Παρασκευή, 29/03/24
Νικήτας Νικόλης

Ο Ολυμπιακός έχει στα “σπλάχνα” του τον… μπακ του μέλλοντος! (photo/vid)

Μπορεί η περσινή αγωνιστική χρονιά για την U19 του Ολυμπιακού να μην ήταν η ιδανικότερη λόγω COVID, ωστόσο κέρδισε ένα ακόμα ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος για τον 19χρονο Νικήτας Νικόλης (γεννημένος στις 16/6/2002). Αν και ήταν η δεύτερη του χρονιά με την U19, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς και μία θέση στη βασική ενδεκάδα.

Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε οχτώ φορές, ενώ σκόραρε και δυο γκολ απέναντι στην U19 του Αστέρα Τρίπολης και του Παναθηναϊκού.

Λίγα λόγια

Γέννημα θρέμμα του ροδίτικου ποδοσφαίρου, ο Νικόλης μεταγράφηκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού το 2016. Οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις ικανότητες του και του προσέφεραν την ευκαιρία να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Κάτι που τελικά δέχτηκε.

Δύο χρόνια αργότερα οι επιδόσεις του “καρποφόρησαν” και στις 25 Ιανουαρίου του 2018 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μαζί με δύο νεαρούς.

 

 

 

Το ξεπέταγμα

Η υπογραφή του συμβολαίου του σήμανε ακόμα περισσότερη δουλεία για εκείνον και το καλοκαίρι του ’19 ανέβηκε στην υψηλότερη βαθμίδα της “κόκκινης” ακαδημίας, την U19.

Εκεί έδειξε γρήγορα τις δυνατότητες του και μπόρεσε να πάρει με μεγάλη άνεση τη φανέλα βασικού σπίτι. Από τα 24 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Super League U19, δεν αγωνίστηκε μόλις στα τρία, ενώ ξεκίνησε από τα βασικά πλάνα σε 20 αναμετρήσεις.

Μάλιστα μπόρεσε να αγωνιστεί και σε μία διαφορετική θέση από ότι συνήθως. Παράλληλα με φυσική του θέση, όπου είναι στην μεσαία γραμμή, κατάφερε να ανταπεξέλθει επάξια και ως αριστερό μπακ, καθιστώντας τον ένα πολυεργαλείο για την U19.

Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Συμμετείχε και στα 6 παιχνίδια του UEFA Youth League, με αντιπάλους τον Ερυθρό Αστέρα, την Μπάγερν Μονάχου και την Τότεναμ, έχοντας μάλιστα αρκετά καλή απόδοση.

Επιπρόσθετα τα επιτεύγματα του τον έφεραν αρκετές φορές στη Β΄ λίστα της πρώτης ομάδας για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δίνοντας του την ελπίδα πως αν συνεχίσει να παλεύει μπορεί να υπολογίζεται και κανονικά στο μέλλον.

Το σίγουρο είναι πάντως πως έχει όλα τα φόντα να παραμείνει στους Πειραιώτες και να δείξει τι αξίζει.

Δείτε μια εντυπωσιακή του γκολάρα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...