Σάββατο, 27/07/24
Φώτης Πίκουλας

Ο… Ντε Μπρόινε της U19 του Απόλλωνα Σμύρνης πετά “φωτιές”! (photo)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Μια μεταγραφή… από Αγγλία κατάφερε το καλοκαίρι να πάρει ο Απόλλωνας Σμύρνης, για την U19 ομάδα του.

Ο λόγος για τον Φώτη Πίκουλα (γεννημένος στις 24/05/2002), όπου κυνήγησε το όνειρο στο εξωτερικό και μέχρι το καλοκαίρι ήταν μέλος της ακαδημίας της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο νεαρός είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον αγγλικό σύλλογο, έως το 2023, όμως έμεινε ελεύθερος στις αρχές του Ιουλίου.

Κάπως έτσι ο Απόλλωνας Σμύρνης τον βρήκε… ελεύθερο και τον έφερε ξανά πίσω στην Ελλάδα.

Τα πρώτα χρόνια και ο Πανιώνιος

Γέννημα θρέμμα Αθηναίος, ο Πίκουλας ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε τοπικές ομάδες, περνώντας τόσο από την Άνοιξη Παιανίας και τον Απόλλωνα Χαλανδρίου. Στα 14 του έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα, καθώς πέρασε τις πόρτες της ακαδημίας του Πανιωνίου, την φανέλα του οποίου φόρεσε για τρία χρόνια.

 

 

Στην θητεία του στον “Ιστορικό”, αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος των ομάδων U14U15 και U16 και στην συνέχεια αποχώρησε υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Ατρόμητο.

Στην ομάδα του Περιστερίου δεν στέριωσε ποτέ, καθώς σχεδόν αμέσως με την μεταγραφή του, ταλαιπωρήθηκε με οστικό οίδημα δευτέρου βαθμού, τραυματισμός που τον έβγαλε νοκ-άουτ σχεδόν για ολόκληρη την χρονιά. Μόλις ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αποδεσμεύτηκε από τον Ατρόμητο και επέστρεψε στον Πανιώνιο.

Ήταν πια μέλος της U19 των “κυανέρυθρων” και με 3 ασίστ σε 14 συμμετοχές έκλεισε την περυσινή περίεργη σεζόν, αλλά και την παρουσία του στην ομάδα.

Η ευκαιρία στην Νότιγχαμ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, είναι γνωστή για την… αγάπη της στα ακατέργαστα ποδοσφαιρικά “διαμαντάκια” και τελευταία στο ότι επενδύει στον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Παρότι η φυσική θέση του Πίκουλα, είναι κεντρικός μέσος ή επιτελικός, στην Αγγλία τον χρησιμοποίησαν σαν εξτρέμ και φάνηκαν να δικαιώνονται.

Η εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, σε συνδυασμό με την ταχύτητα και τον ρυθμό του παιχνιδιού στην Αγγλία, έκανε τους ανθρώπους της ακαδημίας να πιστεύουν πως το μέλλον ως εξτρέμ του ανήκει.

 

 

Ποδοσφαιριστής με φοβερή ικανότητα στο ένα εναντίον ενός παιχνίδι, με ταχύτητα και σπιρτάδα στον τρόπο σκέψης, ο Πίκουλας φαίνεται να ανταποκρίνεται άψογα στις μέχρι τώρα απαιτήσεις της καινούργιας του θέσης.

Η νέα ευκαιρία στον Απόλλωνα και… η πρώτη ομάδα

Ο Απόλλωνας Σμύρνης τον έφερε για την πρώτη ομάδα, ωστόσο… κατέληξε στην U19 για να φτιάξει τη φόρμα του. Εκεί έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να ετοιμάζεται για την ομάδα που προοριζόταν… Την πρώτη…

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την θητεία του στην Φόρεστ, επέλεξε την Ριζούπολη για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αν και είχε προτάσεις κι από άλλα κλάμπ (από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως την Αλτάχ του Κάναντι).

Η επιλογή του να αγωνιστεί στον Απόλλωνα τον έχει δικαιώσει μέχρι στιγμής, με αρκετούς στη Ριζούπολη να μιλούν για έναν νεαρό Έλληνα… Κέβιν Ντε Μπρόινε!

Το σημαντικό για τους ανθρώπους της “ελαφράς ταξιαρχίας” είναι πως ο Πίκουλας είναι επικίνδυνος τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, καθώς επιστρέφει συχνά στην άμυνα για να μοιράσει βοήθειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...