Παρασκευή, 19/04/24
Μάριος Ζούνης

Το νεαρό “κανόνι” του Ατρομήτου!

Η ακαδημία του Ατρομήτου τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει πολλά ταλέντα και η καλή δουλειά της ομάδας του Περιστερίου συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, καθώς η U19 του συλλόγου και όχι μόνο, απαρτίζεται από πολλούς ελπιδοφόρους νεαρούς.

Ένας από αυτούς είναι και ο Μάριος Ζούνης, που αγωνίζεται ως επιθετικός και τα τελευταία χρόνια αποτελεί το βασικό “κανόνι” της ομάδας του Ατρομήτου.

Το ξεκίνημα και η άφιξη στον Ατρόμητο

Ο 20χρονος επιθετικός, (γεννημένος στις 20/02/2021), με καταγωγή από την Ρόδο, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο στο “Νησί της Πεταλούδας” και συγκεκριμένα στην ακαδημία Ατρόμητοι Ρόδου. Εκεί άρχισε να δείχνει τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του και εκεί τον εντόπισαν και οι άνθρωποι του Ατρομήτου.

Τον Ιανουάριο του 2016 έφτασε στο Περιστέρι και έγινε μέλος της U15 του Ατρομήτου. Παίζοντας στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε 2 ασίστ, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Η επόμενη χρονιά ήταν “γεμάτη” για τον Ζούνη, που σαν μέλος της U16 του Ατρομήτου, συμμετείχε στο Attica Cup, ενώ άρχισε να… παίρνει μπρος για τα καλά την αμέσως επόμενη σεζόν ως μέλος της U17 πια.

Εκείνη την σεζόν, 2017-2018, πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ και ήταν ουσιαστικά η στιγμή που… φώναξε παρόν και άρχισε να κάνει αίσθηση στους ανθρώπους του Ατρομήτου και όχι μόνο.

Η συνέχεια τον βρήκε στην U19, βασικό και αναντικατάστατο μέλος της οποίας αποτελεί τα τελευταία τρία χρόνια. Την πρώτη του χρονιά, 2018-2019, ήταν πιο… μουδιασμένος, καθώς πέτυχε 2 μόλις γκολ σε 18 εμφανίσεις. Την επόμενη σεζόν όμως, πήρε την ομάδα του από το χέρι και με 8 γκολ σε 23 αγώνες, έβαλε “πλώρη” για την πρωτη ομάδα.

Στην φετινή ταλαιπωρημένη σεζόν λόγω COVID-19, πρόλαβε να σκοράρει ένα γκολ σε… έξι εμφανίσεις!

Το στιλ παιχνιδιού

Η φυσική θέση του Ζούνη ειναι επιθετικός, όμως ο 20χρονος άσος μπορεί να αγωνιστεί τόσο σαν εξτρέμ και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του, ανταποκρίνεται πολύ καλά και στην θέση αυτή.

Ο νεαρός είναι αρκετά γρήγορος χωρίς την μπάλα, γεγονός που του δίνει πλεονέκτημα και στο ένας εναντίον ενός, αλλά και στις γρήγορες και εξυπνες τοποθετήσεις του μέσα στο γήπεδο.

Δεν ειναι ο φορ που περιμένει την μπάλα μέσα στην περιοχή με σκοπό να πετύχει γκολ με μία, δύο επαφές. Αντίθετα, κινείται αρκετά έξω από την περιοχή, “κουβαλάει” μπάλες, φτιάχνει παιχνίδι και για τους συμπαίκτες του, βοηθώντας συνολικά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Παράλληλα, είναι συνεπέστατος στα αμυντικά του καθήκοντα και πολύ πειθαρχημένος στις τακτικές οδηγίες των προπονητών του. Ζει κάθε αγώνα έντονα, είναι μέσα σε όλες τις φάσεις και έχει πολύ όρεξη και πάθος για το ποδόσφαιρο.

Φέτος είναι μια καλή ευκαιρία να “χτυπήσει” την πόρτα της πρώτης ομάδας του Ατρομήτου μετά από πέντε χρόνια της ομάδας και να κερδίσει σιγά σιγά μια θέση στο ροστερ της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...