον Παναθηναϊκό άρχισε εκεί που… σταμάτησε στον Πανιώνιο, με το σκοράρισμα…

Πρώτη του σεζόν στο “Τριφύλλι” και το κοντέρ σταμάτησε στα 10 γκολ, για αμυντικός που αγωνίζεται, ενώ άρχισε και να… σερβίρει. Παράλληλα στον Παναθηναικό είχε αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ, πράγμα που βοήθησε την ομάδα του, μοιράζοντας αρκετές ασίστ, αλλά και από μακρινές μπαλιές ως σέντερ μπακ.

Αυτό ήταν! Το όνειρο για τον 15χρονο Ανδρέα είχε πάρει “σάρκα και οστά”, ενώ τώρα “απολαμβάνει” την καριέρα του από την U16, ένα βήμα πριν τις “επαγγελματικές” κατηγορίες και αυτή της Super League U17.

Μέχρι στιγμής με το “Τριφύλλι” στο στήθος έχει σκοράρει 20 γκολ, ενώ έχει μοιράσει αρκετά στους συμπαίκτες του, ενώ οι αμυντικές του προσπάθειες είναι εντυπωσιακές με την ομάδα του.

 

 

Κανένα πρότυπο… μόνο εγώ!

Ο Ανδρέας Μερκούρης παρακολουθεί πολλούς ποδοσφαιριστές, φτασμένους, αλλά ο ίδιος δεν είχε ποτέ κάποιο πρότυπο. Δεν τον ένοιαξε ποτέ να μοιάσει σε κάποιον, αλλά να πετύχει ο ίδιος πολλά πράγματα και να ξεχωρίσει από μόνος του.

Το μεγάλο του όνειρο είναι να αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα στο εξωτερικό και να βάλει και αυτός το… λιθαράκι του στην Εθνική ομάδα, την ύψιστη τιμή για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Σίγουρα με το ταλέντο του και την αφοσίωση του στο να εξελίσσεται συνεχώς, ο νεαρός Ανδρέας έχει όλα τα φόντα να πετύχει και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Τσάμπι Αλόνσο στέλνει… σκάουτερ για νεαρό του Ολυμπιακού!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να έχει βάλει στο... μάτι τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που...
Εθνική (U18)

Έ”χ”ασε την νίκη η Εθνική ομάδα!

Η Εθνική U18 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη...
Ολυμπιακός

Πρώτα Κωνσταντινούπολη και μετά… Νιόν για τον Κουτσίδη!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε δυο... αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ώρες, για να καλύψει την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την τελική φάση του...

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν σήμερα (16/4, 08:35) για την Γενεύη και από εκεί για την Νιόν της Ελβετίας,...
Αγγλία

“Δεν είναι παράλογο να κοιτάζει η Γουέστ Χαμ τον...

Ενας... γνώστης του Αγγλικού πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ για τον νεαρο ποδοσφαιριστη. Στο Metropolis 95.5...