Τένις

Ο νέος Τσιτσιπάς είναι… ετών! (photos)

Το ελληνικό τένις δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη με τις σπουδαίες επιτυχίες τους έκαναν τους Ελληνες να αγαπήσουν το τένις και να παθιαστούν με ένα άθλημα, με το οποίο μέχρι πριν από λίγα χρόνια ελάχιστοι είχαν επαφή στη χώρα μας. Οσοι παρακολουθούσαν τένις χαρακτηριζόντουσαν ως “τρελοί” ή στην καλύτερη ως “ρομαντικοί”. Ο 23χρονος τενίστας, Νο. 3 στην παγκόσμια κατάταξη και η 26χρονη, Νο. 12 στον κόσμο, αποτελούν το παρόν του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου τένις, με τους δύο αθλητές μας να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις σε ATP και WTA και να έχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

 

 

Ο Στέφανος και η Μαρία έκαναν την αρχή και έβγαλαν το ελληνικό τένις από την αφάνεια, αλλά αυτό που ακολουθεί είναι ακόμα καλύτερο. Η Μιχαέλα Λάκη, η οποία είναι μόλις 16 ετών, αποτελεί το next best thing του εγχώριου γυναικείου τένις, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις. Ένα κορίτσι από… ατόφιο χρυσάφι. Η Λάκη, όμως, δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να χαμογελούν όσοι Ελληνες λατρεύουν το τένις, αφού η χώρα μας έχει ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο, στο επίπεδο των αγοριών και συγκεκριμένα στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 10 ετών.

Ο λόγος για τον 9χρονο, Ραφαήλ Παγώνη (18/12/2011), ο οποίος έχει κατακτήσει ήδη δύο πανελλήνια πρωταθλήματα στους U10, ενώ παρά το γεγονός ότι είναι μόνο 9 ετών, έχει ήδη τέσσερις διεθνείς τίτλους. Οι δύο μάλιστα σε τουρνουά που έγιναν στις καλύτερες ακαδημίες τένις του πλανήτη, με τον αθλητή του Α.Ο Γλυφάδας να… σαρώνει τα πάντα στο διάβα του!

 

 

Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου ο Ραφαήλ κατέκτησε το τουρνουά που έγινε στην ακαδημία του Μπόρις Μπέκερ στην Γερμανία. Ένα τουρνουά, στο οποίο έλαβαν μέρος τενίστες απ’ όλη την Ευρώπη που γεννήθηκαν το 2011. Τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γηραίας Ηπείρου, με τον συμπατριώτη μας να “λάμπει” και να βάζει στη βαλίτσα του το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο 9χρονος συμπατριώτης έπαιξε στο αντίστοιχο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην ακαδημία του Πάτρικ Μουράτογλου στη γαλλική Ριβιέρα και βγήκε και πάλι νικητής.

Δύο σερί τίτλους, στις κορυφαίες ακαδημίες του κόσμου, με τον Ραφαήλ να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να φτάνει σε ισάριθμες κατακτήσεις, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό. Στα μέσα Σεπτεμβρίου ο Παγώνης κατέκτησε άλλα δύο τρόπαια. Αυτή τη φορά στο Ουμάγκ της Κροατίας, με τον συμπατριώτη μας να παίρνουν τον τίτλο τόσο στο μονό όσο και στο διπλό, αναγκάζοντας για μια ακόμα φορά άπαντες να υποκλιθούν στο ταλέντο του.

 

 

Με το στυλ του Ναδάλ!

Ραφαήλ Παγώνης ή Ράφα, όπως θέλει να τον φωνάζουν. Όπως φαίνεται και από το όνομα του, ο Ράφαελ Ναδάλ είναι το ίνδαλμά του. Ο 9χρονος παίζει με τη ρακέτα (σ.σ φυσικά σε έκδοση για τους τζούνιορ), με την οποία παίζει ο Ισπανός τενίστας, φοράει τις κολεξιόν που έχει λανσάρει ο Ιβηρας και χρησιμοποιεί πολλές φορές το “lasohand”.

Οσοι δεν το ξέρουν, είναι η αγαπημένη κίνηση και σήμα – κατατεθέν του Ματαντόρ. Πραγματικά απολαυστικός, με τον πιτσιρικά να κερδίζει τις εντυπώσεις με τις κινήσεις που κάνει στο κορτ.

 

 

Από μικρός δίπλα στον Τσιτσιπά!

Εκτός από τον Ναδάλ, ο Ραφαήλ λατρεύει και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στο προφίλ του μπορεί κανείς να βρει φωτογραφία που είχε βγάλει με τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα το 2017, όταν ήταν 5 χρονών. Το 2020 ο Παγώνης ανέβασε νέα φωτογραφία με τον “Στεφ”, τον οποίο είχε συναντήσει στο τουρνουά που είχε γίνει στο Ρότερνταμ.

“Νιώθω πάντα υπέροχα όταν σε βλέπω. Σε ευχαριστώ που πάντα βρίσκεις χρόνο για να μιλήσουμε και να φωτογραφηθούμε. Εισαι ένας υπέροχος τενίστας και ένας υπέροχος άνθρωπος. Είμαστε περήφανοι για σένα», είχε γράψει χαρακτηριστικά στη σχετική λεζάντα ο 8χρονος τότε Ράφα, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο προφίλ του και απεικονιζόταν ο Τσιτσιπάς είχε αναφέρει: «Μπράβο Στέφανε, συγχαρητήρια. Είσαι παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Ευχομαι να ακολουθήσω τα βήματά σου”.

 

 

Το μέλλον του ελληνικού τένις

Ο Ραφαήλ Παγώνης είναι το μέλλον του ελληνικού τένις. Εχει σπουδαίο ταλέντο και έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια λαμπρή καριέρα. Είναι χωρίς αμφιβολία ο νέος Τσιτσιπάς. Ο μικρός βγάζει… μάτια και έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται τα κατορθώματα του Στέφανου και εμείς πολλούς λόγους για να ανυπομονούμε να μεγαλώσει και να τον δούμε να παίζει.

 

Πηγή: to10.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...